PDA

Pokaż pełną wersję : YOLANDA znów w Warszawie!! 7-8 czerwca 2008

ORIENTMANIA
21-05-2008, 19:40
Szkoła Tańca Orientmania zaprasza na
warsztaty w stylu TRIBAL

prowadzi
YOLANDA

7-8 czerwca 2008

AMERICAN TRIBAL STYLE.
Styl powstał w Stanach Zjednoczonych. Wywodzi się z tańców orientalnych. Jego specyfika kształtowała się dzięki odkrywaniu na nowo rdzennych elementów tańca arabskiego i sięganiu do innych tańców etnicznych, m.in.: flamenco i tańca hinduskiego. Charakterystyczne dla ATS są improwizacje grupowe, sięgające do plemiennych rytuałów. Najnowszym trendem jest Tribal Fusion, sięgający po zaskakujące eksperymenty i inspiracje muzyką elektroniczną.
Styl ten nadal zawiera elementy tańca brzucha, m.in. pracę bioder. Jednak ogólny charakter tańca jest inny, bardziej mroczny i tajemniczy. Inne są stroje, inna mimika, muzyka, postawa.

Próbka ATS:
http://www.youtube.com/watch?v=BheWoMmd5kM

YOLANDA.
Tancerka, instruktor tańca z dyplomem Ministerstwa Kultury, założycielka pierwszej w Polsce grupy Tribal Bellydance "Zaghareet", organizatorka festiwalu Raqs Tribal w Krakowie.
Swoją przygodę z tańcem orientalnym zaczęła od fascynacji egipskim tańcem brzucha, jednak wkrótce odkryła, że to właśnie tribal, taniec mroczny i pełen dumy, o wiele lepiej współgra z jej temperamentem.
Tańcowi temu oddała się bez reszty. Z godną podziwu konsekwencją wyjeżdża na zagraniczne warsztaty w poszukiwaniu inspiracji. Tajniki tego pięknego tańca odkrywała ucząc się u największych gwiazd: Rachel Brice, Sharon Kihary, Morgany, Caroleny Nericcio, Suhaili Salimpour. Styl tribal stał się dla Yolandy pasją życia.

PROGRAM WARSZTATÓW.

Warsztat nr 1 – ATS podstawowy
Sobota - 13.30-16.00
Warsztat przeznaczony dla osób, które nie miały do czynienia z tribalem oraz dla tych, które chcą doskonalić podstawy ATS.

Warsztat nr 2 – ATS zaawansowany
Sobota – 16.15-18.45
Warsztat przeznaczony dla osób, które miały już do czynienia z tribalem w stylu Fat Chance Belly Dance.
Nowe elementy i kombinacje – m.in. wprowadzenie zmian ustawienia szeregów.

Warsztat nr 3 – TRIBAL FUSION – TECHNIKA BIODER
Niedziela – 13.30-16.30
Wprowadzenie techniki bioder charakterystycznej dla tribalu. Tym razem akcent zostanie położony na intensywną naukę i doskonalenie techniki. Uczestniczki poznają również atrakcyjne sekwencje z wykorzystaniem wprowadzonych ruchów. Warsztat otwarty, dla osób o różnym poziomie zaawansowania. Osobom nie mającym do czynienia wcześniej z tribalem zalecamy najpierw poznanie ATS, potem fuzji.

Dojazd: 4 przystanki od Metra Marymont.

Ceny
Płatność do 30. maja włącznie:
– warsztat nr 1 – 75 zł
– warsztat nr 2 – 75 zł
- warsztat nr 3 - 90 zł

OFERTA SPECJALNA – 200 zł – całość – 8 godzin warsztatów!!

Ceny po 30. maja
– warsztat nr 1 – 85 zł
– warsztat nr 2 – 85 zł
- warsztat nr 3 - 100 zł

220 zł – całość – 8 godzin warsztatów.

Ostateczna data płatności: 05.06.2008

1. O udziale w warsztatach decyduje kolejność zgłoszeń.
2. Płatności należy dokonać w ciągu 3 dni po zgłoszeniu.
3. Wniesionych płatności nie zwracamy.
4. Lokalizacja może ulec zmianie (w obrębie Warszawy).
5. Organizator zastrzega możliwość odwołania niektórych lub wszystkich warsztatów w przypadku nie zgłoszenia się wystarczającej liczby uczestników (osoby, które wniosły płatność tylko wówczas otrzymają zwroty).

Zgłoszenia:
zapisy@orientmania.pl
w temacie maila prosimy umieścić: Warsztaty tribal 7-8.06

Prosimy o podawanie w mailach zgłoszeniowych numerów i nazw warsztatów.

Serdecznie zapraszamy!

Quesse
21-05-2008, 19:44
Hura!!!

Co prawda mogę tylko na fusion ale i tak bosko!!! Jadę się zapisać! :D

*Sylwia*
22-05-2008, 08:24
Ja się zapisałam na warsztat nr 3. Reszta koliduje mi trochę z innymi zajęciami .

Semiramis
22-05-2008, 15:32
Ja także tylko na 3. warsztat :) Ale tematyka po prostu super!

Quesse
22-05-2008, 16:04
Trochę szkoda, że sobotni ATS zaawansowany totalnie koliduje z obiema grupami fusion u Basi... Ale dobrze, że przynajmniej na nr. 3 mogę iść:D

Ellswarth
22-05-2008, 17:02
To ja troszkę pobiadolę... ;p nad tribalem wrocławskich.
Żal serce ściska jak patrze na temat warsztatów w Warszawie.
U nas nic się nie dzieje, lekcje "tribala" na których byłam są nieprofesjonalne i w kółko prowadzone na poziomie podstawowym.
Dlatego apeluję do Yolandy i osób które jak ja też dłużej się zajmują tym tańcem: zróbmy coś z tym :]

*Sylwia*
22-05-2008, 17:05
Trochę szkoda, że sobotni ATS zaawansowany totalnie koliduje z obiema grupami fusion u Basi... Ale dobrze, że przynajmniej na nr. 3 mogę iść:D

Święte słowa Quesse...

Mona Monne
22-05-2008, 18:26
U nas nic się nie dzieje, lekcje "tribala" na których byłam są nieprofesjonalne i w kółko prowadzone na poziomie podstawowym.
Dlatego apeluję do Yolandy i osób które jak ja też dłużej się zajmują tym tańcem: zróbmy coś z tym :]

W ubiegłym roku odbyło się 6 co miesięcznych, 4godzinnych warsztatów z Yolandą. Cierpliwość jest cnotą :), cierpliwości zatem.

Farida
22-05-2008, 19:41

Ithil, u nas w trójmieście, jesli chodzi o tribal to w ogóle porażka totalna ;) tribal, cwiczymy tylko ja i amadzon (swoja drogą poznałam ją na jednych z tribalowych warsztatów ;)), wiec co my mamy powiedziec?;) U nas nawet na warsztaty ludzie sie nie zbierają...Raz się udało i Yolanda do nas zawitała :) Drugi raz się już niestety nie udało...Nie ma chętnych. Dlatego jezdzimy :) I jezdzic bedziemy coraz wiecej :) W tygodniu,przynajmniej raz sie spotykamy i myslimy nad roznymi krokami, które gdzies podejrzałysmy ;), powtarzamy to, co nauczylysmy sie na warsztatach, tworzymy jakies smieszne rzeczy ;) Wiem, ze nie to samo, a i z błędami mozemy sie czegos nauczyc. Nie umiemy duzo, wiec do ukladow wrzucamy sporo belly.To, ze jestem belly dancer, jakby nie patrzec, pomaga mi w opanowaniu wielu ruchów :) Nikt nie mówił, ze bedzie łatwo :) .Grunt, by powoli bo powoli, isc do przodu. Tribal to nasza pasja i obsesja, ktorej nigdy sie nie pozbedziemy. I jestesmy w stanie objechać cały świat by sie go nauczyc :) Mysle, ze w wielu miastach Polski są dziewczyny, które nie mają możliwości uczyć się tego pięknego tańca regularnie. Mamy troszke trudniej, ale jestesmy bardzo zdeterminowane :D i pokonamy wszelkie przeciwności losu ;) !!!

*Sylwia*
22-05-2008, 19:57
Farido wybierasz się na te warsztaty?

Farida
22-05-2008, 20:05
Farido wybierasz się na te warsztaty?
Anyali droga, jeszcze nie wiem, zobaczymy jak bede stała z pieniążkami na początku czerwca :) W końcu obóz trzeba opłacić :D

Amadzon
22-05-2008, 21:22
Farido święte słowa :) Nigdy nie myślałam że zakocham się w tańcu tak bardzo że będzie mnie nosić wszędzie byle czegoś się nauczyć-i cieszę się że to akurat na tribal padło :) W końcu to wyzwanie żeby uczyć się czegoś co nie jest ogólnie dostępne-ale też jaka radość jak uda się odtworzyć coś zobaczonego na jakimś pokazie albo filmiku :)

ORIENTMANIA
30-05-2008, 15:17
Przypominamy, że dziś 30 maja, czyli ostatni dzień niższych płatności.

Przy okazji, tu można zobaczyć, jak wyglądały poprzednie warsztaty z Yolandą:
http://orientmania.pl/start.php?page=galeria&iddzial=20

*Sylwia*
09-06-2008, 08:31
I jak wam się podobało? Bo mi osobiście bardzo ;) Techniki biodrowe były świetne. Szkoda też że drugi warsztat się nie odbył bo tematyka była naprawdę ciekawa...

Quesse
09-06-2008, 13:25
Było super!!! Byłam na trzecim warsztacie, był niezwykle inspirujący, bardzo dużo się nauczyłam. Gratulacje i podziękowania dla Joli za poprowadzenie świetnego warsztatu i dla Gosi za zorganizowanie świetnego warsztatu:)

Semiramis
10-06-2008, 01:12
Zdecydowanie udany warsztat! Bardzo, bardzo jestem zadowolona. Tyle wartościowych informacji! Świetnie prowadzony - najpierw ruch po ruchu omawiany i ćwiczony a potem krótka choreo wykorzystująca je wszystkie! Z niecierpliwością czekam na lipiec :D

*Sylwia*
19-06-2008, 12:28
Mam pytanie do Gosi. Kiedy będą zdjęcia? :D

ORIENTMANIA
25-06-2008, 03:00
Mam pytanie do Gosi. Kiedy będą zdjęcia? :D

Proszę uprzejmie!! :)
http://orientmania.pl/start.php?page=galeria&iddzial=28

I wielkie dzięki za komentarze pełne konkretów!

Ronja
25-06-2008, 10:43
Buu nie ma zdjęć z grupy początkującej...