+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniaOstatnia
Wyniki 1 do 20 z 26

Temat: jakie uczucia wywoluje w Was taniec??;)

Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    0

Post jakie uczucia wywoluje w Was taniec??;)

Taniec to wspaniala sprawa poprostu go kocham odkad pamietam zawsze wzbudzal we mnie pozytywne emocje hehe...to wspaniele lekarstwo na smutne dni ponury nastroj oraz pozbycie sie negatywnej energi:P Taniec ksztaltuje osobowosc czlowieka tancem mozna nawet wyrazic swoja osobowosc bardzo chcialabym uczestniczyc w zajeciach ale niestety miasteczko w ktorym mieszkam nie daje mi takich mozliwosci , jednak w tym roku maturka i po zdnaiu jej uciekam do wiekszego miasteczka buziaczki tancereczki:* hihi

Miasto
    Gdynia/Mieroszyno
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Taniec wyzwala. Kiedyś czułam się w swoim ciele jak w więzieniu, głównie przez kompleksy. Dzięki tańcu brzucha poczułam się kobietą, a większość kompleksów w czasie tańca znika. Są to uczucia bardzo pozytywne
    Uwolnić drżenie!!!

Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    0

Domyślny

oczywiście się zgadzam z Tobą w 100% ( a przy okazji milo Cię poznać) Taniec pozwala czuć ze jesteśmy prawdziwymi pięknymi i pelnymi wdzięku kobietami Kobiety górą hihi buziaczki:*

Punkty reputacji
    11
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Najpierw się upewnię... Sylwuś to od Sylwii czy Sylwestra... ?

Co do tańca to jak z innymi uczuciami, trudno je określić, ja to po prostu czuję...
    Czuję, że zapominam o wszystkich kłopotach świata, o swoich kompleksach i słabościach. Czuję radość każdym postępem w tańcu, każdym nowym ruchem który mi się uda.

Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    0

Post Sylwia

Oczywiście Sylwia Uwielbiam tańczyć i strasznie chce rozwijać się w tym kierunku i wierzę ze moje marzenie sie ziści Wystarczy tylko mocno czegoś pragnąć a wówczas wszystko jest możliwe Zatem wierzę ze po zdaniu maturki prędko odnajdę się w Trójmieście Cudownie jest robić coś dla siebie coś z czego jesteśmy dumni buziaczki dla Was Kobietki

Miasto
    Bielsko-Biała/Katowice/Rybnik/Wodzisław Śląski/Racibórz
    Punkty reputacji
    11
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

taniec to dla mnie przede wszystkim "przeżycie" samej siebie.zagłębienie się we własne odczucia i w moje id muzyka budzi szeroką gamę emocji, króre poprzez ciało i jego ruchy wydostają się na zewnątrz.
    odrębną sprawą są występy, które też są nielada przeżyciem
    ZAPRASZAM NA MOJĄ NOWĄ STRONĘ
    www.tahira.pl

ORIENTALNA MAJÓWKA W GÓRACH 01.05.2012
    GOELSZÓW K/USTRONIA

http://tahira.pl/aktualnosci/orientalna-majowka

NOWY SEZON TANECZNY Z TAHIRĄ 2012
    RYBNIK/WODZISŁAW ŚLĄSKI (http://taniec.rybnik.pl/plan-zajec/)
    RACIBÓRZ (http://www.rck.com.pl/n/site/news/1/492.html)

ZAPRASZAM

Miasto
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    1
    Punkty reputacji
    321
    Siła Reputacji
    9

Domyślny

Kiedy tańczę to "latam" i czuje częscie czuje się piękna

a od kiedy tańczę bellydance to przestałam śnić że latam, zamiast tego śnie że tańczę, jestem super sprawna i ...robię szpagat jak Dina

poprostu czuję ze żyję na 200% kiedy tańczę - no i pod wpływem tańca wreszcie wziełam się za swoje zdrowie i sprawność - chyba chcę się odmłodzić
    Już od roku zakochana w baroku

Ech - Chciałoby sie podzielić wiedzą z belly dance, uczyć, inspirować, tworzyć....
    Sowillo / Safi

