Witaj na forum o tańcach orientalnych! Nasze forum zawiera bardzo dużo wiadomości na temat tańca brzucha, tribalu i jego odmian. Znajdziesz na naszych łamach informacje o warsztatach, występach, zajęciach, krokach, szyciu strojów itp. Spotkasz również dużo tancerek, które chętnie podzielą się z Tobą swoją wiedzą i doświadczeniem. W tej chwili przeglądasz nasze forum jako gość, co oznacza, że nie masz dostępu do wielu ciekawych opcji. Jeżeli do nas dołączysz, uzyskasz możliwość brania udziału w dyskusjach, wysyłania prywatnych wiadomości, publikowania zdjęć w galerii i prowadzenia bloga. Rejestracja jest szybka, prosta i darmowa! Zapraszamy Cię serdecznie!
Jeżeli masz problem z rejestracją lub zalogowaniem się, napisz do nas maila: info@belly-dance.pl
Nadszedł czas by podzielić się z Wami naszym nowym projektem. Był on w mojej głowie już dawno temu, ale dopiero teraz udało się go zrealizować. Art of Belly Dance to nowatorska seria zdjęć zespołu Camibellies zrealizowana we współpracy z naszym osobistym i najwspanialszym pod słońcem fotografem Michałem Sobocińskim. O co chodzi? Chciałyśmy zaprezentować się poprzez tę sesję zdjęciową w zupełnie nowy sposób i z przymrużeniem oka pokazać taniec orientalny ...
Moi drodzy jak pewnie wiecie staram się o udział w projekcie Belly Dance Evolution. http://www.bellydanceevolution.com/ https://www.facebook.com/BellydanceEvolutionPage Jest to moje duże marzenie i stąd moja prośba o pomoc i głosowanie na mój film. Dla osób, które nie wiedzą co i jak wytłumaczę. Filmy tancerek możecie oglądać na: http://www.bellydanceevolution.com/c...-slovenia-2012 ...
Zaktualizowany 04-04-2012, o godz.: 08:59 przez Camilia
Moje drogie jako, że wiecie iż jestem absolutnym szaleńcem zanoszę się z tego rodzaju pomysłem: 1. Zebrać Wasze, żale, wściekłości oraz wszelkie środowiskowe przykrości, którymi obciążane jesteśmy jako tancerki tańca orientalnego przez programy telewizyjne, wizerunek w mediach. 2. Napisać zwięzłą i żartobliwą przemowę do jury konkursu. 3.Iść na casting do Mam talent, przeczytać to z niekrytą z resztą uciechą i zaprezentować im coś czego szansy nie mieli jeszcze ...
P1120617.jpg Od mojej obrony minęło już trochę czasu. Nie miałam nawet chwili, aby zdać relację. Przygotowania do Miss Belly Dance of Europe 2011, projekty zespołowe, Orient Expresja, impreza charytatywna w styczniu pochłaniały mnie bez reszty. Teraz, po wywalczonym chyba najciężej w życiu trzecim miejscu w Berlinie, dokończeniu nowe szałowej choreografii Camibelkowej (będziecie zaskoczone co klasyczna Camilia wycudowała tym razem), dopięciu wstępnie przyszłych ...
Zaktualizowany 21-11-2011, o godz.: 14:05 przez Camilia
Pierwotnie wysłane przez Camilia Dziękuję Shalilah za film. Nareszcie mogłam go zobaczyć i od razu dzielę się z Wami moją sentymentalną podróżą z zeszłorocznej Novej. Może komuś się przyda, Nova 2011 już za 3 miesiące z kawałkiem. Oczywiście kawał czasu już minął i wiele bym zmieniła, ale zawsze będzie to miły dla mnie występ. Jeszcze raz dziękuję za wspaniałą zakulisową atmosferę ...
Kochani Wraz z moją żoną Zainą postanawiamy jak zwykle podzielić się z Wami tym czym raczej nikt się nie dzieli ... To znaczy tajnikami powstawania pierwszej w Polsce choreografii Iraqi oraz krótką opowieścią o tym jak zawiązało się pierwsze w Polsce małżeństwo pomiędzy tancerkami ... Zobaczycie nas w tańcu, podczas pracy, ale i bez makijażu, w sytuacjach kompromitujących, podczas zabawy, a nawet hazardu ... Czyli uruchamiam po raz kolejny mój blogowy reportaż ...
Zaktualizowany 12-12-2010, o godz.: 11:58 przez Camilia
Jestem już po powrocie ze szpitala w domu. Na razie odpoczywam i dochodzę do siebie. Jeszcze i w tym miejscu pragnę podziękować wszystkim z Was którzy wsparli mnie w najgorszych chwilach. Więcej napisałam specjalnie dla Was we wzruszającym mnie cały czas wątku w Belly Dance Cafe założonym przez przez moją kochaną Naimę w celu dodania mi otuchy. Jak tylko będę mogła normalnie podchodzić do komputera, napiszę tu dla Was więcej. Pomogliście mi i cały czas pomagacie. ...
Zaktualizowany 04-12-2010, o godz.: 17:21 przez Camilia
Nowe forum daje wiele możliwości. Jestem ogromnie szczęśliwa z posiadania bloga, bo mam nadzieję będzie to miejsce, w którym poznamy się wszystkie od zupełnie innej strony. Korzystając z tego, że nowe forum umożliwia wstawianie filmów z facebooka postanowiłam się z Wami podzielić naszymi z Zainą szalonymi wspomnieniami z mistrzostw świata na Cyprze. Dla mnie jest to materiał ogromnie emocjonalny, bo nie wiem czy wiecie, poznałyśmy się z Zainą w samolocie na Cypr i ...
Zaktualizowany 27-11-2010, o godz.: 17:04 przez Camilia
Listopad okazał się miesiącem kreatywności. Zarówno tanecznej jak i "okołotanecznej". Właśnie kończę pisać "zamawiany" przez Was przed wakacjami artykuł o konkursach tanecznych. Materiał przerósł moje oczekiwania. Zdradzę Wam, że do materiału, który piszę zgodziły się przyłączyć trzy znakomite polskie tancerki. Serdecznie im w tym miejscu dziękuję, bo wyczerpujących wywiadów na temat konkursów zgodziły się udzielić Suraiya, Zaina i Jamilah. Myślę, ...
Zaktualizowany 27-11-2010, o godz.: 03:38 przez Camilia