+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 6 1 2 3 4 ... OstatniaOstatnia
Wyniki 1 do 20 z 106

Temat: Szukam szkoły tańca w Poznaniu

Miasto
    Poznań, bywa w TG
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    0

Domyślny Szukam szkoły tańca w Poznaniu

Hej, dziewczyny. W związku ze studiami przeniosłam się do Poznania i chciałabym kontynuować taniec brzucha. Niestety, nie mogę znaleźć odpowiedniej szkoły. Część z tych, które zdołałam odszukać w forum, zupełnie odpada (nie mam czasu w weekendy,określone terminy zajęć 'od-do').
    Oczywiście, nie sztuka znaleźć pierwszą lepszą instruktorkę. Wolałabym żeby uczył mnie ktoś, kto się na tym zna.
    Możecie coś polecić?

Miasto
    Poznań
    Punkty reputacji
    14
    Siła Reputacji
    4

Domyślny

Cytat Pierwotnie wysłane przez Ahlam Zobacz wiadomość
    Hej, dziewczyny. W związku ze studiami przeniosłam się do Poznania i chciałabym kontynuować taniec brzucha. Niestety, nie mogę znaleźć odpowiedniej szkoły. Część z tych, które zdołałam odszukać w forum, zupełnie odpada (nie mam czasu w weekendy,określone terminy zajęć 'od-do').
    Oczywiście, nie sztuka znaleźć pierwszą lepszą instruktorkę. Wolałabym żeby uczył mnie ktoś, kto się na tym zna.
    Możecie coś polecić?
    Na razie miałam 2 zajęcia ale wiem że instruktorka godna polecenia. Łada z akademii tańca.

Miasto
    Poznań, bywa w TG
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    0

Domyślny

Ale to w niedzielęęęęęę....
    Ja nie mogę w weekendy, niestety.
    "Do liewa, do liewa!"

Miasto
    Poznań
    Punkty reputacji
    56
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

To jest właśnie największy problem w Poznaniu Brakuje nam dobrych instruktorek uczących w ciągu tygodnia.

Miasto
    Poznań
    Punkty reputacji
    14
    Siła Reputacji
    4

Domyślny

Ale to w niedzielęęęęęę....
    Ja nie mogę w weekendy, niestety.
    A to nie wiedziałam. Na razie interesowałam się tylko grupą początkującą a one powstają tez w tygodniu

Miasto
    Poznań, bywa w TG
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    0

Domyślny

Chlip... Będę szukać dalej ale nic mi nie gwarantuje że to bedzie dobra instruktorka...
    "Do liewa, do liewa!"

Miasto
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    4
    Punkty reputacji
    191
    Siła Reputacji
    9

Domyślny

Drogie panie z Poznania Znalazłam jakąś panią,która uczy w Centrum Jogi w Poznaniu, w czwartki o 19. Niestety,nic o niej nie wiadomo,prócz tego,iż jest z Kazachstanu. Czy któraś z Was zna panią i może polecić jako instruktorkę dla Ahlam?

UWAGA! Bardzo proszę o ponawianie maili, szwankuje mi skrzynka przez ostatnie parę dni!

Miasto
    Poznań
    Punkty reputacji
    56
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Katerina uczy w tym samym stylu co Sogdiana.
    Ahlam, jak nie spróbujesz, to nie będziesz wiedziała, która z instruktorek będzie Ci odpowiadać.
    Ja nie jestem wielbicielką stylu tzw. wschodniego, ale na pewno ma on wiele zwolenniczek.
    Generalnie, nie wiem kogo polecić, bo nie wiem o żadnej dobrej instruktorce uczącej w tygodniu inny poziom niż początkujący.
    Dle mne też jest to duży problem w Poznaniu.

Prosiłam już w Akademii Tańca, aby zrobili grupę średniozaawansowaną w tygodniu, ale jak zwykle nie idą na rękę kursantkom , więc musiałam zrezygnować z Łady.
    Ostatnio edytowane przez Smecia ; 27-01-2009 o 13:41

Miasto
    Kraków
    Wpisy na blogu
    21
    Punkty reputacji
    330
    Siła Reputacji
    16

Domyślny

Dokładniej chyba chodziło o tą podstronę, Rillo
    Katerina Shevariova z Kazachstanu.

Smeciu, ja właśnie nie wiem (też ten dylemat miałam przez pewien czas), czy lepiej jest tańczyć tylko w domu (nieregularnie), czy chodzić na zajęcia z instruktorką, która nie do końca nam odpowiada, ale chodzić? Wydaje mi się, że osoba, która już coś umie, jest w stanie z każdych zajęć COŚ wynieść dla siebie. Jestem ciekawa, co wy o tym sądzicie.
    Ostatnio edytowane przez Vasanta ; 27-01-2009 o 13:42
    KRAKÓW - czerwiec, wrzesień - kolejne warsztaty z polskimi instruktorami!

