+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 40 1 2 3 4 11 ... OstatniaOstatnia
Wyniki 1 do 20 z 789

Temat: Wasze belly dancowe dziwactwa i anegdoty

Miasto
    Gdynia/Mieroszyno
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    5

Domyślny Wasze belly dancowe dziwactwa i anegdoty

Mi się często zdarza, że podczas nauki, siedzenia przy komputerze lub przed telewizorem zaczynam kręcić ósemki na krześle, próbuje nauczyć się fali brzuchem, albo wykonuję ruchy "górą". Czasem też kiedy idę do domu "odkręcam słoiczki" rękami. Kiedyś się zastanawiałam nad noszeniem chusty na biodrach na co dzień, ale po przeczytaniu wywiadu z Ehabem Atią i tego co powiedział o Shakira-style jakoś tak przestałam chcieć Zastanawiam się, jakie wy macie przyzwyczajenia związane z tb; wydaje mi się, że już nic innego nie można wymyślić (oprócz noszenia świecznika na głowie ), ale tyle razy mnie zaskoczyły Wasze tak różnorodne posty, że postanowiłam spytać
    Uwolnić drżenie!!!

Miasto
    Kraków i Warszawa
    Punkty reputacji
    13
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

No mi się zdarza robić taneczne ruchy dłońmi jak chodzę po ulicy Ale nie wiem czy to jakieś straszne dziwactwo, mam nadzieję że ludzie myślą że np. nadgarstki mnie bolą albo coś
    A falę brzuchem ćwiczę nawet na zajęciach, bo i tak nikt tego nie widzi

Miasto
    Sopot
    Punkty reputacji
    12
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

O widzę, że nie tylko ja odwalam takie numery W gimnazjum na lekcjach często robilam fale brzucha i kilka razy koleżanka do mnie: '' Ania, co ty robisz z brzuchem?'' xD Jak się uczę to robię shimmy :d

Miasto
    Katowice
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

to ja też dołącze do listy dziwaków
    Zauważyłam, że często w supermarkecie w trakcie zakupów kręce biodrami ósemki albo inne figury.
    Siedząc przy kompie ćwicze ósemki, shimmy itp itd wygląda to trochę jakbym miała owsiki i sama się z siebie śmieje
    قشاشىيهش

Punkty reputacji
    11
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Ponieważ uczę się nowego układu na zajęciach, z którym mam kłopot bo nie mogę go zapamiętać, ostatnio złapałam się, że tańczyłam go palcami po biurku

Miasto
    Gliwice i okolice
    Punkty reputacji
    16
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

1. przy kompie jesli leci jakakolwiek muzyka tanczę "górą"
    2. w pracy (stojaco-siedzacej) jesli nie ma klientow i leci jakakolwiek muzyka robie osemki, najczesciej pionowe
    3. i zawsze w przebieralniach w sklepach jak przymierzam ciuchy to zaczynam tanczyc przed lustrem

chyba wspolnym dziwactwem wszystkich tanczacych orient dziewczyn jest to, ze tancza belly do kazdej muzyki. tak przynajmniej mam ja i wiekszosc kolezanek ze szkoly tanca
    Ostatnio edytowane przez Zafirah ; 10-10-2007 o 22:33

Miasto
    Kraków i Warszawa
    Punkty reputacji
    13
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Cytat Pierwotnie wysłane przez Zafirah Zobacz wiadomość
    3. i zawsze w przebieralniach w klepiach jak przymierzam ciuchy to zaczynam tanczyc przed lustrem
    O to ja też mam to samo

chyba wspolnym dziwactwem wszystkich tanczacych orient dziewczyn jest to, ze tancza belly do kazdej muzyki. tak przynajmniej mam ja i wiekszosc kolezanek ze szkoly tanca
    mi się świetnie tańczy BD do Daft Punk nie mam pojęcia jakim cudem jak to zupełnie co innego ale do wszystkiego bym mogła

Ech to ja się w ogóle moimi dziwactwami nie będę przejmować, widzę po waszych wypowiedziach ze to zupełnie normalne i tyle

Miasto
    GDAŃSK
    Punkty reputacji
    18
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Ja robie to tzn tancze jadac w autobusie lub tramwaju ze sluchawkami na uszach lub czekajac na przystanku na jakikolwiek srodek komunikacji... i wtedy juz nie mysle kiedy przyjedzie i czy wogole przyjedzie... i jakos sie nie moge powstrzymac od tanca...robie np fale brzucha ale tak zeby nikt nie zauwazyl a ja sobie cwicze i cwicze i tancze i nie nudze sie nie czekam........czego nie znosze

