+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniaOstatnia
Wyniki 1 do 20 z 35

Temat: Dorad¼cie proszê pocz±tkuj±cej

Do³±czy³
    01-01-2008
    Wiadomo¶ci
    5
    Punkty reputacji
    10
    Si³a Reputacji
    0

Domy¶lny Dorad¼cie proszê pocz±tkuj±cej

Po pierwsze witam wszystkich. Cieszê siê ¿e mog³am do³±czyc do wszystkich zafascynowanych tañcem brzucha. Mi to strasznie siê spodobalo jak bylam w te wakacje w Turcji i na zywo mog³am zaobserwoawc taniec orientalny. Od razu zapragnê³am sama tego spróbowaæ. Mieszkam razem z ojcem, a z nami jego nowa dziewczyna i jej córka.
    Namówi³am nawet do wspolnej nauki tañca brzucha now± dziewczynê ojca, a pó¼niej do³±czy³a do nas i jej corka. Muszê powiedziec, ze wspólne zajecie pozwolilo nam poprawic wzajemne relacje. 3 lata mlodsza ode mnie corka kobiety w koñcu pogodzi³a siê ze mn±, bo wcze¶niej obwinia³a mnie za to ze przez mnie zostawil ja ch³opak.

Przepraszam siê rozpisa³am, a chcia³am was popytac jako ze z tego co ju¿ przeczyta³am na forum widze, ze dobrze siê orientujecie w temacie tanca brzucha.

Na pocz±tek chcia³abym Was prosiæ o doradzenie co powinnam zmienic. Nigdy nie podoba³y mi sie tañcz±ce chudzielce, bo to raczej nie mo¿na nazwac tañcem. Chcia³abym mieæ du¿y, ³adny brzuch. Postanowi³am siê trochê podtuczyc. Dziewczyna ojca pomaga mi w tym. Dba bym zawsze mia³a pe³ny brzuch, nawet zaczê³a przyrz±dzac specjalnie tylko dla mnie desery. Wed³ug niej im czê¶ciej napycham brzuszek do pe³na tym bardziej zaokr±gli mi siê on a zamiast reszta. Zrobi³am spore postêpy i dobrze siê z tym czuje, lubie kraglosci(zawsze z reszta mia³am troszkê cia³ka): przed wakacjami wa¿y³am 53kg a po swiêtach wa¿e ju¿ 68kg i wydaje mi siê ¿e ju¿ wystarczy, choc ci±gle mnie dokarmiaj± i powtarzaj±, ¿e wcale nie jest taki duzy i mogê jeszcze trochê nabrac brzuszka.

Mo¿e powiedzia³by¶ co o nim s±dzicie i co zrobiæ, ¿eby by³o lepiej?

Tak wygl±da mój brzuch:
    http://img215.imageshack.us/img215/6632/98624528zk8.jpg
    http://img215.imageshack.us/img215/3782/71947907re9.jpg
    http://img215.imageshack.us/img215/3192/20925085wo0.jpg

Mój wydêty brzuch po kolacji ¶wi±tecznej tak mnie nakarmi³y, ¿e ledwo siê rusza³am:
    http://img215.imageshack.us/img215/8195/84394009fz2.jpg
    http://img215.imageshack.us/img215/7396/11419759um5.jpg

I dzi¶:
    http://img215.imageshack.us/img215/7703/87490839qg4.jpg

Z gory dzieki za ocene i porady, bede bardzo wdzieczna za nie.
    Ostatnio edytowane przez gabi ; 02-01-2008 o 01:34

Do³±czy³
    22-09-2007
    Miasto
    Warszawa
    Wiadomo¶ci
    541
    Punkty reputacji
    24
    Si³a Reputacji
    5

Domy¶lny

Nie trzeba tyæ, ¿eby dobrze tañczyæ.
    zobacz http://www.belly-dance.pl/forum/showthread.php?t=319
    Natomiast mi³o s³yszec ¿e tb pomaga w pielêgnowaniu wiezi miêdzy kobietami

Je¶li chodzi o tancz±ce chudzielce to obejrzyj np. Didem. Nie jest mo¿e moja ulubiona tancerka, ale chudo¶æ jej nie przeszkadza.
    Ostatnio edytowane przez Anisa Hasna ; 02-01-2008 o 01:59
    ..."Raz powalony, ty siê nie poddawaj -
    jak ranny lew,
    tym potê¿niejszy, tym zuchwalszy stawaj
    wszystkiemu wbrew"

Kazimierz Przerwa-Tetmajer "Ty nie giñ marnie"

Do³±czy³
    01-01-2008
    Wiadomo¶ci
    5
    Punkty reputacji
    10
    Si³a Reputacji
    0

Domy¶lny

Dzieki. Akceptuje siebie i tancerki z plaskim i wypuk³ym brzuchem, ale bardziej podoba mi siê ta druga opcja.

