+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 16 1 2 3 4 11 ... OstatniaOstatnia
Wyniki 1 do 20 z 315

Temat: Jasna karnacja tancerki

Miasto
    Leszno
    Punkty reputacji
    75
    Siła Reputacji
    5

Smile Jasna karnacja tancerki

(Już dawno obiecałam Vasancie, że stworzę taki temat)

Utrapienie wielu tancerek belly dance
    Co zrobić żeby ładnie wyglądać w świetle reflektorów podczas występu?
    Mam bardzo jasną karnację, a na solarium nigdy nie pójdę, ponieważ moja skóra jest bardzo wrażliwa a poza tym solarium/słońce szkodzi.
    Wiele samoopalaczy opala nierówno(mimo wcześniejszego peelingu) w dodatku od razu na czekoladkę.
    Może któraś z was ma dobre rady

Miasto
    Kraków,Katowice
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Najłatwiej mieć ciemną karncję
    Ja w zasadzie nie mam z tym większego problemu. Zimą "doopalam" się na solarium latem na słońcu. Uwielbiam to i żadne przestrogi tego nie zmienią. Ale nie robę tego do przesady często. To jeszcze nie uzależnienie
    Co do samoopalaczy to spotkałam się z różnymi w sensie siły barwienia skóry. Myślę, że takie słabsze też są, i nie dają tak mocnego czekoladowego koloru.
    A jak nie to polecam balsamy i kremy brązujące. Nie dają wfektu po pierwszym stosowaniu ale po kilkukrotnym. I nie ma po nich żadnych smug. Loreal ma teraz bardzo fajny zestaw. Krem nawilżający-brązujący do twarzy i balsam nawilżający-brązujący do ciała. Jestem z niego bardzo zadowolona, bo po kilku razach widać już efekt przyciemnienia skóry

Punkty reputacji
    19
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

mam dokladnie ten sam problem a w swiatlach reflektorow zaniedlugo trzeba ramiona obnazyc... (nie belly, ja nie z tych co Shakira effect potrafia tylko tyleczkiem zakrecic i juz sie pchaja do publicznych wystepow )
    droga prob i bledow znalazlam sobie samoopalacz
    on jest tak bardzo delikatny ze w zasadzie skora jest tylko tak... przykremowiona (normalnie mamm taka bladorozowa) z firmy Bielenda taka brazowa buteleczka plastikowa - a wyprobowalam juz wiele, poczawszy od Dove poprzez NIvea i tak dalej, z tego jestem zadowolona bo skora nie wyglada sztucznie i w miare normalnie "schodzi", po Dove mialam takie jakby zacieki...
    a moze to nie samoopalacz tylko balsam brazujacy? problem polega na tym ze wlasnie go chce kupic zeby zdazyc jeszcze a nie pamietam dokladnie nazwy tylko wyglad butelki no i firme

Miasto
    Gliwice i okolice
    Punkty reputacji
    16
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

z balsamow brązujacych mi najbardziej odpowiada Nivea bo nie ma tego specyficznego zapachu po nim. Dove do ciemnej karnacji dostalam teraz i tez jest niezly ale ma w sobie takie rozswietlajace drobinki i mam co do nich mieszane uczucia.
    ja mimo, ze ciemnooka szatynka, mam z natury dosc jasna karnację ale od tych wakacji zaczelam chodzic co jakis czas na solarium i uzywac balsamow brazujacych i teraz z taka ciut ciemniejsza karnacją wyglądam nawet naturalniej. i odpada jeden z moich wielkich problemow - czerwienienie się. niestety juz przy niewielkim wysilku lubią mi się pojawiac zaczerwienienia na twarzy co np. na wystepach wyglada koszmarnie - a przy opalonej twarzy nie rzuca sie to w oczy.
    ... w tańcu grzech wiedzie nas za rękę...

