PDA

Pokaż pełną wersję : Suraiya - gratulacje !!!

Rasha
28-07-2008, 11:36
http://pl.youtube.com/watch?v=PjVrxnKlou0

Wygląda na to, iż polskie tancerki coraz liczniej wychodzą z cienia - wprost na międzynarodowe podium!

Gratuluję! :-)

MalenaSlav
28-07-2008, 12:01
Brawo!! Gratulacje!!
Jak się cieszę, że już niedługo będę u tej cudownej tancerki na warsztatach!!

Jamilah
28-07-2008, 12:14
Ja również gratuluje!!!!!!

Mała tancereczka
28-07-2008, 12:25
Wygląda na to, iż polskie tancerki coraz liczniej wychodzą z cienia - wprost na międzynarodowe podium!

Piękny taniec!
Natomiast nie ma wiadomości co to za impreza, w jakim kraju, które miejsce na podium? Może trochę więcej przydało by się informacji aby wiedzieć za co mamy gratulować.

Geesou
28-07-2008, 12:28
Gratuluje!!!
To ten festiwal w Pradze, tu jest informacja. Sama już wczoraj weszłam na ich stronę szukając z ciekawości informacji o cenach warsztatów
i zobaczyłam to :) http://www.letsdance.cz/ld2008/en_soutez.php

ShirinGol
28-07-2008, 12:44
Hej, ale to wideo już nie działa ani tutaj, ani na youtube :(
Nie zdążyłam zobaczyć :(

Geesou
28-07-2008, 12:46
No wlaśnie, film nie dziala ;(

malika25
28-07-2008, 13:07
Aaaaaa!!!!!!!!!!!! Jak super!!!!!!!!!!!! Boze, czemu ja znow nie moge isc do niej na warsztay do Krakowa!??!!! Zawsze cos mi wypada!

A patrzcie co wlasnie ja znalazlam na innym forum :

"SURAIYA BEZKONKURENCYJNA NA MIEDZYNAR. KONKURSIE!!

