Witaj na forum o tańcach orientalnych! Nasze forum zawiera bardzo dużo wiadomości na temat tańca brzucha, tribalu i jego odmian. Znajdziesz na naszych łamach informacje o warsztatach, występach, zajęciach, krokach, szyciu strojów itp. Spotkasz również dużo tancerek, które chętnie podzielą się z Tobą swoją wiedzą i doświadczeniem. W tej chwili przeglądasz nasze forum jako gość, co oznacza, że nie masz dostępu do wielu ciekawych opcji. Jeżeli do nas dołączysz, uzyskasz możliwość brania udziału w dyskusjach, wysyłania prywatnych wiadomości, publikowania zdjęć w galerii i prowadzenia bloga. Rejestracja jest szybka, prosta i darmowa! Zapraszamy Cię serdecznie!
Jeżeli masz problem z rejestracją lub zalogowaniem się, napisz do nas maila: info@belly-dance.pl
Oto moje małe wyzwanie na ten rok. Chciałam was zaprosić do udziału w nim i mam nadzieję, że wszyscy świetnie się będziemy bawić, a przy okazji trochę o siebie zadbamy. Obecnie większość ludzi spędza niemal całe dnie w pozycji siedzącej: tkwimy przed komputerami w pracy, na fotelu samochodowym lub autobusowym/tramwajowym w drodze do i z pracy, na kanapie oglądając po południu telewizję. Wszyscy wiemy, że nasze ciała nie najlepiej to znoszą i nie chodzi tu tylko ...
Zaktualizowany 15-01-2012, o godz.: 13:16 przez Herbi
American Tribal Style zawędrował na operowe deski i został wykorzystany w nie byle jakim repertuarze, bowiem ATS zatańczono podczas inscenizacji Traviaty Giuseppe Verdiego. Rzecz miała miejsce w kalifornijskiej Alamedzie niedaleko Oakland, a nieśmiertelne dzieło włoskiego kompozytora wystawiła trupa Virago Theatre Company. Za ATSową część choreograficzną odpowiedzialna była jednak Wendy Allen z Fat Chance Belly Dance, która wystąpiła z grupą swoich uczennic z trajbu Spin-Off ...
Podobno prawdziwych bohaterów już nie ma... a może są? Nick Vujicic - Bez rąk, bez nóg, bez zmartwień!
(Ulali - Mother - Tribute to native american women) Puśćcie sobie ten filmik i potańczcie do niego od serca - zapomnijcie o technice, obracajcie się, przytupujcie, machajcie rękami, rzucajcie włosami - bądźcie przez chwilę na prawdę wolne. A potem przyłóżcie rękę do serca. Moje biło dokładnie w tym samym rytmie, co bęben z tej starej indiańskiej pieśni. To dość powszechnie znana prawda, że rytm w muzyce często naśladuje rytm ludzkiego ...
Zaktualizowany 18-02-2011, o godz.: 11:00 przez Herbi
Yola się widzę jeszcze nie pochwaliła na forum, ale ja sobie nie odpuszczę. Mamy pierwsze w Polsce siostrzane studio Fat Chance Belly Dance i jest to należąca do Yolandy Gota Gratulacje!!!! Przypominam, że Yola jest w tej chwili jedyną w Polsce nauczycielką z certyfikatem Fat Chance Belly Dance (ale od lipca będzie nas więcej, oj więcej). PS: Same dobre wiadomości dziś - Tim Barsky nagrywa nową płytę dla FCBD.To ten facet od niesamowitego beatboxowego numeru "Tried ...
Zaktualizowany 16-02-2011, o godz.: 08:47 przez Herbi
Znalezione na jednym takim blogu, wcale nie o tańcu, ale pasuje jak ulał Masz pasję, to z niej korzystaj Nigdy nie pozwalaj, by ktoś wmówił ci, że to, o czym marzysz, jest poza twoim zasięgiem. Nigdy nie pozwalaj, by zgorzkniali ludzie wpływali na decyzje dotyczące twojego życia. Nigdy nie pozwalaj, by kompleksy innych ludzi, odnalazły drogę do twojego umysłu i go opanowały. Nigdy nie zapominaj o swoich marzeniach. Nigdy nie wierz, że jedna osoba zna odpowiedzi ...
Zaktualizowany 23-01-2011, o godz.: 18:46 przez Herbi
Chciałam się pochwalić, że ATS zyskuje coraz większe uznanie w profesjonalnych kręgach tanecznych - Carolena Nericcio została zaproszona do jury oceniającego i kwalifikującego tancerzy występujących na San Francisco Ethnic Dance Festival. To duża impreza z tradycjami - jej historia sięga roku 1978, a w obecnym kształcie odbywa się od 12 lat. Skupia się na prezentacji różnych tańców etnicznych i przyciąga co roku kilkutysięczną publiczność. Nieoficjalnie dowiedziałam się, że niegdyś organizatorzy ...
!Carolena.jpg Dziś Carolena Nericcio obchodzi pięćdziesiąte urodziny !!!!! Jelelelelelelelelelelellelelellelellellelellelelle lleleeeeee!!
Kobiety z plemienia Ouled Nail fascynują mnie od dawna i cieszę się jak dziecko, ilekroć trafię na kolejne informacje lub zdjęcia je przedstawiające. Ostatnio z lubością oglądam sobie obrazy pewnego francuskiego orientalisty Etienne'a Alphonse'a Dineta. Po raz pierwszy wybrał się do Bou-Saady (miejscowość w Algierii, podobno nazwa oznacza "szczęśliwe miejsce" - właśnie tam spotkać można było tancerki Ouled Nail) z ekspedycją entomologów w 1884 r. Wrócił już w następnym roku, a potem przyjeżdżał ...
Niestandardowy, bo nie przedstawia ATSu, za to pięknie prezentuje na przykładzie, jakie efekty w praktyce daje zastosowanie zaangażowania, komunikacji, uważności, zaufania, szacunku i wsparcia ( i myślę, że radość też z tego mieli ;-) Surya Namaskara to taka sekwencja asan wykonywana w Hatha jodze - po polsku Powitanie Słońca. Tutaj potraktowana dość luźno przez Philipa Askew, instruktora jogi i Lydię Walker, klasyczną tancerkę baletową. Ich joginiczne wariacje na temat muzycznie oprawił (improwizując), ...