PDA

Pokaż pełną wersję : Ozdabianie stóp

Admin
04-10-2007, 08:43
Znalazłem ciekawe zdjęcie. Może to będzie pomysł dla kogoś na malowanie henną. ;)

Kaira
04-10-2007, 23:52
Śliczne :D
Tylko tańczyć na ziemi się w takich cudeńkach nie da ;) Kupiłam sobie takie złote łańcuszki na nogi i przekonałam się boleśnie, że nadają się tylko do tańczenia na stojąco ;)

Mała tancereczka
08-10-2007, 00:32
Ozdoby potrafią być zdradliwe ;) ale sam malunek wykonany po mistrzowsku, chciałabym tak być pomalowana przed moim pierwszym występem.

mks
08-10-2007, 22:57
widzialam ostatnio na allegro tatuarze na dlonie podobne do tych na zdj wiec pewnie sa i na stopy

Qamar
20-12-2007, 20:47
A co można zrobić żeby brzuszek ładniej wyglądał, nie liczac stalych tatuaży i kolczyków? Pomóżcie:)

~~Qamar~~

Kaira
20-12-2007, 21:31
hm, są też łańcuszki które można zapiąć na brzuchu :) I nic innego mi na razie nie przychodzi do głowy...

Basinah
21-12-2007, 05:51
Może tatuaż henną???

Firyal
21-12-2007, 07:14
O,tak. Henna jest doskonała, jeśli się chce tatuaż. Minus jest taki,że długo trzeba nie dotykać tatuażu...

Zafirah
22-12-2007, 13:37
pięknie ozdobione stópki ale to raczej do bollywoodu sie nadaje niz do brzucha :)

Altaira
22-12-2007, 22:37
Miałam kiedyś prosty wzorek na wierzchu dłoni, dzieło siostry Jasmin Mazloum na pamiętnej pierwszej Shisha Night, jeszcze w Scenie 2000 (boziu boziu, to już rok temu było!), malowanie trwało jakieś pół godziny, a schło 10-15 minut. Trzymało się tak ładnie ładnie jakieś 2-3 dni, potem zbladło i rozlazło się po skórze, więc zszorowałam do końca.
Taki wzór na jedną stopę myślę to jest conajmniej godzina, jak nie więcej. Ale jeśli eksponujemy w tańcu stopy (co w sumie byłoby ciekawym pomysłem na choreografię), to czemu nie?

Asiya
08-07-2008, 15:27
Ja mam pytanie co do Henny - kupiłam sobie troszkę proszku, ale na opakowaniu napisali tylko tyle, że trzeba wymieszać z wodą.. .Ale w jakich proporcjach się miesza obydwie substancje?! Jeśli ktoś wie to uprzejmie prosze o radę ;)

bollyanna
08-07-2008, 15:43
A to jest prawdziwa henna brązowa, czy taka czarna niby-henna? Z tego co wiem, tą drugą miesza się z wodą utlenioną, dokładnie nie wiem, w jakiej proporcji, ale żeby wyszło coś nieco rzadszego od ciasta na naleśniki ;)

Tutaj znajdziesz bardzo rozbudowaną dyskusję na temat henny: http://bollywood.pl/temat.php?Id=131&str=1 Jeśli masz siłę, przekop wszystkie strony, na pewno odpowiedź już tam padła.

Asiya
08-07-2008, 21:26
to jest ta brązowa... na opakowaniu napisali - woda, nie że utleniona -_- Ale dobrze wiedzieć. Dziękuję!

bollyanna
08-07-2008, 21:42
Ja się na tym nie znam i nie chcę Cię zmylić, ale z tego co słyszałam, to brązową miesza się bodajże z sokiem z cytryny i z cukrem... Może to nie jedyny sposób.

Ale najprościej jest mieć już wymieszaną, w papierowej tubce :)

Admin
08-07-2008, 22:02
Widzę, że jest zapotrzebowanie na artykuł na temat malowania henną. Kto się podejmie napisania takowego? W nagrodę obsypię punktami reputacji! :)
Znalazłem bardzo dużo materiałów na ten temat w internecie ;) To powinno bardzo ułatwić :)

Asiya
09-07-2008, 10:33
taki artykuł byłby super! Sama się chętnie czegoś dowiem o hennie, ale w internecie nie znalazłam żadnych ciekawych informacji :/

bollyanna
09-07-2008, 12:50
Zgłasza się ochotniczka do napisania artykułu :) Faktycznie można znaleźć sporo informacji.

Morti
18-09-2009, 22:59
Polecam www.hennaindygo.helfy.pl
Dużo informacji o hennie i jej zastosowaniu zarówno na włosy jak i mehendi.

calypte
19-09-2009, 23:14
Mnie w internecie napadły takie ozdoby, jak poniżej.. nie moge dociec czy to ma jakąś podeszwę (chyba nie ma), ani czy to wygodne do tańca. Ale ciekawy wynalazek, więc zamieszczam ;)
A co do ozdabiania brzuszka.. poza kolczykam, łańcuszkamii i tatuażami, to spotkałam się tez kiedyś z naklejkami - takie jakby bindi tylko bardziej rozbudowane i do zastosowania poza czołem :D - przeważnie na rękach, ale inne lokalizacje też dopuszczalne...

klymenystra
20-09-2009, 07:31
Ja sobie naklejam bindi dopasowane do koloru stroju - nad pepek :)
Mam jeden barefoot sandal (nie przepadam za symetria w tego typu ozdobach) i tanczy sie w tym super, z tym, ze jeszcze nie probowalam w parterze.

calypte
23-09-2009, 21:05
Ha!.. nawiązując jeszcze do tych naklejek.. Jak człowiek nie szuka, to samo go znajdzie :) Pachnie Indiami, ale warto wiedzieć, że tak też można - bindi `nastopne` i `naręczne` ;).. było tego w kilku wariantach kolorystycznych nawet.

Vasanta
27-09-2009, 09:55
Śliczne, calypte :) A gdzie to można kupić?

Tak formalnie to bindi jest tylko na czole, ozdoby na inne miejsca to nie bindi :)

calypte
27-09-2009, 12:49
Zatem Vasanto niech będzie to wyrób bindipodobny, szczerze mówiąc to nie mam pojęcia jak to się powinno poprawnie nazywać - spotkałam się z tym, że większość takich naklejek na ciało nazywają `body bindi`albo `bindi body tatoo` :) Dwa zestawy z tych zamieszczonych naklejek znalazłam tutaj (http://stores.shop.ebay.pl/MY-HAREM__W0QQ_armrsZ1), w okolicach 10. strony - nigdy tam nic nie kupiłam, więc o jakości się nie wypowiem.. stronkę znalazłam przypadkiem szukając właśnie takich ozdób - niektóre rzeczy mają na prawde ciekawe :).. a pozostałe zdjęcia wyskoczyły w grafice googli i nie podawały źródła zakupu :)

EDIT: Kierując się napisem z paczuszki na jedyn ze zdjęć wpisałam w wyszukiwarkę `Hast Kala Fashion` - to pokieruje do sklepów internetowych.. a przynajmniej ułatwi poszukiwania :)