Najpierw chciałam się przywitać, bo jestem tu nowa hehZauważyłam, że jak już są szkoły belly dance to zazwyczaj od 18 lat, a nie wiem dla czego, bo przecież inne tańce raczej są podzielone na grupę dla dzieci młodzież i dorosłych; to znaczy, że jest określony wiek na taniec orientalny? Ja właściwie dopiero od niedawna wiem, że ten taniec sie tak nazywa ale Shakirę podpatrywałam juz bardzo dawno, już z wyjściem teledysku "Whenever, Whenever" i teraz mi to dość ładnie wychodzi, ale nie wiem czy wszystko robię poprawnie i bym wolała może się gdzies zapisać o ile bym ubłagała moich rodziców, problem w tym, że na moje 13 lat- nie ma gdzie
. Wiem, że to może dziwnie brzmi bo jak oglądam jakieś filmiki na youtube to fakt, są jakieś 7 latki "próbujące" cos tam tańczyć, ale na ogół nie robią tego profesjonalnie heh, a po drugie nie zmienia to faktu, że nie ma takich zajęc gdzies dla młodzieży 13-16 lat.. Chyba, że po prostu jestem niedoinformowana
Co o tym sądzicie? I czy istnieją takie szkoły, najlepiej w Poznaniu
Tak mocno mi to nie przeszkadza, bo podpatruje różne tancerki, najbardziej mi się podoba styl Ansuy'i, ale to jakieś pare dni dopiero, bo po prostu takie ruchy były mi wcześniej znajome, a zresztą szybko się uczę, ale jak pisałyście gdzieś na forum lepiej się uczyć zbiorowo niż w pojedynkę...

Zauważyłam, że jak już są szkoły belly dance to zazwyczaj od 18 lat, a nie wiem dla czego, bo przecież inne tańce raczej są podzielone na grupę dla dzieci młodzież i dorosłych; to znaczy, że jest określony wiek na taniec orientalny? Ja właściwie dopiero od niedawna wiem, że ten taniec sie tak nazywa ale Shakirę podpatrywałam juz bardzo dawno, już z wyjściem teledysku "Whenever, Whenever" i teraz mi to dość ładnie wychodzi, ale nie wiem czy wszystko robię poprawnie i bym wolała może się gdzies zapisać o ile bym ubłagała moich rodziców, problem w tym, że na moje 13 lat- nie ma gdzie
. Wiem, że to może dziwnie brzmi bo jak oglądam jakieś filmiki na youtube to fakt, są jakieś 7 latki "próbujące" cos tam tańczyć, ale na ogół nie robią tego profesjonalnie heh, a po drugie nie zmienia to faktu, że nie ma takich zajęc gdzies dla młodzieży 13-16 lat.. Chyba, że po prostu jestem niedoinformowana
Co o tym sądzicie? I czy istnieją takie szkoły, najlepiej w Poznaniu
Odpowiedz cytując