Miasto
    Trójmiasto / Szczecin
    Punkty reputacji
    89
    Siła Reputacji
    9

Wink

chyba wspolnym dziwactwem wszystkich tanczacych orient dziewczyn jest to, ze tancza belly do kazdej muzyki
    Dokładnie
    I nie wazne czy hip hop czy techno czy trance, r'n'b, pop [...] ;D Ja preferuje muzyke rockowa i gotycki metal ;D yeah
    Czasami fajnie sobie poszalec jak nikt nie widzi :P

ps. A moje dziwactwo poczatkowe - jesli mozna to nazwac dziwactwem, na tym forum :P - przez pierwszy miesiac tanca chodzilam po domu w chuscie :P I wkurzalam wszystkich dzwoniacymi monetkami uczac sie shimmy AAA i koleczka raczkami to tez przerabialam na samym poczatku, a teraz to chyba lenistwo bo nic mi sie nie chce robic i zapał jakby mniejszy jak na poczatku
    Ostatnio edytowane przez Farida ; 11-10-2007 o 16:54
    Farida

"Aby osiągnąć sukces, musisz ciężko pracować, nigdy nie rezygnować, lecz przede wszystkim pielęgnować swą wspaniałą obsesję." Walt Disney

"Jeśli spojrzysz na 20 uczennic na zajęciach, zauważysz, że są między nimi różnice, każda tańczy inaczej. To dlatego, że każda jest inna. A taniec jest jak imię, określa cię. Nie próbuj być kimś innym, nie staraj się tańczyć jak ktoś inny
    "
    Ehab Atia

"Nie mam pieniędzy, ale przynajmniej mam pasję"

Miasto
    Leszno
    Punkty reputacji
    75
    Siła Reputacji
    5

Smile

Ja też chodzę po domu prawie cały czas w chuście(z hałasującymi monetkami).

Miasto
    GDAŃSK
    Punkty reputacji
    18
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Cytat Pierwotnie wysłane przez Shimma Zobacz wiadomość
    Ja też chodzę po domu prawie cały czas w chuście(z hałasującymi monetkami).

Ja chodzilam przez pierwsze pol godziny po zakupie po domu pozniej stwierdzilam ze dam sobie spokoj ze wzgl na mojego kota ktory nie widzial co sie dzieje i uciekal (ucieka do tej pory) na brzek monetek

Miasto
    Leszno
    Punkty reputacji
    75
    Siła Reputacji
    5

Wink

A ja mam małego szczeniaka i sunia uwielbiaaa brzęczące chusty-już mi jedną "zjadła", lubi też kiedy przed lustrem tańcze z welonem, wtedy próbuje go złapać swoimi małymi ząbkami, na szczęście welon jeszcze jest cały
    Ostatnio edytowane przez Safira ; 04-05-2009 o 11:18

Miasto
    Gdynia/Mieroszyno
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Oooo, teraz mi się przypomniało, że na przyjaciółkę zaczęłam mówić Safiya, co znaczy najlepszy przyjaciel Pozdro dla mojej kochanej Safi!
    Uwolnić drżenie!!!

Miasto
    Warszawa
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    0

Domyślny

Hej dziewczyny. Oczywiście nie jesteście same w swoich "dziwactwach". Robie shimmy na przystankach, dziś nawet w kościele(o zgrozo, ludzie się dziwnie patrzyli), ćwiczę nadgarstki idąc po ulicy, układam palce do ćwiczeń na sagatach(chociaż ich nie mam i jak na razie nigdy na nich nie grałam). Oczywiście tańczę na siedzeniach tramwajowych i autobusowych, ćwiczę falę, tańczę górą lub rękoma przy kompie i już nie trzeba mi do tego muzyki bo rytmy mam w głowie obojętnie:nasze czy np.r'n'b. Przynajmniej łatwo będzie nam rozpoznać siebie na ulicy
    Pozdrawiam

Punkty reputacji
    125
    Siła Reputacji
    8

Domyślny

Cytat Pierwotnie wysłane przez Shimma Zobacz wiadomość
    A ja mam małego szczeniaka i sunia uwielbiaaa brzęczące chusty-już mi jedną "zjadła"(...)
    Moje psisko już dorosłe - zawsze przygląda mi się z politowaniem i buczy z dezaprobatą jak przy pracy przed komputerem jakieś dziwne ruchy rękami i górną częścią ciała robię (nie wiedzieć dlaczego np. shimmy biustem mi lepiej wychodzi jak siedzę i nie za bardzo się zastanawiam nad tym co robię - niż na stojąco na zajęciach ).