Miasto
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    13
    Punkty reputacji
    111
    Siła Reputacji
    10

Domyślny

Myślę, że jeśli chce się uniknąć opalania i solarium, to nie ma innego rozwiązania niż samoopalacze i balsamy brązujące. A jeśli i tego się nie lubi, to trzeba zostać przy naturalnej bladości - ale posmarować skórę jakimś fajnym balsamem z błyszczącymi drobinkami i potraktować dekolt i ramiona pudrem brązującym. Blada skóra nie wygląda tak strasznie, jeśli jest ładna i zadbana.
    Ja mam inny patent - dość zakrywający strój. Mam zawsze blady brzuch i ramiona, więc góra stroju bywa bluzeczką, ma jakieś fajne rękawki itp., a brzuch zakrywają frędzle albo taka siateczka jak z rajstop kabaretek (to wersja dość tribalowa).

Miasto
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    4
    Punkty reputacji
    191
    Siła Reputacji
    9

Domyślny

Hm. Dla mnie moja blada cera jest powodem do dumy,bo wyglądam porcelanowo Nie cierpię się opalać,zresztą blondynka o niebieskich oczach opala się na czerwono,a potem jest ciemniejsza. Przynajmniej w moim przypadku. Samoopalaczem bym sobie plamy zrobiła,bo jestem taka mądra

UWAGA! Bardzo proszę o ponawianie maili, szwankuje mi skrzynka przez ostatnie parę dni!

Miasto
    Kraków
    Wpisy na blogu
    21
    Punkty reputacji
    330
    Siła Reputacji
    16

Domyślny

Zgadzam się z Quesse - dobrym rozwiązaniem jest puder brązujący. No i balsamy brązujące i samoopalacze, tu już każda z nas musi znaleźć coś dla siebie.
    Jest jeszcze jeden sposób, niestety dość drogi, z tego co się orientuję - nakładanie samoopalacza w gabinecie kosmetycznym, specjalnym urządzeniem wyglądającym jak rozpylacz. Sunbrush się to bodajże nazywa - po jednym zabiegu jak po wakacjach.

I zgadzam się z Shimmą - słońce szkodzi! Mimo że ja się opalam na brązowo, to nie chcę mieć w wieku 30 lat skóry jak Redford.

Miasto
    Bielsko- Biała
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Cytat Pierwotnie wysłane przez Shimma Zobacz wiadomość
    (Już dawno obiecałam Vasancie, że stworzę taki temat)

Utrapienie wielu tancerek belly dance
    Co zrobić żeby ładnie wyglądać w świetle reflektorów podczas występu?
    Mam bardzo jasną karnację, a na solarium nigdy nie pójdę, ponieważ moja skóra jest bardzo wrażliwa a poza tym solarium/słońce szkodzi.
    Wiele samoopalaczy opala nierówno(mimo wcześniejszego peelingu) w dodatku od razu na czekoladkę.
    Może któraś z was ma dobre rady
    Ja mam taka rade: Nie opalaj sie na sile, bo jesli masz bardzo jasna karnacje po tych samoopalaczach bedziesz po prostu wygladala glupio... Pogódź sie z nia, bo jeli taka masz to znaczy ze taka do Ciebie pasuje... Mozezs oczywiscie uzyc troche tych balsamo brazujacych ale z umiarem!!!
    Your gang of jamaican Al Pacinos drinking blue mountain cappucinos...

Miasto
    Kraków,Katowice
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    5

Lightbulb

Cytat Pierwotnie wysłane przez vasanta Zobacz wiadomość
    Jest jeszcze jeden sposób, niestety dość drogi, z tego co się orientuję - nakładanie samoopalacza w gabinecie kosmetycznym, specjalnym urządzeniem wyglądającym jak rozpylacz. Sunbrush się to bodajże nazywa - po jednym zabiegu jak po wakacjach.
    Ale niekażdy gabinet ma w ofercie opalanie natryskowe. Taki "zabieg" kosztuje ok 100 zł( pewnie w każdym mieście cena będzie się różnić) i trzyma się około miesiąca, ale to też zależy od skóry i częstotliwości mycia się i szorowania
    No i taki mały minus dla otoczenia. Wczoraj biał dzisiaj już brązowa... Zaskoczenie dla wszystkich. JA wole jednak stopniowo się przyciemniać.
    A ostatnio w jakiejś drogerii znalazłam też chusteczki nasączane samoopalaczem Niestety nie powiem jak działają bo ich nie kupiłąm, ale może się komuś informacja o tym przyda A, chusteczki były do "opalania" twarzy.