Mój artykuł na temat tańca orientalnego - czytaj!

Zaznacz się na mapie tancerek orientalnych!

Trafiając na jeden z moich ponad 8 tys. postów na tym forum, ćwicz mięśnie Kegla.
    Niedługo mi za to podziękujesz...

Miasto
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    4
    Punkty reputacji
    191
    Siła Reputacji
    9

Domyślny

No tak,Wy narzekacie,że nie macie w tygodniu,ja narzekam,że w tygodniu jest tribal z Yolandą w Novej Katowickiej... Niby bym mogła dojeżdżać,ale jakoś się boję sama o 21 wracać z Katowic co tydzień...

UWAGA! Bardzo proszę o ponawianie maili, szwankuje mi skrzynka przez ostatnie parę dni!

Miasto
    Chorzów
    Wpisy na blogu
    2
    Punkty reputacji
    170
    Siła Reputacji
    7

Domyślny

Zresztą mówiłam Ci, że grupy Yolandy co chwila Nova rozwiązuje .
    A do Tarnowskich masz niemały kawał drogi.

Miasto
    Poznań, bywa w TG
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    0

Domyślny

Tak sobie obejrzałam stronę podaną przez Rill i Vasantę... tam na dole, to coś w stylu plakatu , nie bardzo mnie przekonuje. Kurcze... A teraz poproszę o oświecenie: styl tzw. wschodni?
    "Do liewa, do liewa!"

Miasto
    Poznań
    Punkty reputacji
    56
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Ahlam, nie wiem dokładnie jak obie panie tańczą i uczą w tej chwili, ponieważ miałam z nimi ostatni kontakt ponad rok temu, jak jeszcze uczyły razem.
    Podobno sporo się zmieło na ich zajęciach, szególnie myślę o Sogdianie, dbają o prawidłową postawę i mają zdecydowanie lepszy kontakt z kursantkami. Co do stylu w jakim tańczą, to jest on bardziej wyzywający, mniej ma w sobie z klasycznego egipskiego, a więcej z tureckiego i baletu. Nie wiem jak dokładnie to wytłumaczyć, trzeba chyba samemu to poczuć. Nie jest zachowawczy i elegancki, taki jak lubię. Może to kwestia mojego charakteru, że lubię styl w jakim tańczy Donya, Amira czy Samira.
    Styl Kateriny czy Sogdiany, to po prostu zupełne przeciwieństwo.
    Jesli zależy ci na kontynuacji nauki, może jednak warto spróbować, przyznam, że ostatnio byłam tak zdesperowana brakiem stałych zajęć, że sama się zastanawiałam, czy nie iść do Sogdiany.
    Na szczęście już w sobotę przyjeżdża Samira

Miasto
    Kraków
    Wpisy na blogu
    21
    Punkty reputacji
    330
    Siła Reputacji
    16

Domyślny

A teraz poproszę o oświecenie: styl tzw. wschodni?
    Chodzi o styl zza wschodniej granicy chyba W krajach byłego ZSRR tb wygląda nieco inaczej niż klasycznie, możesz sobie o tym poczytać w wątkach na temat konkursów w Mikołajkach i w Mińsku, tam też znajdziesz linki do filmów.
    KRAKÓW - czerwiec, wrzesień - kolejne warsztaty z polskimi instruktorami!

Mój artykuł na temat tańca orientalnego - czytaj!

Zaznacz się na mapie tancerek orientalnych!

Trafiając na jeden z moich ponad 8 tys. postów na tym forum, ćwicz mięśnie Kegla.
    Niedługo mi za to podziękujesz...

Miasto
    Poznań, bywa w TG
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    0

Domyślny

Dzięki wielkie. Chyba spróbuję tam. Ale to dopiero pod koniec lutego.

Jeszcze raz dzięki. Oby więcej instruktorek się pojawiło w poznaniu, bo mam wrażenie, że wszystkie w Warszawie siedzą.
    "Do liewa, do liewa!"

Miasto
    Poznań
    Punkty reputacji
    262
    Siła Reputacji
    12

Domyślny

Oj, my byśmy też chciały, żeby w Poznaniu było więcej instruktorek z prawdziwego zdarzenia. Ale w tygodniu to muszą być miejscowe jednak, a z tym problem.
    Co do stylu Sogdiany i Kateriny: ponoć się u nich poprawiło, więc chyba warto, żeby ktoś tam poszedł i to sprawdził
    Styl mają specyficzny co prawda bardziej wyzywający, no ale każdy lubi co innego.

