Quesse

1. Jest strona! ;)

Chciałam podzielić się swoim szczęściem: mam stronę! Wreszcie! Stopniowe prace trwały już prawie rok i opóźniały się z powodu różnych przyczyn, ale w końcu strona stoi. Jeszcze nie całkiem gotowa – pracujemy nad szczegółami, galeria i parę dodatków jeszcze się pojawią. Co chwila coś się sypie od strony technicznej, a w tekstach znajdują się kolejne detale do poprawienia – ale pomału zmierzamy do końca... Byłam zdumiona, ile czasu i pracy mnie to kosztowało – pisanie tekstów, ...
    Tagi: agata strona
    Kategorie
    Nie zdefiniowano
  2. Przygotowania last minute...

Dziś wieczorem ruszamy do Berlina na nasz ostatni zjazd CATTa!

Mamy trzy dni egzaminów: egzaminy z techniki, egzamin pisemny, poprowadzenie lekcji na zadany temat oraz lekcji na wybrany temat. Dzisiaj na ostatnią chwilę kończyłam pracę pisemną, którą musimy oddać. Jeśli miałyśmy jakieś wątpliwości, to się rozwiały: ten kurs jest naprawdę academic!

Nerwowe przygotowania, jeszcze nie wszystko gotowe, mam całą noc w autobusie na dopinanie wszystkiego - nie wzięłam się za nic ...
    Kategorie
    Nie zdefiniowano
  3. Szaleństwo berlińskie

Wrzucę i tutaj swoją mini-relację osobistą

Cytat Pierwotnie wysłane przez Quesse Zobacz wiadomość
    Uff, wróciłam do świata! To były naprawdę szalone dni...

Dodam parę słów relacji, dla wszystkich skonfundowanych (jak ja) moimi dwoma pucharami

W czwartek wystąpiłam w kategorii Oriental Solo - semi-proffessional, do której się zgłaszałam. Było naprawdę fajnie, przemiła atmosfera za kulisami, kameralny teatr. Oczywiście jak zawsze stresik był niezły, ale taki już urok konkursów - miesiące przygotowań,
    ...
    Kategorie
    Nie zdefiniowano
  4. Dzien z zycia...

Ostatnio rozmyslam sporo o tym, jak podporzadkowac swoje zycie swoim pasjom, zachowac normalnosc i nie zaharowac sie na smierc Na zajeciach z hiszpanskiego przerabialam tekscik, ktory opowiadal o dniu z zycia tancerki flamenco... Pomyslalam wtedy: "Taki tryb zycia to chyba szczyt marzen kazdej z nas!"

Rano: lekkie sniadanie
    basen
    Solidniejsze sniadanie
    Trening wlasny
    lekcja baletu
    obiad
    prowadzenie zajec
    kolacja
    pokaz w restauracji. ...

Zaktualizowany 13-04-2011, o godz.: 19:27 przez Quesse

Kategorie
    Nie zdefiniowano
  5. Tancerka zmienną jest!

Ach, ależ mnie entuzjazm rozpiera!!

W ciągu minionego roku moje taneczne życie rozwinęło swoje nowe postacie. Już nie tylko Agata - tancerka, ale też Agata - instruktorka, Agata - członkini zespołu, Agata - członkini jeszcze jednego zespołu, Agata - choreograf, a niedługo będzie nawet Agata - organizatorka!

Moja gwałtowna potrzeba oddziaływania na świat znajduje kolejne nowe formy właśnie przez taniec. Ależ ja mam szczęście!

Oczywiście obłożyłam się pracą ...
    Kategorie
    Nie zdefiniowano
  6. Odbiło na starość!

Ot, odbiło. Właśnie po raz pierwszy w życiu zrobiłam mostek

Z podłogi, nie ze stania

Może to nie jakiś wielki wyczyn, ale w wykonaniu niespecjalnie rozciągniętej i sprawnej osoby 22-letniej, która w dodatku zaczęła jakkolwiek pracować nad swoim ciałem dopiero po maturze, wcześniej będąc tak antysportowa jak to tylko możliwe - no, jest to jakiś sukces

Następnym razem poproszę kogoś, by mi zrobił zdjęcie Ale mam radochę <idzie zrobić jeszcze ...
    Kategorie
    Nie zdefiniowano
  7. Noworoczne zobowiązania!

Postanowilam skorzystac z opcji "Umiesc post na blogu" i wrzucic tu swoje podsumowanie poprzedniego roku i postanowienia na nastepny. Bylo niezle, oby bylo jeszcze lepiej!

Cytat Pierwotnie wysłane przez Quesse Zobacz wiadomość
    - intensywnie ćwiczyć, rozciągać się i ćwiczyć balet w ramach przygotowań do CATTa

Zarowno z baletem, jak i ze zwiekszeniem intensywnosci treningow udalo sie dopiero od jesieni. Jakos wreszcie przelamalam lenia. Co prawda dalej sa okresy lepsze i gorsze, ale generalnie wiecej lepszych.
    ...
    Kategorie
    Nie zdefiniowano
  8. Chcialam napisac cos pogodnego...

Dawno nic nie pisalam, bo czekalam az znowu moje przemyslenia natchnie jakas totalna taneczna energia... Chcialam napisac pogodny tekst. A tu nic. Nie wiem do konca czemu - moze pogoda, moze pare zmian w trybie zycia - jestem przemeczona, bez energii i oslabiona. Jest kilka mozliwych powodow, ale na zaden nie mam wplywu, ze zmiana pogody na czele. Wiec musze to po prostu przetrwac. Moj organizm domaga sie 10 godzin snu, moze powinnam zapasc w sen zimowy? Robie coraz mniej, a zmeczona jestem coraz ...
    Tagi: ats flow
    Kategorie
    Nie zdefiniowano
  9. O roli braku tanca w zyciu tancerki

Postanowilam dzisiaj napisac o tym, jak w moim zyciu potrafi sie przeplatac taniec z brakiem tanca

W zeszlym tygodniu totalnie sie przetrenowalam. Zasuwalam ja szalona, mialam mase pomyslow, w dodatku codziennie robilam rozne cwiczenia, brzuszki, rozciagalam sie... W tym miesiacu wymyslilam mase choreografii, mnostwo sie dowiedzialam przez roznego rodzaju research, cwiczylam tak systematycznie jak zawsze powinnam.

I w tym tygodniu nagle jakis zjazd.

Moze ...
    Kategorie
    Nie zdefiniowano
  10. Przemyslenia niepalacej o ustawie antynikotynowej

Ja jestem osoba, ktora papierosow nie palila nigdy. Nie lubie dymu, jak chyba kazdy niepalacy.
    I NIENAWIDZE tej ustawy!!!

A konkretniej tego, ze moja ukochana knajpa shishowa - Szamsija - musiala podzielic sie na pol i wydzielic mala czesc dla palacych. I w efekcie bedzie tam duzo trudniej dopchac sie do stolika - a lokal i tak jest malutki.

No rozumiem - knajpy zorientowane przede wszystkim na jedzenie. Ale zeby knajpa z zalozenia shishowa nie mogla taka ...
    Kategorie
    Nie zdefiniowano
Strona 1 z 2 1 2 OstatniaOstatnia