+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 10 1 2 3 4 ... OstatniaOstatnia
Wyniki 1 do 20 z 199

Temat: Obuwie tancerki brzucha.

Miasto
    Leszno
    Punkty reputacji
    75
    Siła Reputacji
    5

Smile Obuwie tancerki brzucha.

W jednym z forumowych wątków można było przeczytać o skutkach jakie mogą nastąpić przez tańczenie boso.Co o tym myślicie?
    Na zajęciach można tańczyć boso lub w baletkach.
    Niektóre tancerki sceniczne występują w butach na obcasach.
    Ostatnio edytowane przez Safira ; 04-05-2009 o 11:54

Miasto
    Kraków i Warszawa
    Punkty reputacji
    13
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Ja bardzo lubię na bosaka. Mam baletki z materiału ale chyba są źle dobrane albo co bo strasznie mi w nich niewygodnie Zamierzam kupić sobie takie baletki do tańca brzucha w najbliższym czasie i w nich spróbować Nie zawsze dobrze jest tańczyć boso, jak nie jestem pewna czy na danym podłożu nie ma jakichś niebezpiecznych paprochów to wolałabym mieć buty
    A relaxed, tuned-in dancer is the most enjoyable to watch.
    A relaxed, tuned-in dancer is the most enjoyable to play for.
    A relaxed, tuned-in dancer is the most enjoyable dancer to be.

Miasto
    Gliwice i okolice
    Punkty reputacji
    16
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

moje baletki do tanca maja podeszwę z takiego jakby zamszu i dzieki temu sie nie slizgają. a czy ktos wie, gdzie mozna kupic takie specjalne ochraniacze na stope, wyglada to tak, ze material jest tylko pod przednia czescia stopy, trzyma tez chyba duzy palec. jak tancze boso, to czasami zdarza mi sie jakby naciagnac srodkowa czesc stopy, tak ze boli przy kazdym kroku. to chyba z powodu za krotkiej rozgrzewki??
    ... w tańcu grzech wiedzie nas za rękę...

Miasto
    Trójmiasto / Szczecin
    Punkty reputacji
    89
    Siła Reputacji
    9

Domyślny

Ja latem tanczylam boso Bo po prostu bylo mi tak przyjemniej
    A jak jest chlodniej - to mam takie fajne skarpetki a'la baletki
    Baletki do TB tez mam, ale czekaja na swoj czas. Lubie miec bliski kontakt stopy-podloga A w tych baletkach czuje sie troszeczke ograniczona
    Obcasy...Balabym sie w nich tanczyc, ze wzgledu na to, ze po prostu zrobie sobie krzywde :> Lubie czuc sie pewnie w kontakcie z ziemią i niebem
    Farida

"Aby osiągnąć sukces, musisz ciężko pracować, nigdy nie rezygnować, lecz przede wszystkim pielęgnować swą wspaniałą obsesję." Walt Disney

"Jeśli spojrzysz na 20 uczennic na zajęciach, zauważysz, że są między nimi różnice, każda tańczy inaczej. To dlatego, że każda jest inna. A taniec jest jak imię, określa cię. Nie próbuj być kimś innym, nie staraj się tańczyć jak ktoś inny
    "
    Ehab Atia

"Nie mam pieniędzy, ale przynajmniej mam pasję"

Miasto
    Kraków
    Wpisy na blogu
    21
    Punkty reputacji
    330
    Siła Reputacji
    16

Domyślny

Ja uwielbiam chodzić boso, ale taniec boso wychodzi mi tylko na wykładzinie, parkiet czy panele odpadają, bo tarcie za duże dla moich stóp :-) Ogólnie to tańczę w balerinkach z Allegro, z cieniutką, mięciutką podeszwą. Nie bardzo się nadają do chodzenia po Krakowie (ach, te staromiejskie nawierzchnie), ale do tańczenia jak najbardziej.

W obcasach trudno mi się chodzi, a co dopiero tańczy - przecież to całkiem inne ułożenie stopy i przez to inna postawa... Myślę, że to kwestia nauki. Pamiętam, jak na obozie w Łochowicach jedna z dziewczyn uczyła się podstaw belly dance na obcasach, tak jak przy tańcu towarzyskim. Trudno było jej się przestawić na tańczenie na płaskich stopach, podczas gdy na początku lepiej szło dziewczynom całkiem początkującym, które jeszcze nigdy nie tańczyły. Po prostu do tańczenia na obcasach trzeba przywyknąć - ja nie lubię chodzić, więc i tańczyć bym nie lubiła.