Witam wszystkich!
Jestem Polka, od lat mieszkam w Czechach. Chcialam sie podzielic
wspaniala nowina, z pierwszej reki bo sama bylam i widzialam – w ten
weekend Wasza, nasza tancerka SURAIYA powalila praska publicznosc a
takze znakomite jury zlozone z samych slaw i wygrala miedzynarodowy
konkurs dla profesjonalistek przy praskim festivalu! Nie wiem gdzie
się takie informacje teraz w Polsce umieszcza czy sa jakis konkretne
miejsca... wiec napisalam tu.
Zatanczyla tak powalajaco, ze w czasie konkursu publicznosc domagala
się bisow – to niebywale, konkurs to „tancerka za tancerka...” a
Suraiya zeszla ze sceny, prowadzacy chce zapowiadac kolejna
uczestniczke a publicznosc szaleje, wolajac Suraiye, która widac się
nie spodziewala bo dopiero po chwili wbiegla na scene rownie jak
konferansjer zadziwiona obrotem sprawy, a on zaklopotany, widzac
taka reakcje publicznosci chlapnal spottanicznie, ze chyba mamy już
zwyciezczynie:-) Serce mi wtedy szybciej zabilo widzac jak moja
rodaczke uhonorowano takimi brawami i to podwojnymi... nie
przydarzylo się zadnej innej uczestniczce, nawet bardzo znanym
czeskim tancerkom, ktore mialy "swoje fanki" na widowni. Oczywiscie
potem i przedtem prezentowaly się dzielnie tancerki z roznych krajow
ale ja pozostawalam taka dumna... wszystkie tanczyly bowiem bardzo
dobrze, ale Suraiya rzucila mnie na kolana. Reszte publicznosci
najwyrazniej tez – no i jury oczywiście, które podczas tego drugiego
nieplanowego wyjscia na wezwania publicznosci, na moment w czasie
tych oklasow rowniez pewnie zadziwione szlenstwem widowni teatru,
nawet wstalo by tez wyrazic swój zachwyt – a w jury - Lubna Emama,
Jillina(przewodniczaca), Osama Emam... takie slawy.... Z kim sie nie
rozmawialo, wszyscy mowili, ze Suraiya musi wygrac - i rzeczywiscie
wygrala!!!! Prawie przed polnoca Jillina wreczyla jej puchar i
dyplom. Konferansjer powedzial, ze werdykt był jednomyslny a noty
najwyzsze z możliwych. Na drugim miejscu uplasowala sie Czeszka,
jedna z bardziej uznanych tancerek i nauczycielek w kraju a na
trzecim Szwedka.
Był tez jeszcze jeden polski akcent:-))) W konkursie startowala
takze druga Polka - chyba Ania Mendal (nie slyszalam wyraznie),
pseudonim Amira czy Samira – tez ladnie zatanczyla, ale nie udalo
jej się zajac zadnego miejsca – a mimo tego tez poniekad sprawila,
ze bylam dumniejsza – bowiem sposrod tancerek, które znalazly się
poza najlepsza trojka jury moglo wskazac jedna tancerke, która
otrzyma tak zwana "dzika karte" - czyli nie zajmuje zadnego miejsca,
ale jest to taki gest, ze zostala zauwazona – i nie uwierzycie –
wybrali wlasnie ja!!! Znow bylam taka dumna – nie dosc, ze Suraiya
tak spektakularnie wygrala to jeszcze druga Polke tez jakos jury
zauwazylo – ja przyznam, ze obie tancerki widzialam pierwszy raz.
Suraiya powalila mnie tym bardziej,ze zatanczyla swoja wlasna
choreoprafie, a moja instruktorka powiedziala, ze druga Polka - Ania
tanczyla czyjas choreografie, która ona akurat zna z jakichs
warsztatow wiec to tylko powieksza moj podziw dla Suraiyii!
Dziewczyny w Polsce– macie być z czego dumne! Ja bylam jak paw!!!
Ciesze się, ze mogę się ta wiadomoscia pozielic, nie wiem bowiem czy
jakies inne Polki gdzies na widowni były i rozniosa wiesci. Było
super! Na gali Suraiya zatanczyla chyba jeszcze lepiej, jej gra
aktorska i romans z publicznoscia znow zapewnil jej dluuuugie,
gorace brawa i radosne okrzyki, po czesku o dziwo!!!! Caly festival
wypadl wspaniale – podczas gali gwiazdy z Jury rzucily wszystkich na
kolana. Jillina pokazala kunszt bedacy dla mnie szczytem marzen i
wyobrazen! Do teraz jestem cala w emocjach – było super!!!
Pozdrawiam was wszystkie! I gratuluje takiej tancerki!"

Mała tancereczko - Suraiya wygrala w Pradze, Miedzynarodowy konkurs dla Profesjonalistek, z jury zlozonym z samych slaw- tyle znalazlam wchodzac przypadkiem na inne forum!!!! Zajela I miejsce !!!!!!!!!

"Gratuluje!!!
To ten festiwal w Pradze, tu jest informacja. Sama już wczoraj weszłam na ich stronę szukając z ciekawości informacji o cenach warsztatów
i zobaczyłam to :) http://www.letsdance.cz/ld2008/en_soutez.php (http://www.letsdance.cz/ld2008/en_soutez.php)"

Mamy tancerke z najwyzsza lokata - jestem pod wrazeniem! A mnie sie filmik otworzyl a po chwiki gdy chcialam zobaczyc znow go zobaczyc to juz nie dzialal - cudny ten jej taniec, jestem w szoku... wow... :rolleyes:
Cudownie! Dziwne, ze nic wlasciwie nie jest napisane tylko, ze Suraiya zdobyla 1 miejsce - szkoda, ze jakiejs galerii nie ma czy relacji... moze jeszcze dadza... a z tym filmikiem - moze cos sie popsulo- ale i tak byl z dosc daleka i jakies takie ujecie z boku wiec nie wiadomo na ile wiernie ukazal jej taniec - jedno jest pewne, werdykt takiego jury mowi sam za siebie - na zywo musialo byc bosko!
Rilla - fajnie masz :-)

malika25
28-07-2008, 13:12
Piękny taniec!
Natomiast nie ma wiadomości co to za impreza, w jakim kraju, które miejsce na podium? Może trochę więcej przydało by się informacji aby wiedzieć za co mamy gratulować.

