+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniaOstatnia
Wyniki 1 do 20 z 58

Temat: Wiek - belly dance.

Miasto
    Poznań
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    5

Domyślny Wiek - belly dance.

Najpierw chciałam się przywitać, bo jestem tu nowa heh Zauważyłam, że jak już są szkoły belly dance to zazwyczaj od 18 lat, a nie wiem dla czego, bo przecież inne tańce raczej są podzielone na grupę dla dzieci młodzież i dorosłych; to znaczy, że jest określony wiek na taniec orientalny? Ja właściwie dopiero od niedawna wiem, że ten taniec sie tak nazywa ale Shakirę podpatrywałam juz bardzo dawno, już z wyjściem teledysku "Whenever, Whenever" i teraz mi to dość ładnie wychodzi, ale nie wiem czy wszystko robię poprawnie i bym wolała może się gdzies zapisać o ile bym ubłagała moich rodziców, problem w tym, że na moje 13 lat- nie ma gdzie . Wiem, że to może dziwnie brzmi bo jak oglądam jakieś filmiki na youtube to fakt, są jakieś 7 latki "próbujące" cos tam tańczyć, ale na ogół nie robią tego profesjonalnie heh, a po drugie nie zmienia to faktu, że nie ma takich zajęc gdzies dla młodzieży 13-16 lat.. Chyba, że po prostu jestem niedoinformowana Co o tym sądzicie? I czy istnieją takie szkoły, najlepiej w Poznaniu Tak mocno mi to nie przeszkadza, bo podpatruje różne tancerki, najbardziej mi się podoba styl Ansuy'i, ale to jakieś pare dni dopiero, bo po prostu takie ruchy były mi wcześniej znajome, a zresztą szybko się uczę, ale jak pisałyście gdzieś na forum lepiej się uczyć zbiorowo niż w pojedynkę...

Miasto
    Gliwice i okolice
    Punkty reputacji
    16
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

oj, wchodząc myslalam, ze to Rasha z Krakowa...

co do tematu: chyba jednak warto zasiegnac jezyka dokladniej w szkolach tanca do ktorych masz dostep bo wiem, ze dziewczyny w twoim wieku na pewno chodza na zajecia i dobrze sobie radza...
    ... w tańcu grzech wiedzie nas za rękę...

Miasto
    Poznań
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

To mnie trochę pocieszyłaś To może tylko w Poznaniu jest tak mało, bo szukałam w googlach to znalazłam dwie szkoły- jedna od 18 lat a druga nie posiadała strony internetowej tylko był podany numer telefonu.. Widocznie muszę trochę więcej poszukać A jaka Rasha z Krakowa? Nie chciałam od nikogo zgapić nicku

Miasto
    Kraków,Katowice
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Rasho, Shakirę oglądaj, ale jeśli chcesz uczyć się belly dance to jej nie naśladuj. Potem może być Ci ciężko odzwyczaić się pewnych ruchów. Shakira jednak nie jest tancerką brzuszną
    A z tym nickiem to też myślałam, że to Rasha z Krakowa
    Gdybyś chciała się dowiedzieć o kogo chodzi- oto jej strona
    www.rasha.com.pl

Miasto
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    13
    Punkty reputacji
    111
    Siła Reputacji
    10

Domyślny

http://www.belly-dance.pl/forum/showthread.php?t=256 - oto wątek w którym, rozmawiałyśmy o wieku tancerek. Nie martw się - im wcześniej zaczniesz, tym lepiej.

http://www.akademia-tanca.pl/nauka_t...cha/index_html - oto adres Poznańskiej Akademii Tańca. Uczy tam m. in. Łada Toulik, którą szczerze polecam. Nie wydaje mi się, by były ograniczenia wiekowe - tak przynajmniej wynika z filmiku. Na wszelki wypadek możesz wysłać tam maila i zapytać

Z naśladowaniem Shakiry lepiej uważaj, bo ona stosuje pewne ruchy niewystępujące w bellydance (m. in. taniec na szeroko rozstawionych nogach), a poza tym bez pomocy instruktorki nie poznasz techniki i prawidłowej postawy, możesz nabrać niewłaściwych nawyków a nawet nabawić się kontuzji. Więc poszukaj zajęć i do dzieła

A, ten nick faktycznie wszystkim polskim tancerkom i osobom uczącym się tańca będzie się kojarzył z Rashą, bardzo znaną tancerką i instruktorką z Krakowa, więc przemyśl zmianę nicka na taki, który będzie kojarzony wyłącznie z tobą Bez urazy, to ładny nick, ale wszyscy będą się mylić

Powodzenia w nauce tańca

Miasto
    Poznań
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Dzieki za namiary, moze cos z tego wyjdzie A co do Shakiry to ja ją uwielbiam już dawno i rzeczywiście nie wiedziałam, że nie można tańczyć na rozstawionych nogach... Ale jeśli to tylko takie drobne różnice to nie będzie mi się trudno przestawić bo równie dobrze się czuje np. robiąc shimmy na złączonych, a Shakira często używa tego ruchu... Aha.. ta nieszczęsna Rasha.. xD A tak mi się to imię podobało, w dodatku znaczenie... A jest jakaś Sammar?

Miasto
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    7
    Punkty reputacji
    176
    Siła Reputacji
    10

Domyślny

Zmieniłem Rashę na Samar zgodnie z jej wolą
    Myślę, że warto przyjąć zasadę aby nie przyjmować imion znanych Polskich tancerek. Unikniemy w ten sposób pomyłek.
    Dziękuję.

Ps.
    Przypominam, że zmiana imienia na forum może odbyć się tylko w ważnych przypadkach.

Miasto
    Poznań
    Punkty reputacji
    56
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Samar, spróbuj zapisać się do Donyi, od początku roku zaczyna się nowy semestr, informacje są na stronie www.tormenta.pl. Na zajęciach jest zawsze dość mała grupa osób, więc nauczysz się więcej niż w Akademi Tańca, w której grupy są zdecydowanie bardziej liczne, choć zajęcia z Ładą też są bardzo ciekawe i nie wiem, czy jest tu ograniczenie wiekowe, moja córka (17 lat) chodzi ze mną na zajęcia do obydwu instruktorek i nie ma żadnych problemów.

Miasto
    Bielsko- Biała
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Wiesz Samar... Mnie tez nie chcieli przyjac na te zajecia a ja mam 14 lat... Ale kiedy zglosilam sie tam z moja kolezanka, ktora ma 16 zgodzili sie... Poszukaj jakiejs starszej znajomej, ktora chcilaby sie zpisac... I nie dosc ze prawdopodobnie Cie przyjma to jeszcze do tego bedzie ci z nia razniej....

Pozdrawiam,
    Your gang of jamaican Al Pacinos drinking blue mountain cappucinos...

Miasto
    Poznań
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Dzieki Smecia, ale chyba sie zdecyduje bardziej na te szkole co ktorej pisala Quesse, jest stosunkowo nie daleko ode mnie- na Ptasiej, a tutaj nawet nie ma napisane gdzie jest No i nic nie pisza tez o cenie... Pisze "chyba", bo moja mama mi nie dala jeszcze odpowiedzi czy mnie zapisze, w gre tu wchodza jeszcze finanse...

Miasto
    Poznań
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

a, sorry Smecia znalazłam cenę, tylko nie wiem czy dotyczy ona BD czy flamenco... No i różnica w cenie jest niewielka, jest drożej o 20zł, ale jest więcej zajęć dlatego 220, bo tam na ptasiej jest 80zl za 4 zajęcia..