Miasto
    Warszawa
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

ja zawsze tańczę w baletkach
    i prawdę mówiąc polecam to moim uczennicom... Nawet na zajęciach nadepnięcie na koralik z chusty to mało fajna sprawa...

Ostatnio polecam tak zwane baletki instruktorskie (z małym obcasikiem) są super wygodne

Zaczynałam tańcząc w wiązanych sandałkach na obcasie
    Było baaardzo wygodnie nawet powiem szczerze, że nieco łatwiej niektore figury jest wykonać - troszkę inaczej jest ustawiona miednica.
    Ale oczywiście każdy tańczy tak jak mu najwygodniej ;D

Nie polecam jednak tańca na boso w klubach itp... Nigdy nie wiadomo na co można stanąć... aż strach pomyśleć
    The greatest joy belongs to the simple heart...

Miasto
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    13
    Punkty reputacji
    111
    Siła Reputacji
    10

Domyślny

W klubie tańczyłam kiedyś w zimowych kozakach na nogach i było fajnie. Więc we wszystkim można

No to teraz mam pytania:

Gdzie można dostać takie "baletki instruktorskie"?

I gdzie można dostać takie ochraniacze na stopę, o których pisała Zafirach? Jasmin Mazloum takich używa, ale nie wiem, gdzie się je kupuje.

Hurija: oj, to fakt, nadepnięcie na koralik boli. Mam w NTFie zajęcia bollywood w niedziele i co jakiś czas ktoś nadeptuje na monetkę pozostałą po sobotnim tańcu brzucha. Efektem jest odrobinkę wrogie nastawienie grupy bollywood do naszego ulubionego tańca

Miasto
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    4
    Punkty reputacji
    191
    Siła Reputacji
    9

Domyślny

Ale koraliki to nie nasza wina... zresztą,moja grupa zawsze po sobie koraliki sprząta xD

UWAGA! Bardzo proszę o ponawianie maili, szwankuje mi skrzynka przez ostatnie parę dni!

Miasto
    Gliwice i okolice
    Punkty reputacji
    16
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

a mi zdarzylo sie popelnic bellydance w glanach to jest jedyna wada glanow, ktorą odkryłam dopiero w zeszlym roku, mimo chodzenia w nich od paru ladnych lat - nie da sie w nich praktycznie tanczyc
    ... w tańcu grzech wiedzie nas za rękę...

Miasto
    Kraków
    Wpisy na blogu
    21
    Punkty reputacji
    330
    Siła Reputacji
    16

Domyślny

Cytat Pierwotnie wysłane przez Zafirah Zobacz wiadomość
    a mi zdarzylo sie popelnic bellydance w glanach to jest jedyna wada glanow, ktorą odkryłam dopiero w zeszlym roku, mimo chodzenia w nich od paru ladnych lat - nie da sie w nich praktycznie tanczyc
    Ziemia się trzęsła? :-)

Miasto
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    13
    Punkty reputacji
    111
    Siła Reputacji
    10

Domyślny

Taaak, też kiedyś próbowałam w glanach. Można, ale chyba taki mocno uziemiony tribal - czyli bez odrywania stopy od podłogi xD

Miasto
    Warszawa
    Punkty reputacji
    11
    Siła Reputacji
    0

Domyślny

Tańczę od niedawna, bo od kwietnia, ale zawsze na bosaka.
    Daje mi to stabilnośc i min ryzyko poślizgnięcia się na parkiecie.
    Na imprezach, często też tańczę boso. Już nie raz wyjmowałam szkło, etc ze stóp....nie mówiąc o szorowaniu ich (tarka, peeling)o 4 nad ranem

Ale ostatno na imprezie w Sheeshy tańczyłam w kozakach na 10 cm szpilkach i było super, chyba mam dobrze wyważone buty, bo odgięcia wychodziły mi bez zachwiania, nie mówiąc o łatwości wykonania niektórych ruchów, dzieki innemu ustawieniu miednicy.

