Herbi

1. 2012 km w 2012

Kliknij obrazek aby powiększyć

Nazwa:	2012w2012.jpg
Wyświetleń:	171
Rozmiar:	219.1 kb
ID:	3494
    Oto moje małe wyzwanie na ten rok. Chciałam was zaprosić do udziału w nim i mam nadzieję, że wszyscy świetnie się będziemy bawić, a przy okazji trochę o siebie zadbamy. Obecnie większość ludzi spędza niemal całe dnie w pozycji siedzącej: tkwimy przed komputerami w pracy, na fotelu samochodowym lub autobusowym/tramwajowym w drodze do i z pracy, na kanapie oglądając po południu telewizję. Wszyscy wiemy, że nasze ciała nie najlepiej to znoszą i nie chodzi tu tylko ...

Zaktualizowany 15-01-2012, o godz.: 13:16 przez Herbi

Tagi: sport , zdrowie
    Kategorie
    Nie zdefiniowano
  2. ATS w operze :-)

American Tribal Style zawędrował na operowe deski i został wykorzystany w nie byle jakim repertuarze, bowiem ATS zatańczono podczas inscenizacji Traviaty Giuseppe Verdiego.

Rzecz miała miejsce w kalifornijskiej Alamedzie niedaleko Oakland, a nieśmiertelne dzieło włoskiego kompozytora wystawiła trupa Virago Theatre Company. Za ATSową część choreograficzną odpowiedzialna była jednak Wendy Allen z Fat Chance Belly Dance, która wystąpiła z grupą swoich uczennic z trajbu Spin-Off ...
  3. O bohaterach

Podobno prawdziwych bohaterów już nie ma... a może są?

Nick Vujicic - Bez rąk, bez nóg, bez zmartwień!
    Kategorie
    Nie zdefiniowano
  4. Eksperyment z rytmem

(Ulali - Mother - Tribute to native american women)

Puśćcie sobie ten filmik i potańczcie do niego od serca - zapomnijcie o technice, obracajcie się, przytupujcie, machajcie rękami, rzucajcie włosami - bądźcie przez chwilę na prawdę wolne. A potem przyłóżcie rękę do serca. Moje biło dokładnie w tym samym rytmie, co bęben z tej starej indiańskiej pieśni. To dość powszechnie znana prawda, że rytm w muzyce często naśladuje rytm ludzkiego ...

Zaktualizowany 18-02-2011, o godz.: 11:00 przez Herbi

Tagi: indianie , rytm , ulali
    Kategorie
    Nie zdefiniowano
  5. Gota - pierwsze w Polsce siostrzane studio FCBD!!!

Yola się widzę jeszcze nie pochwaliła na forum, ale ja sobie nie odpuszczę. Mamy pierwsze w Polsce siostrzane studio Fat Chance Belly Dance i jest to należąca do Yolandy Gota Gratulacje!!!!

Przypominam, że Yola jest w tej chwili jedyną w Polsce nauczycielką z certyfikatem Fat Chance Belly Dance (ale od lipca będzie nas więcej, oj więcej).

PS: Same dobre wiadomości dziś - Tim Barsky nagrywa nową płytę dla FCBD.To ten facet od niesamowitego beatboxowego numeru "Tried ...

Zaktualizowany 16-02-2011, o godz.: 08:47 przez Herbi

Kategorie
    Nie zdefiniowano
  6. Motywatorek

Znalezione na jednym takim blogu, wcale nie o tańcu, ale pasuje jak ulał

Masz pasję, to z niej korzystaj

1. Nigdy nie pozwalaj, by ktoś wmówił ci, że to, o czym marzysz, jest poza twoim zasięgiem.
    2. Nigdy nie pozwalaj, by zgorzkniali ludzie wpływali na decyzje dotyczące twojego życia.
    3. Nigdy nie pozwalaj, by kompleksy innych ludzi, odnalazły drogę do twojego umysłu i go opanowały.
    4. Nigdy nie zapominaj o swoich marzeniach.
    5. Nigdy nie wierz, że jedna osoba zna odpowiedzi
    ...

Zaktualizowany 23-01-2011, o godz.: 18:46 przez Herbi

Tagi: pasja
    Kategorie
    Nie zdefiniowano
  7. ATS pnie się w górę ;-)

Chciałam się pochwalić, że ATS zyskuje coraz większe uznanie w profesjonalnych kręgach tanecznych - Carolena Nericcio została zaproszona do jury oceniającego i kwalifikującego tancerzy występujących na San Francisco Ethnic Dance Festival. To duża impreza z tradycjami - jej historia sięga roku 1978, a w obecnym kształcie odbywa się od 12 lat. Skupia się na prezentacji różnych tańców etnicznych i przyciąga co roku kilkutysięczną publiczność. Nieoficjalnie dowiedziałam się, że niegdyś organizatorzy ...
  8. Carolena obchodzi 50 urodziny!!!

!Carolena.jpg
    Dziś Carolena Nericcio obchodzi pięćdziesiąte urodziny !!!!!
    Jelelelelelelelelelelellelelellelellellelellelelle lleleeeeee!!
    Kategorie
    Nie zdefiniowano
  9. Eksploruję korzenie, czyli o Ouled Nail i francuskim orientaliście

Kobiety z plemienia Ouled Nail fascynują mnie od dawna i cieszę się jak dziecko, ilekroć trafię na kolejne informacje lub zdjęcia je przedstawiające. Ostatnio z lubością oglądam sobie obrazy pewnego francuskiego orientalisty Etienne'a Alphonse'a Dineta. Po raz pierwszy wybrał się do Bou-Saady (miejscowość w Algierii, podobno nazwa oznacza "szczęśliwe miejsce" - właśnie tam spotkać można było tancerki Ouled Nail) z ekspedycją entomologów w 1884 r. Wrócił już w następnym roku, a potem przyjeżdżał ...
    Tagi: ouled nail
    Kategorie
    Nie zdefiniowano
  10. Taki trochę niestandardowy aneks do poprzedniego posta

Niestandardowy, bo nie przedstawia ATSu, za to pięknie prezentuje na przykładzie, jakie efekty w praktyce daje zastosowanie zaangażowania, komunikacji, uważności, zaufania, szacunku i wsparcia ( i myślę, że radość też z tego mieli ;-)
    Surya Namaskara to taka sekwencja asan wykonywana w Hatha jodze - po polsku Powitanie Słońca. Tutaj potraktowana dość luźno przez Philipa Askew, instruktora jogi i Lydię Walker, klasyczną tancerkę baletową. Ich joginiczne wariacje na temat muzycznie oprawił (improwizując), ...
    Tagi: balet , joga
    Kategorie
    Nie zdefiniowano
Strona 1 z 2 1 2 OstatniaOstatnia