Do³±czy³
    22-09-2007
    Miasto
    Warszawa
    Wiadomo¶ci
    541
    Punkty reputacji
    24
    Si³a Reputacji
    5

Domy¶lny

O gustach siê nie dyskutuje
    ..."Raz powalony, ty siê nie poddawaj -
    jak ranny lew,
    tym potê¿niejszy, tym zuchwalszy stawaj
    wszystkiemu wbrew"

Kazimierz Przerwa-Tetmajer "Ty nie giñ marnie"

Do³±czy³
    25-11-2007
    Miasto
    Kraków,Katowice
    Wiadomo¶ci
    172
    Punkty reputacji
    10
    Si³a Reputacji
    5

Wink

Gabi... Nie pozwalaj im siê tak dokarmiaæ...!
    Wiem jaki epotrafi± byæ kobiety(...) i mo¿e ta nowa dziewczyna robi Ci trochê na z³o¶æ...? Jak ona wygl±da? Wiem, ¿e czasami mo¿na mieæ satysfakcjê z tego ¿e kto¶ przyty³...
    Osobi¶cie wolê mniejsze brzuszki.
    Resztê czytaj w privie

Do³±czy³
    28-08-2007
    Miasto
    Gliwice i okolice
    Wiadomo¶ci
    745
    Punkty reputacji
    16
    Si³a Reputacji
    5

Domy¶lny

Gabi... Ty chyba calkowicie mylnie pojmujesz ideê tanca brzucha... tego nie tañczy siê sade³kiem . Moze moje slowa beda odrobine brutalne ale trudno, sama do szczuplych tez nie naleze: czym innym jest akceptowac siebie jaka sie jest w danej chwili, tanczyc mimo tuszy a nawet cieszac sie z niej, a czym innym specjalnie pa¶æ siê zeby niby ladnie wygladac w tancu. Mysle, ze znalazlas po prostu fajna wymowke, zeby nie musiec dbac o siebie i zajadac sie do bolu brzucha. Dziewczyno, to co ze soba robisz jest po prostu niezdrowe! Przytycie w czasie paru miesiecy 15 kg Ciebie cieszy? Koniec swiata... Zastanow sie nad relacjami jakie panuja miedzy toba i twoja "macocha" i jej corka - dla mnie to jest klasyczny przyklad unieszkodliwienia przeciwnika - robia z Ciebie grubaskê a Ty sie cieszysz... Dla mnie Twoj brzuch w tej chwili jest nieestetyczny. Tancerka nie ma trz±¶æ sadlem tylko umiejetnie sie ruszac, spojrz na brzuchy dziewczyn w galerii chocby zespolu Zahra lub na filmikach na necie. Jesli ciala jest za duzo to chociaz powinno zadbac sie o jêdrnosc skory a tycie temu nie sprzyja.
    Jeszcze raz przepraszam za brutalnosc slow, nie mam na celu nikogo obrazac ale moze troche oprzytomniejesz...
    ... w tañcu grzech wiedzie nas za rêkê...

Do³±czy³
    04-11-2007
    Miasto
    Kraków
    Wiadomo¶ci
    8 877
    Wpisy na blogu
    21
    Punkty reputacji
    330
    Si³a Reputacji
    16

Domy¶lny

/signed Zafirah
    W 100%.

Do³±czy³
    28-08-2007
    Miasto
    Warszawa
    Wiadomo¶ci
    1 162
    Punkty reputacji
    26
    Si³a Reputacji
    6

Domy¶lny

Nie za bardzo rozumiem pytanie. My¶lê, ¿e tañczyæ mo¿e ka¿dy i wa¿ne jest tylko to czy bêdzie mu przyjemnie czy nie. Mam wra¿enie, ¿e pierwsza czê¶æ twojego listu wskazuje ten prawdziwy problem i wiêkszym brzuchem i mniejsz± tali± pragniesz pokazaæ tej m³odszej ¿e nie jeste¶ wcale taka rewelacyjnie zgrabna i zdj±æ z niej kompleksy. Dlatego tak siê rozpisa³a¶ na ten temat. Zapamiêtaj, ¿e nawet jakby¶ uty³a do rozmiarów hipopotama, to jak kto¶ sobie co¶ ubzdura to i tak ty tego nie wyczy¶cisz z jego g³owy. Fajnie, ¿e wpad³a¶ na taniec, on zbli¿a, ale nie rób tego tylko dla podtrzymania dobrych relacji w rodzinie bo mo¿e siê okazaæ ¿e nie przynosi ci ju¿ tyle rado¶ci...

Do³±czy³
    28-08-2007
    Miasto
    Warszawa
    Wiadomo¶ci
    168
    Punkty reputacji
    51
    Si³a Reputacji
    5

Domy¶lny

Masz mylne podej¶cie do tañca. Zaczynasz troszkê nie od tej strony. Najpierw trzeba siê nauczyæ tañczyæ i obserwowaæ swoje cia³o w tañcu. A potem dopiero zadecydowaæ czy lepiej mi to wychodzi/wygl±da jak mam brzuszek wiêkszy czy mniejszy.

Zgadzam sie z Zafirah. Chyba znalaz³a¶ sobie w belly ¶wietn± wymówkê na objadanie siê. