PDA

Pokaż pełną wersję : Festiwal Skrzyżowanie Kultur 13.09-21.09.2008 Warszawa

Djemboy
25-06-2008, 11:18
Myślę że może być ciekawie, kilka pozycji na pewno wartych uwagi...
http://www.festival.warszawa.pl/

Maja
25-06-2008, 11:52
Super! Będą warsztaty z tańca derwiszów oraz koncert Burhana Ocala i jego Instanbul Oriental Ensemble [mam albumy, więc jakby co, to mogę się podzielić]! :D

Anielskaharmonia
25-06-2008, 12:21
A u mnie na skrzyżowaniu nic nie widać :embarrest:. Pusta strona :mad: A derwisza chcę zobaczyć!

Maja
25-06-2008, 13:01
Dziewczyny!
Warsztaty z tańca derwiszy są darmowe! Należy tylko kupić buty, które nauczyciel przywiezie z Turcji, cena około 15€.
Już się zapisałam! :D

Anielskaharmonia
26-06-2008, 12:17
Nadal nie mogę dobrać się do tej stronki a chciałabym zapisać się na warsztaty o których powyzej pisze Maja. Co zrobić?

Maja
26-06-2008, 12:23
Hmm, ja używam Firefoxa i strona działa bez zarzutu. Może spróbuj otworzyć stronę w innej przeglądarce...

Antares
26-06-2008, 13:08
Nadal nie mogę dobrać się do tej stronki a chciałabym zapisać się na warsztaty o których powyzej pisze Maja. Co zrobić?

Może flasha nie masz zainstalowanego? Spróbuj bezpośrednio na stronę główną bez intro: http://www.festival.warszawa.pl/index3.php

Anielskaharmonia
26-06-2008, 14:19
Dzięki dziewczyny :)
Antares, po Twoim sznurku weszłam na tę stronkę. Zaraz się zapiszę na kręciołki derwiszowe :D

Djemboy
12-08-2008, 21:29
Jeszcze są wolne miejsca na Kręciołki Derwisze, ale zapraszam również na warsztaty perkusyjne na bębny obręczowe u samego Davida Kuckhermanna... to naprawdę taka okazja, że hoho... ja to od paru miesięcy czekam z utęsknieniem na to wydarzenia... mój mistrz bedzie nauczał w W-wie... i to za friko... :D no taka okazja to... no brak słów... myslę że to będzie dla całkowicie początkujących, bo w Polsce nie za wielu pomyka na obręczowych... dodatkową atrakcją będę ja =) można spotkać, pogadać i zobaczyć jak gram =) zatem zapraszam... :D 15-19 wrzesień... a na koniec z tego co wyczytałem koncert grupy warsztatowej, więc jak nie na wary, to zaprasza na pokaz po warach! dam znać co i kiedy jak coś...

Sowillo
13-08-2008, 09:25
Djemboy - Wielkie dzięki - zupełenie zapomniałam o tym wspaniały wydarzeniu!
Niestety nie dam rady do Klasy Wirujących Derwiszy bo warsztaty odbywają się w dni robocze w godzinach 11:00 – 14:00, Nr.28 Baletowa duża, w Centrum Łowicka przy ul. Łowickiej 21 w Warszawie, od 15 do 19 września
http://www.festival.warszawa.pl/index3.php

Anielskaharmonia
21-08-2008, 09:37
W takim razie ja także nie mogę. Nie wiedzieć z jakich powodów sądziłam, że warsztaty będą odbywać się jednorazowo w sobotę lub niedzielę :eek:. Szkoda :mad:

Djemboy
15-09-2008, 17:24
po pierwszym dniu jestem zauroczony. David jest świetnym człowiekiem, super sie z Nim gada... gra jak z nut, warsztaty extra, dużo ćwiczenia, które ja grając sam omijam, więc jest extra... :D:D:D i jeszcze 4 dni zostały =)