Miasto
    Bielsko- Biała
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Mi jeszcze trudno powiedziec co we mnie wywoluje taniec, bo chodze na zajecia co dopiero 3 miesiace...ale moge Wam powiedziec, ze gdy pierwszy raz zobaczylam moja instruktorke nie zrobila na mnie zadnego wazenia... To wszystko sie zmienilo, kiedy zobaczylam jak tanczy!!! Wtedy stala sie dla mnie naprawdę kims... Widac bylo, ze w tym tancu odnajduje siebie.... Wyzwala to w niej pasję, szczescie, wieksza kobiecosc... To jest po prostu fascynujace ile moze taniec
    Your gang of jamaican Al Pacinos drinking blue mountain cappucinos...

Miasto
    Białystok
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    5

Taniec to moja pasja, kocham to robić!! Jak tylko mam wolną chwilke, staje przed lustrem i ruszam bioderkami, wymyślam układy, i takie tam...
    Kiedy tancze, czuje sie inna, bardziej seksowna, szczegolnie gdy tańcze BD... W tańcu wyrazam swoje uczucia. Taniec to moje hobby, lubie bardzo spotykać sie z moją przyjaciółką i tańczyć różne uklady, lub ćwiczyć ten, ktory mamy na tancach.

~~Qamar~~
    Podczas każdego tańca, któremu oddajemy się z radością, umysł traci swoją zdolność kontroli, a ciałem zaczyna kierować serce.

Miasto
    Lublin
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

ja od dziecka trenowałam sporty walki.. i troszke stracilam jak dorastałam.. na subtelnosci i delikatnosci na macie te cechy nie dominowały.. niestety kontuzje nadgarstka i kolana wyeliminowały mnie.. nie pogodzilam sie ze wypadłam z zawodow a rekonwalecjencja była długa i juz nie miałam cierpliwosci przezwyciezac sie.. zrezygnowalam...

w tym roku postanowilam ze wroce do sportu!! i ze zaczne tanczyc.. strasznie sie bałam nigdy nie tanczyłam.. wybrałam TB dlatego ze uczy kobiety jak odkryc siebie i pokochac.. teraz taniec sprawia ze czuje sie piekna i kobieca.. daje mi poczucie pewnosci siebie :P

jeszcze wiele mam do nauki bo opadanie biodra to nie rzut przez biodro ;p ale zapału mam wystarczajaco duzo zeby pokonac swoja niezgrabnosc

Miasto
    Warszawa
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Taniec sprawia, że się zapominam. Po prostu pozwalam żeby muzyka przeze mnie przepływała i ciało samo na nią reagowało. Nie zawsze na zajęciach daje się taki stan osiągnąć, ale w domu jak sobie włączę muzykę... nirwana. Radość i endorfina, czuję się euforycznie, jak zakochana.

Taniec sprawił, że doceniłam swoje ciało. Dwa i pół roku temu, kiedy zaczynałam, byłam typową nastolatką, która miała problem z rozwijającą się u niej kobiecością. Nie cierpiałam spódnic, sukienek, butów na obcasie. Chodziłam w glanach i taki babochłop ze mnie był :P A potem ze względu na wadę kręgosłupa zapisałam się na taniec brzucha i po pierwszych trzech miesiącach, podczas których czułam się jak kłoda, zauważyłam, że moje ciało zaczęło się zmieniać. Zauważyłam, jak ładnie wygląda brzuch, na którym widać zarys mięśni. Jak wyglądają ramiona. Jak biodra. I tak mi już zostało

Mówiąc o tym, jakie uczucia wzbudza we mnie i w innych dziewczynach taniec brzucha, lubię sobie przypominać słowa koleżanki, którą namówiłam najpierw na warsztaty z tańca, a która potem zapisała się na regularny kurs. Po dwóch dniach warsztatów powiedziała mi, że spojrzała z podziwem na swoje biodra i brzuch. I o to chyba chodzi

Miasto
    Białystok
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Altairo! Masz superr podejście! Podoba ci się swoje cialo, i o to wlasnie chodzi! U mnie też tak jest Też mi sie podoba mój brzuszek, i to jest w tym wszystkim najfajniejsze: docenienie siebie, swojej wartości!

Dziewczyny docencie swoje ciałko!!!

~~Qamar~~
    Podczas każdego tańca, któremu oddajemy się z radością, umysł traci swoją zdolność kontroli, a ciałem zaczyna kierować serce.

Miasto
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    4
    Punkty reputacji
    191
    Siła Reputacji
    9

Domyślny

Ja jak tańczę czuję sie wyjątkowa,jedyna świecie,szczęśliwa i znająca tajemnice,których nie znają inni. Kiedy zaczęłam tańczyć,tyż byłam zakompleksiona. że jestem za gruba i w ogóle. Ale jak się dowiedziałam,tym lepiej dla tańca,że nie jestem tyczką A na tańcu bardziej mi zależy niż na opinii innych o mnie.

UWAGA! Bardzo proszę o ponawianie maili, szwankuje mi skrzynka przez ostatnie parę dni!

Miasto
    Gliwice i okolice
    Punkty reputacji
    16
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

ja tez cwiczylam sztuki walki, najpierw poltora roku kung fu a potem 3 lata capoeiry. i jak sie okazuje capoeira duzo mi dala, zwlaszcza jesli chodzi o wyczucie wlasnego ciala i gibkość.
    ... w tańcu grzech wiedzie nas za rękę...

Miasto
    Lublin
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

capoeira tak Zafiriah.. to przeciez tez taniec
    ja cwiczylam ponad 11 lat judo i tak miedzy czasie troszke technik samoobrony.. z tancem nic wspolnego :P
    jak widac potrzebne nam to było własnie po to by docenic jeszcze bardziej taniec

a co do zmiany figury to prawda po 4 miesiacach moj brzuszek juz prawie wrocił do dawnej swietlnosci róznic w bioderkach nie widze ale moze zle patrze :P

Miasto
    Gdynia/Mieroszyno
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Cytat Pierwotnie wysłane przez Zafirah Zobacz wiadomość
    ja tez cwiczylam sztuki walki, najpierw poltora roku kung fu a potem 3 lata capoeiry. i jak sie okazuje capoeira duzo mi dala, zwlaszcza jesli chodzi o wyczucie wlasnego ciala i gibkość.
    Zazdroszczę Ci tej capoeiry. Normalnie aż mnie złość bierze, bo mogłam iść na karate w podstawówce, ale chyba byłam na to za nieśmiała. No i zmarnowałam szansę. Ale tańca brzucha nie odpuszczę.
    Uwolnić drżenie!!!

Miasto
    Gliwice i okolice
    Punkty reputacji
    16
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

capoeira jest fajna tylko bardzo kontuzjogenna - mialam powybijane duze palce u obu nog, peknieta kosc nosową, na szczescie bez przemieszczenia, ponaciagane sciegna i takie tam... ale i tak nie zaluje
    ... w tańcu grzech wiedzie nas za rękę...

Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    0

Smile

Jak tańczę napewno czuję radość zapominam o wszystkim..Nie zawsze lubiłam tańczyć...Chodziłam na różne typy tańca..ale wiem..że teraz znalazłam coś dla siebie..Mam szansę czegoś się nauczyć i mam nadzieję, że tej sznasy nie zmarnuje..Kocham to robić..to pobudza moją radość żyCIA...pozdro..Dla wszystkich które koChają BELLY DANCE..<33..No i oczywiście dla Qamar:*:*:*

Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    0

Domyślny

taniec jest moja najwzazniejsza czescia zycia bez niego swiat by nie istniał mozna w nim pokazac wszystkie swoje uczucia poprostu super taniec taniec i jeszcze raz taniec pozdrawiam

Miasto
    Wrocław/Gdańsk
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    2

Domyślny

Uczucia same pozytywne wywołuje, z tych naprawdę baaardzo pozytywnych Czasem to przeszkadza, kiedy np. chciałoby się przekazać coś smutnego lub tragicznego
    Jam Mangusta! - "being me at my best is what I need to be"(MM)

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniaOstatnia

Reguły pisania

• Publikować nowe tematy: nie możesz
  • Pisać wiadomości: nie możesz
  • Dodawać załączniki: nie możesz
  • Edytować swoje wiadomości: nie możesz