Miasto
    Gdynia/Mieroszyno
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Ostatnio jest coraz głośniej o niebezpieczeństwie płynącym ze strony Słońca i solariów, więc staram się hamować promienie UVA i UVB. Poparzenia słoneczne zostają nam do końca życia, nawet jeżeli ich nie widać. Przekonałam się o tym sama, bo parę lat temu opaliłam i spaliłam łydki i teraz jest to najsuchsze miejsce na całej mojej skórze. Może w tym roku zacznę używać balsamów brązujących, albo samoopalaczy?
    Uwolnić drżenie!!!

Miasto
    Kraków
    Wpisy na blogu
    21
    Punkty reputacji
    330
    Siła Reputacji
    16

Domyślny

Cytat Pierwotnie wysłane przez Solencja Zobacz wiadomość
    Ale niekażdy gabinet ma w ofercie opalanie natryskowe. Taki "zabieg" kosztuje ok 100 zł( pewnie w każdym mieście cena będzie się różnić) i trzyma się około miesiąca, ale to też zależy od skóry i częstotliwości mycia się i szorowania
    No i taki mały minus dla otoczenia. Wczoraj biał dzisiaj już brązowa... Zaskoczenie dla wszystkich. JA wole jednak stopniowo się przyciemniać.
    Primo, nie pisałam, że każdy gabinet ma to w swojej ofercie. Ale jest to jedna z możliwości. W sieci znalazłam oferty od 50 do 150 zł, ceny są dość zróżnicowane. Secundo, "minus dla otoczenia" nie wydaje mi się zbytnim minusem - mowa jest o opaleniźnie na występ, więc przytaczam sposoby.

Miasto
    Kraków,Katowice
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Primo, nie pisałam, że każdy gabinet ma to w swojej ofercie. Ale jest to jedna z możliwości. W sieci znalazłam oferty od 50 do 150 zł, ceny są dość zróżnicowane. Secundo, "minus dla otoczenia" nie wydaje mi się zbytnim minusem - mowa jest o opaleniźnie na występ, więc przytaczam sposoby.
    Po pierwsze primo- nie zarzucam Ci niczego co napisałaś o gabinetach. Moja wypowiedź miała charakter czysto informacyjny, że nie każdy gabinet takie opalanko ma. No bo to jednak urządzenie droższe niż łóżko solaryjne.
    Po drugie primo- Opalanie natryskowe jak każde inne nie jest na chwilę, więc nie jest jednak robione tylko na występ...
    Przytaczasz sposoby, ja również. Niczego do Twojej wypowiedzi nie miałam i niczego nie krytykowałam, więc proszę mi nie "primować" jakimiś zarzutami...

Miasto
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    4
    Punkty reputacji
    191
    Siła Reputacji
    9

Domyślny

E...może idźcie powalczyć?:P Solencjo,a czy chociaż wiesz,co znaczy primo?

UWAGA! Bardzo proszę o ponawianie maili, szwankuje mi skrzynka przez ostatnie parę dni!

Miasto
    Gliwice i okolice
    Punkty reputacji
    16
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Rilla: to jest cytat w jakims filmie tak bylo "po pierwsze primo, po drugie primo itd"

dziewczęta mamy nowy rok, cieszmy sie zyciem

Miasto
    Kraków,Katowice
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Rilla
    E...może idźcie powalczyć?:P Solencjo,a czy chociaż wiesz,co znaczy primo?
    Czy ktoś tu walczy? Forum to dyskusja i nie zawsze musi wszystkim pasować.