Miasto
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    13
    Punkty reputacji
    111
    Siła Reputacji
    10

Domyślny

Na imprezie nie odważyłabym się... Ale na występie, zajęciach czy w domu - jak najbardziej Moje stopy nie boją się szkła, zawsze chodzę boso od wiosny do jesieni jeśli jestem poza miastem, a zdarzyło mi się kiedyś w mieście wyjść do sklepu na bosaka, bo właśnie wróciłam z wakacji i tak sie przyzwyczaiłam

Miasto
    Trójmiasto / Szczecin
    Punkty reputacji
    89
    Siła Reputacji
    9

Domyślny

Cytat Pierwotnie wysłane przez Quesse Zobacz wiadomość
    Taaak, też kiedyś próbowałam w glanach. Można, ale chyba taki mocno uziemiony tribal - czyli bez odrywania stopy od podłogi xD
    Dokładnie W glanach to taki mocno uziemiony tribal Super to ujełas
    Farida

"Aby osiągnąć sukces, musisz ciężko pracować, nigdy nie rezygnować, lecz przede wszystkim pielęgnować swą wspaniałą obsesję." Walt Disney

"Jeśli spojrzysz na 20 uczennic na zajęciach, zauważysz, że są między nimi różnice, każda tańczy inaczej. To dlatego, że każda jest inna. A taniec jest jak imię, określa cię. Nie próbuj być kimś innym, nie staraj się tańczyć jak ktoś inny
    "
    Ehab Atia

"Nie mam pieniędzy, ale przynajmniej mam pasję"

Miasto
    Warszawa
    Punkty reputacji
    14
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Jeśli dobrze zrozumiałam o jakie ochraniacze na stopy chodzi, to można je kupić w Rivierze. Tylo nie ma ich od ręki, trzeba zamówić i oni sprowadzają na zamówienie.

Co do baletek instruktorskich to wpiszcie sobie w Google: Akces obuwie taneczne. Wyskoczy Wam stronka gdzie jest od groma baletek (tekstylne, materiałowe, skórzane) i dodatkowo można sobie za dopłatą 15zł domówić obcas i oni go dorabiają (2,5 lub 3,5cm). A do tego buciki nie są strasznie drogie, bo z obcasikiem kosztują około 50-60zł. Mają też tzw "napalcówki".

Miasto
    Trójmiasto
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

witam!
    własnie chciałam kupic baletki w akcesie, juz to planuje od dłuższego czasu. Jeżeli by sie kupowało więcej par to jest taniej, czy może ktoś jest chętny do kupna baletek razem ze mną?

http://www.akces.biz/cennik/baletowe.html

Punkty reputacji
    11
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Chętnie się dołączę, ale żeby miało to sens to musimy mieć min. pięć osób(tzn par baletek)

Miasto
    Lublin
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

tez sie nosze z tym zamiarem wiec chetnie sie dołacze tylko jak my je pozniej porozsyłalmy bo kazda mieszka gdzie indziej

Miasto
    Warszawa
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Quesse - kupowałam swoje od ręki w Pas de chat na Żoliborzu (stronkę tez mają) - po prostu lubię pójść i kupić
    Nie pamiętam dokładnie, ale chyba sa takie jakby cieliste (różowo łososiowe) i czarne właśnie na obcasiku i z miękką podeszwą bardzo sobie je chwalę

http://www.pasdechat.pl/

Oczywiście w Akcesie tez można zamówić i to pod kolor swojego ulubionego stroju a nawet z takiego materiału tylko jakoś w gorącej wodzie kąpana jestem i się czekać nie chciało ;D
    może zamówię takie w kolorach swojego stroju kiedyś
    The greatest joy belongs to the simple heart...

Miasto
    Trójmiasto
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

pewnie najlepiej by zebrac osoby z tego samego miasta, bo żeby drożej nie wyszło rozsyłanie między sobą

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 10 1 2 3 4 ... OstatniaOstatnia

Reguły pisania

• Publikować nowe tematy: nie możesz
  • Pisać wiadomości: nie możesz
  • Dodawać załączniki: nie możesz
  • Edytować swoje wiadomości: nie możesz