No i na warsztaty warto chodzić - czasem ktoś jednak do nas zajeżdża, w najbliższych dniach Samira. Do Bydgoszczy tez niedaleko na warsztaty w Salam u Donyi.

Miasto
    Lublin
    Wpisy na blogu
    2
    Punkty reputacji
    167
    Siła Reputacji
    7

Domyślny

Już pisałam w innym wątku-w jednej z dyskotek w Poznaniu widziałam pokaz tańca brzucha. Niestety pozimo tego tańca pozostawiał wiele do życzenia

Miasto
    Poznań
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    4

Domyślny

Ja znam dwie szkoły które nie uczą w weekendy.
    Jawor(z tego co pamiętam piątki i czwartki)
    Sogdiana(nie uczyłam się tam, ale to jest ta sama instruktorka co w Jaworze, wg mnie jest bardzo dobra).
    Łzy cicho rzeźbiąc duszę na kształt róży
    Szlachetny zarys, który kocham tak
    Lekko chłodziły pożar mojej twarzy

Miasto
    Poznań
    Punkty reputacji
    262
    Siła Reputacji
    12

Domyślny

Cytat Pierwotnie wysłane przez Djamila Zobacz wiadomość
    Już pisałam w innym wątku-w jednej z dyskotek w Poznaniu widziałam pokaz tańca brzucha. Niestety pozimo tego tańca pozostawiał wiele do życzenia

Djamilo - szerzej odpowiem Ci w tym drugim wątku. Tutaj chciałam tylko zauważyć, że Twoja wypowiedź w kontekście szkół tańca w Poznaniu mogłaby sugerować, że te tancerki były reprezentantkami tychże szkół.

Prawda jest taka, że nie napisałaś ani jaka to była knajpa, ani jaki to był zespół, a należy zauważyć dwie rzeczy:
    1) nie musiała to byc grupa poznańska
    2) smutne ale prawdziwe: poznańscy właściciele knajp zatrudniają "tancerki": tanie (albo darmowe), rozebrane i rzucające się po parkiecie. Gdybyś więc przed przyjazdem zapytała - szczerze ostrzegałabym Cię przed takimi występami w Poznaniu, ponieważ na ogół nie mają nic wspólnego z dobrym tańcem. Najczęściej są to uczennice tańczące za darmo lub samozwańcze grupy, które mają więcej ambicji niż rozumu.
    Zdarzają się ponoć wyjątki - tak słyszałam, ale nie widziałam.

Tak więc poznańskie dyskoteki to nie jest reprezentacja.

Nie zmienia to jednak faktu, że ogólnie poza poziomem początkującym jest ciężko o dobrą instruktorkę. To co w Akademii Tańca jest poziomem zaawansowanym, u Donyi mieści się mniej więcej na początkującym II i średnim.
    Tak więc w moim pojęciu - nie mamy w tej chwili sensownej instruktorki powyżej poziomu początkującego. Chyba, że u Sogdiany rzeczywiście się poprawiło - trzeba to sprawdzić koniecznie.

I czekamy na powrót Donyi... czekamy...

Miasto
    Lublin
    Wpisy na blogu
    1
    Punkty reputacji
    696
    Siła Reputacji
    12

Domyślny

Cytat Pierwotnie wysłane przez vasanta Zobacz wiadomość
    Chodzi o styl zza wschodniej granicy chyba W krajach byłego ZSRR tb wygląda nieco inaczej niż klasycznie, możesz sobie o tym poczytać w wątkach na temat konkursów w Mikołajkach i w Mińsku, tam też znajdziesz linki do filmów.
    Może o to chodzić, ale niekoniecznie. Jeśli instruktorka pochodzi z zza wschodniej granicy, to może używać rosyjskiej nazwy tego tańca "przekalkowanej" na polski. Taniec brzucha po rosyjsku nazywają też восточный танец czyli dosłownie "taniec wschodni". Np. mistrzostwa w Mińsku dokładnie nazywały się Чемпионат Европы по восточному танцу czyli "Mistrzostwa Europy w tańcu wschodnim".
    "Człowiek człowiekowi wilkiem,
    Wydawałoby się,
    Lecz niekiedy, lecz na chwilkę,
    Człowiek człowiekowi misiem!"

Kabaret "Potem"

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 6 1 2 3 4 ... OstatniaOstatnia

Reguły pisania

• Publikować nowe tematy: nie możesz
  • Pisać wiadomości: nie możesz
  • Dodawać załączniki: nie możesz
  • Edytować swoje wiadomości: nie możesz