Cytat Pierwotnie wysłane przez Zafirah Zobacz wiadomość
    Rilla: to jest cytat w jakims filmie tak bylo "po pierwsze primo, po drugie primo itd" dziewczęta mamy nowy rok, cieszmy sie zyciem
    W reklamie kawy tak było, ale wybaczam młodemu pokoleniu nieznajomość tego...

Miasto
    Kraków
    Wpisy na blogu
    21
    Punkty reputacji
    330
    Siła Reputacji
    16

Domyślny

Cytat Pierwotnie wysłane przez Solencja Zobacz wiadomość
    W reklamie kawy tak było, ale wybaczam młodemu pokoleniu nieznajomość tego...
    Może jestem młodym pokoleniem, ale znam znaczenie łacińskich liczebników porządkowych i sposoby ich użycia w języku polskim :-P

Niezależnie od tego, ile gabinetów ma w swojej ofercie opalanie natryskowe i jakie by nie były zastrzeżenia co do tego, JEST to jeden ze sposobów na przyciemnienie jasnej karnacji - obok samoopalaczy, balsamów brązujących, solarium, opalania na Majorce i pudrów brązujących. Jakiś sposób pominęłam? :-)

Miasto
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    4
    Punkty reputacji
    191
    Siła Reputacji
    9

Domyślny

Vasanto,można jeszcze zostać na rok piratem,obrabować z skarbów Billa Gatesa,pożeglować troszkę,zawinąć do portu i tym samym mamy dwie rzeczy : piękną opaleniznę oraz pieniądze na kupienie sobie rekwizytów do tańca xD

Co do reklamy kawy: za rzadko tv oglądam,żeby być znawczynią reklam,wolę raczej być znawczynią książek

Miasto
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    13
    Punkty reputacji
    111
    Siła Reputacji
    10

Domyślny

A swoją drogą to tekst "Po pierwsze primo... po drugie primo..." nieźle zakorzenił się w języku - nawet nie wiedziałam, skąd pochodzi, a znam go od dawna i słyszałam go u wielu ludzi.

Vasanto, myślę, że wymieniłaś chyba wszystkie sposoby. Poza pogodzeniem się z jasną karnacją - co może okazać się najtrudniejsze. Ja nie jestem tak całkiem blada - ale mam zawsze blady brzuch i niezbyt mi się to podoba... Ale na solarium szkoda mi czasu i pieniędzy a opalać się na słońcu nie lubię, bo mi za ciepło Więc muszę chyba spróbować używać samoopalaczy itp.

Miasto
    Gliwice i okolice
    Punkty reputacji
    16
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Quesse: blady brzuch? myslalam, ze kazdemu brzuch opala sie najszybciej ja mam z kolei problem z bladymi nogami jak juz

Miasto
    Kraków,Katowice
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Może jestem młodym pokoleniem, ale znam znaczenie łacińskich liczebników porządkowych i sposoby ich użycia w języku polskim :-P

Niezależnie od tego, ile gabinetów ma w swojej ofercie opalanie natryskowe i jakie by nie były zastrzeżenia co do tego, JEST to jeden ze sposobów na przyciemnienie jasnej karnacji - obok samoopalaczy, balsamów brązujących, solarium, opalania na Majorce i pudrów brązujących. Jakiś sposób pominęłam? :-)
    Posłuchaj. Mój post był (miał taki zamiar)tylko dodaniem informacji do Twojej informacji, ale jak Ty rozumiesz jego znaczenie to Twoja sprawa. W każdej wypowiedzi można znaleźć igłę jeśli się jej szuka.
    Może po prostu nie lubisz jak się coś dodaje do tego co piszesz/mowisz. Czy ja Ci zarzuciłam coś z tymi gabinetami??? Skrytykowałam opalanie natryskowe jako sposób? Nie rozumiem. Może po prostu masz do mnie podświadome uprzedzenie...

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 16 1 2 3 4 11 ... OstatniaOstatnia

Reguły pisania

• Publikować nowe tematy: nie możesz
  • Pisać wiadomości: nie możesz
  • Dodawać załączniki: nie możesz
  • Edytować swoje wiadomości: nie możesz