Suraiya wygrala w Pradze, Miedzynarodowy konkurs dla Profesjonalistek, z jury zlozonym z samych slaw- tyle znalazlam wchodzac przypadkiem na inne forum!!!! Zajela I miejsce !!!!!!!!! :D

malika25
28-07-2008, 13:19
"Gratuluje!!!
i zobaczyłam to :) http://www.letsdance.cz/ld2008/en_soutez.php (http://www.letsdance.cz/ld2008/en_soutez.php)"

Cos sie nie zgadza - jakas dziewczyna z Festiwalu napisala w tej wypowiedzi co przekleilam, ze startowala tez nasza Samira a nie ma jej na tej stronie wsrod uczestniczek konkursu :confused:

Z reszta - liczy sie podium - i my mamy tancerke z najwyzsza lokata - jestem pod wrazeniem! A mnie sie filmik otworzyl a po chwiki gdy chcialam zobaczyc znow go zobaczyc to juz nie dzialal - cudny ten jej taniec, jestem w szoku... wow... :rolleyes:

Quesse
28-07-2008, 14:31
Na youtubie wyświetla się, że film został usunięty przez użytkownika. A szkoda, po tych entuzjastycznych opisach chętnie bym obejrzała...

Wielkie gratulacje dla Surayi! Brawo i tak trzymaj! :):)

Firyal
28-07-2008, 15:01
Suraiyo,gratuluję z całego serca:*:D

Ha,moja instruktorka <szpan>

Geesou
28-07-2008, 15:34
Moja też haha ;P Teraz nam wszyscy będą zazdrościć Rilla :D

malika25
28-07-2008, 15:39
Juz sie zgadza - http://www.letsdance.cz/ld2008/en_soutez.php jest, ze tanczyla tez Samira - no to mialysmy reprezentacje! Cudownie! Dziwne, ze nic wlasciwie nie jest napisane tylko, ze Suraiya zdobyla 1 miejsce - szkoda, ze jakiejs galerii nie ma czy relacji... moze jeszcze dadza... a z tym filmikiem - moze cos sie popsulo- ale i tak byl z dosc daleka i jakies takie ujecie z boku wiec nie wiadomo na ile wiernie ukazal jej taniec - jedno jest pewne, werdykt takiego jury mowi sam za siebie - na zywo musialo byc bosko!
Rilla - fajnie masz :-)

bianka_85
28-07-2008, 16:53
Samira czyli Anna Mendak :) . Byłam kilkakrotnie na warsztatach u niej. Fantastyczna, bardzo ciepła i życzliwa tancerka. Zajęcia u niej wspominam bardzo mile. Gratuluję Suraya wspaniałego sukcesu. Niezmiernie się cieszę, że Polskie tancerki są doceniane na świecie w prestiżowych konkursach. Gratulacje dla obu pań.

suraiya
28-07-2008, 18:14
Dziekuje i pozdrawiam wszystkich serdecznie!!!

Admin
28-07-2008, 18:40
Dziekuje i pozdrawiam wszystkich serdecznie!!!

Jest czego gratulować!:):D
Suraiya, doceniamy Twoją skromność w wypowiedzi ;):) ale może napisz nam trochę więcej o kulisach Twojego występu, co przeżywałaś, jak Ci się tańczyło co czułaś jak dowiedziałaś się o wygranej.
Bylibyśmy też wdzięczni za zdjęcia w galerii. Przecież taki sukces musi mieć swoje miejsce ku pamięci na naszym forum. Również prosimy o film z występu! Dlaczego ten z youtuba nie działa? Tak bardzo chcielibyśmy go obejżeć!

Intisar
28-07-2008, 20:19
Suraiya, moje gratulacje i do zobaczenia na kolejnych warsztatach! :)

Antalaja
28-07-2008, 20:50
Dołączam się do gratulacji!! Brawo!!