Miasto
    Poznań
    Punkty reputacji
    56
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

W Akademi Tańca na ul. Ptasiej też chyba nie mieli limitu wiekowego, z tego co pamiętam, to nawet chodziła jedna dziewczyna mniej więcej w Twoim wieku. A może namówiesz swoją mamę, aby poszła z Tobą :-)))) Bardzo polecam te zajęcia, bo Łada potrafi każdy ruch, bardzo obrazowo wyjaśnić i tłumaczy tak długo, aż się nauczysz. Szkoda tylko, że na zajęciach jest bardzo dużo osób i trzeba się łokciami przepychać, żeby coś widzieć.

Miasto
    Poznań
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Aha, dzieki Smecia Co do mojej mamy, to czasami próbuje falę brzucha, bo jak jej pokazywałam o co chodzi na filmiku i jak ja to robię stwierdziła, że ja to niby umiem (wychodzi mi tak sobie właściwie nie umiem stwierdzić czy umiem czy nie, nie jest az taka wyrazista jak robia tancerki chyba), tylko ze moja mamuska mysli ze to tak od razu wychodzi i mowi ze ona sie do tego nie nadaje xD Jeszcze zobacze tę drugą szkołę tańca, właściwie to wszystko zalezy od mojej mamy... Fajnie by było gdyby poszła ze mną, ale narazie nawet nie jestem pewna czy mnie puści hehe, najwięcej tu chyba chodzi o kasę A na jakiej ulicy jest ta szkoła o której Ty mówiłaś, ta tormenta.pl? Bo ja na ul.Hetmańskiej mieszkam...

Miasto
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    13
    Punkty reputacji
    111
    Siła Reputacji
    10

Domyślny

Na stronie jest adres ul. Jackowskiego

Miasto
    Poznań
    Punkty reputacji
    56
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Tormenta jest faktycznie na Jackowskiego, ale tylko do końca stycznia, od lutego będzie nowa siedziba koło Kupca Poznańskiego. O szczegóły najlepiej pytać e-mail'em, na www.tormenta.pl powinien być kontakt. Proponuję Ci również pilnować czy są warsztaty z Samirą na stronie www.taniec-poznan.pl. Mówiła, że przyjedzie do Poznania po nowym roku

Miasto
    Poznań
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Jest z tą Samirą. "Kroki i ruchy są bardzo proste" no rzeczywiście hehe xD Ale to chyba odpada, jest jeszcze drożej (mama jest na to wyczulona), po drugie tam jest tylko napisane o osobach średniozaawansowanych... Nie wiem czy mogę się określić jako średniozaawansowana... Może coś tam umiem, ale to na pewno nie wystarczy, więc musiałabym zacząć od podstaw... Więc najbardziej chyba mnie przekonuje ta Poznańska Akademia Tańca. A którą Wy byście mi poleciły??

Miasto
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    13
    Punkty reputacji
    111
    Siła Reputacji
    10

Domyślny

Jak już pisałam: w Poznańskiej Akademii Tańca uczy Łada, którą serdecznie polecam

Miasto
    Śląsk, Katowice
    Punkty reputacji
    11
    Siła Reputacji
    4

Domyślny

dziwne że nie chcą cię przyjąć jak zaczynalam naukę tańca nawet nie mialam 13 lat, a mnie bez klopotów przyjęli
    Dawniej Yaminah Ayse ..

Miasto
    Poznań
    Punkty reputacji
    262
    Siła Reputacji
    12

Miasto
    Katowice
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    3

Domyślny

Ja mam 14 lat i zapisałam się do novej w katowicach. Myślę, że nie powinni mnie już wyrzucić, prawda?;p
    Jak dla mnie to głupota, że część szkół tańca jest od 18 lat;/
    Ciężko było przestać wierzyć, że kwiat może być piękny bez celu, ciężko przyjąć, że można tańczyć w ciemnościach.

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniaOstatnia

Reguły pisania

• Publikować nowe tematy: nie możesz
  • Pisać wiadomości: nie możesz
  • Dodawać załączniki: nie możesz
  • Edytować swoje wiadomości: nie możesz