Lulua
18-09-2008, 12:45
Byłam na koncercie przedwczoraj (naprawdę było fajnie, każdy w swoim klimacie), wczoraj za to zostałam znokautowana głosem Fanfarii, coś cudownego. Wspaniała muzyka, po prostu żywioł :)
http://www.myspace.com/gypsyqueensandkings

Dzisiaj i jutro też idę :D

Ronja
18-09-2008, 13:42
Prawda, że Fanfare cudne? To było moje marzenie, żeby być na ich koncercie :) Esma też jest boska, pięknie śpiewa i do tego jest bardzo zaangażowaną społecznie osobą.
Tylko ta pseudoflamenkowa reprezentacja moim zdaniem trochę słaba, no ale nie można mieć wszystkiego :)
Lulua, jak ci się podobało, to obejrzyj koniecznie film "Opowieści cygańskiego taboru", to jest dokument między innymi o tym zespole.
Ja też idę dziś i jutro, i pojutrze i w niedzielę :D

Lulua
18-09-2008, 17:46
Ronja, no ja to mam wejściówki na dzisiaj i jutro tylko, natomiast zapewne na sobotę i niedzielę to będę stać i żebrać tam od rana :P
(przy okazji objem się chińskimi pierożkami :D)
co do muzyki to właśnie szperam w sieci, co by znaleźć coś bo na tym stoisku z płytami to dla mnie troszku za drogo, a jak mi się odwidzi w przyszłości to w takim empiku np nie ma, nawet nie wiem gdzie tego szukać :/
A może Ty coś masz? :D

Ronja
20-09-2008, 11:37
Mam jedną ich płytkę, tylko że nie mam nagrywarki... I jeszcze mam taki inny fajny cygański zespół, Taraf du Haidouks. Jakieś pomysły czy propozycje? :) A na tym stoisku to mimo wszystko radzę poszperać, bo - jak piszesz - w empiku nie ma, a jak się czasem pojawi, to za 70zł, więc chyba jeszcze drożej.
Ja swoją płytkę upolowałam w Niemczech za 10 euro :D

Djemboy
20-09-2008, 20:55
No i jesteśmy po finałowym koncercie... bylo wypasienie... =) starsznie mi sie podobało, kto nie był, niech żałuje, nam jako grupie warsztatowej instrumentów perkusyjnych poszło bardzo fajnie, potem grali mistrzowie i David dał takie solo na riq'u że mi gałki oczne wyszły... =) super!

Sylka
20-09-2008, 21:14
Graj Djemboy, graj ! Mało kto spośród Polaków gra takie źródłowe dźwięki :) Super, że łyknąłeś tego bakcyla :D Pozdrowionka !

Ronja
26-09-2008, 12:59
Czy to plotka, że uczestnicy warsztatów z Davidem dostali dyplomy uczestnictwa w "warsztatach erotycznych"?! Nie wiadomo, czy się śmiać, czy płakać.

Djemboy
26-09-2008, 13:17
ja też takową plotę słyszałem od jednego z uczestników, ale u mnie na dyplomie nic takiego nie ma... chyba że ultrafiolet potrzebny... co by nie pisało, dyplomik nic nie znaczy, a jedynie czas spędzony z Davidem na warach i poza nimi... xD aż mi się miło robi jak sobie przypomnę ten wspaniały tydzień =)

Admin
29-09-2008, 23:36
Djemboy, prosimy o zdjęcia, nagrania, filmy, autografy mistrzów, wywiady...
Chyba że chcesz to zostawić tylko dla siebie;):D

Djemboy
30-09-2008, 00:04
hie hie... no niestety nie mam dobrych fotek, bo nie robił ich żaden mój znajomy pro fotograf... tu jest kilka głównie z warsztatów naszych, no ale zawsze... =) niestety nic więcej nie mam, poza nieudanymi zdjeciami z koncertu i filmikami instruktażowymi z warsztatów... :/ sam żałuję, no ale co zrobić... =)

http://www.bezdna.delfnet.com/warszawa/1/