Ishtar
28-07-2008, 23:14
To fantastyczna wiadomosc!! Juz sie niemoge doczekac niedzieli, zeby osobiscie pogratulowac!! :)

Eskarino
28-07-2008, 23:23
Gratulacje!!!

Farida
28-07-2008, 23:34
:biggrin::biggrin::biggrin: Brawo, Brawo, Brawo!!! Gratulacje :)))

grashka
29-07-2008, 08:28
brawo brawo!!! tez jestem dumna i zaluje, ze nie moglam tam byc :(

scarabee
29-07-2008, 09:43
To wspaniała wiadomość! Wielkie, wielkie gratulacje! :)

Antares
29-07-2008, 10:02
Gratulacje! To wspaniała wiadomość, że nasz kraj jest tak godnie reprezentowany :). Szkoda, że nie mogłam zobaczyć filmu z występu.

Sowillo
29-07-2008, 10:51
Wielkie gratulację dla Ciebie Suraiya :biggrin:
Pięknie tańczysz (te twoje cudne fale brzusia i izolacje:)) i cudnie się do wszystkich uśmiechasz :D - wreszcie zostałaś doceniona tak jak na to zasługujesz i mam nadzieje, że doda Ci to jeszcze większej pewności siebie gdy będziesz dalej podbijać świat ... i nasze serca!:) bo zbyt skromna z Ciebie dziewczyna.

Żałuję, że nie zdążyłam obejrzeć filmiku z występem Surayi :( ale licze chociaż na zdjęcia :p:)

Firyal
29-07-2008, 14:09
Na stronie Suraiyi pisze,że będzie filmik,kiedy dostaną zgodę organizatora:) Więc nie tracimy nadziei^^

Badi'ah
29-07-2008, 14:52
Gratulacje! :biggrin:

Inci
29-07-2008, 15:14
Suraiya to osoba która " ozdabia świat": swoim uśmiechem, radością, wyglądem i oczywiście tańcem.

Gratulacje.

su14
30-07-2008, 13:05
Gratulacje!

Amethis
30-07-2008, 18:38
Cóż za cudowna wiadomość! Gratulacje Suraiyo :biggrin::biggrin::biggrin: cieszę się, że jako Polki jesteśmy doceniane na świecie :yeahhh::yeahhh::yeahhh:
dołączam do grona osób czekających na filmik :p

suraiya
31-07-2008, 22:07
Witam serdecznie,

Przede wszystkim pragne podziekować za wszystkie ciepłe, niektóre wrecz oniesmielające słowa napisane tutaj, w mailach, smsach... To bardzo miłe i szczerze to doceniam:-) Adminie - a zatem - co odczuwalam? Radość z tanca, jak zwykle:-), odpowiedzialnosc - czulam, ze w pewien sposob zarowno dla jury jak i praskiej publiczności reprezentuje polskie tancerki, czulam tez oczywiscie pewne napięcie - poddac pod osąd swe umiejętnośćie TAKIEGO jury to nie latwa decyzja...
Nigdy nie bylam zwolenniczka konkursow, i nadal chyba nie jestem... moga dac albo wielka radosc, albo smutek, gorycz, poczucie porazki - niepotrzebne oczywiscie, trzeba bowiem takie sprawy zawsze traktowac z wielkim dystensem, wowczas z pewnoscia bedzie to mile wspomnienie:-)
Co czulam gdy uslyszalam wyniki? Mieszanke zdziwienia, radosci i niedowierzania, ze Jilinna zaraz wreczy puchar wlasnie mnie:-) To byly ogromne emocje!
Czesc zdjeć zamiescilam na swojej stronie - www.suraiya.pl (http://www.suraiya.pl) w galerii - zapraszam do odwiedzenia:-) Wkrotce jeszcze dojda nowe.
Co do filmu - na razie zostalam poproszona by nic "amatorskiego" nigdzie nie umieszczac tylko poczekac na film dobrej jakosci, ktory mam otrzymac od organizatora festiwalu (mam swoj, ale bardzo kiepskiej jakosci, z daleka, dosc ciemny... wlasciwie niewiele widac oprocz zarysow sylwetki)

Coz... Chyba ustosunkowalam sie do wszystkich kwestii:-)

Jeszcze raz serdecznie dziekuje:-)

Pozdrawiam wszystkich gorąco!!!

Admin
31-07-2008, 22:57
Dziękuję Ci Suraiya za to co napisałaś. Mam nadzieję, że zachęciłaś tym więcej naszych tancerek do startowania i występowania na dużych imprezach w tym międzynarodowych.

Farida
01-08-2008, 08:52
I ten prześliczny strój :)!!!

Arshenique
01-08-2008, 11:31
gratulacje :D jak widać, Polki też potrafią:). Szkoda tylko że filmik już nie działa :/

Roksolanka (Naima)
03-08-2008, 10:24
Wyrazy uznania i gratulacje!

Orient Point
04-08-2008, 10:49
Witaj Suraiya!
Chylę czoła przed Tobą:-)
Gratuluję z całego serca... Piękny kostium, piękny uśmiech, poprostu piękna tancerka!
Czekam na film.

Pozdrawiam,
Aya

Sympatyczka.tb
04-08-2008, 13:34
Suraiyo zadziwiasz mnie. Musisz być niesamowicie utalentowana, odważna i pracowita, żeby tak szybko i tak wysoko zajść.
Gratuluję!!!

Layla_Yildiz
15-08-2008, 21:15
Znalazłam filmik z Festiwalu w Pradze, więc od razu dzielę się nim na forum :)
Jeszcze raz Suraiyo gratuluję zwycięstwa i pięknego tańca!

SURAIYA - Prague - Belly Dance Show

http://www.youtube.com/watch?v=z6ZxaWauKh4&feature=related

Antalaja
15-08-2008, 21:51
Jestem pod ogormnym wrażeniem występu!!!! :eek:
To chyba najpiękniejszy występ drum solo jaki widziałam!! :biggrin:
Suraiya ma niesamowity talent!!

Sakeena
15-08-2008, 22:17
Byłam na jednym występie Surayi w Bytomiu w Fanaberii i strasznie mi się podobał :) Po prostu boski!
Surayo, bardzo mocno gratuluję zwycięstwa i już nie mogę się doczekać, aż zobaczę kolejny Twój występ :)

Basinah
15-08-2008, 22:20
Polakom gratulujemy Surayi! :D

Farida
15-08-2008, 23:34
Bossskie to drum solo :-)!!

Vasanta
16-08-2008, 00:32
MarTinko, Ślązakom, Ślązakom! ;)
Cudne.

Antares
16-08-2008, 16:27
Ojoj.. zawsze podziwiałam taką precyzję. Jestem zachwycona!

malika25
16-08-2008, 17:09
O matko - jakie drum solo! Racja, taka precyzja-rzeczywiscie godne podziwu! I pomyslec, ze nie moglam byc na krakowskich warsztatach drum solo prowadzonych przez Suraiye:-((((
Biorac pod uwage, ze ujecie jest dalekie i jakosc video kiepska to nawet nie moge sobie wyobrazic jak to na zywo moglo wygladac skoro ja po obejrzeniu tego z gesia skorka i otwarta buzia zostalam... Pieknie, po prostu szok!

Quesse
16-08-2008, 23:25
Muszę wreszcie zobaczyć jakiś występ Surayi na żywo, ten filmik utwierdził mnie w tym przekonaniu - mimo złej jakości można domyśleć się, jak niesamowity był ten występ!
Jak dotąd miałam przyjemność poznać Suraiyę osobiście w okolicznościach warsztatowych i nie sposób nie zgodzić się ze słowami Inci:

Suraiya to osoba która " ozdabia świat": swoim uśmiechem, radością, wyglądem i oczywiście tańcem.

To drum solo było naprawdę powalające!

Ishtar
17-08-2008, 12:03
Naprawdę mi ten występ zaparł dech w piersiach!!!

Aurinko
17-08-2008, 15:10
:huh_001:BRAWO!!!