Poza tym coś ostatnio sąsiedzi dziwnie na mnie patrzą - to chyba przez tą arabską muzykę non stop . No i chyba niedługo mnie przechrzczą za ten hałas, który robią monetki przy chuście

Miasto
    Warszawa
    Punkty reputacji
    26
    Siła Reputacji
    6

Domyślny Dziwactwa?

Jakie dziwactwa? Według jakiej normy? To jest po prostu ekspresja siebie i koniec. Ja tańczę non stop. Jak tylko usłyszę jakąś sambę czy coś fajnego to tańczą mi mięśnie brzucha i ciało przypomina sobie o pulsie - przecież mamy w sobie ciągły rytm - wybija go nasze serce. Ostatnio w lesie na spacerze z psami w gowie miałam ostatni wtorkowy układ z Amani i kolejne kroki, nuciłam te bębny i przypominając sobie kolejne kroki cośtam chyba gestykulowałam. I jak to sobie uświadomiłam to po prostu ... Nikogo w polu widzenia co prawda nie było, ale wesoło mi się zrobiło, nie powiem. Bądźcie sobą

Miasto
    Warszawa
    Punkty reputacji
    51
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Cytat Pierwotnie wysłane przez aurinko Zobacz wiadomość
    Jakie dziwactwa? Według jakiej normy? To jest po prostu ekspresja siebie i koniec.
    Ulżyło mi! Dzięki Aurinko!
    Czyli nie jestem dziwakiem tylko to jest moja normalna ekspresja.
    Od dzisiaj nie krępuję się wykonywać dziwnych figur w towarzystwie innych.
    Rzeczywiście tak jak księżyc, Ludzie znają mnie tylko z jednej, Jesiennej strony.
    - Jesienna zaduma; Elżbieta Adamiak

Punkty reputacji
    125
    Siła Reputacji
    8

Domyślny

Cytat Pierwotnie wysłane przez aurinko Zobacz wiadomość
    To jest po prostu ekspresja siebie i koniec. Ja tańczę non stop. Jak tylko usłyszę jakąś sambę czy coś fajnego to tańczą mi mięśnie brzucha i ciało przypomina sobie o pulsie
    No tak... ja też wiecznie chodzę po domu tanecznym krokiem, a taniec "przy garach" w kuchni również nie jest mi obcy . Nawet jak pracuję robię przerwy na potańczenie sobie i rozprostowanie nóg. Dotychczas była to głównie łacina, teraz doszedł BD . Jak się czuje muzykę całym ciałem, nie można usiedzieć spokojnie gdy w tle gra coś fajnego do tańca .. a w sumie.. czasem nawet grająca muzyka nie jest aż tak niezbędna podczas gdy jest ona ciągle w głowie

Miasto
    Bielsko- Biała
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Te zajęcia na prawdę tak wciągają, że ja ostatnio zaczęłam tańczyć w ławce na zajęciach w szkole Wszyscy patrzyli na mnie jak na idiotkę..... ale cóż.. Mnie taniec pochłonął tak, że próbuję różne ruchy w każdej wolnej chwili
    Your gang of jamaican Al Pacinos drinking blue mountain cappucinos...

Miasto
    Piekary Śląskie
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    5

Jesli chodzi o dziwactwa, to moimi najwiekszymi są takie że gdy po coś sięgam robie ruchy dłońmi I jeszcze mam takie przyzwyczajenie, że gdy tańczę taniec nowoczesny, to przez cały czas dodaje elementy tb Potrafie wpleść elementy nawet przy hip-hopie, r&b i techno...

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 40 1 2 3 4 11 ... OstatniaOstatnia

Reguły pisania

• Publikować nowe tematy: nie możesz
  • Pisać wiadomości: nie możesz
  • Dodawać załączniki: nie możesz
  • Edytować swoje wiadomości: nie możesz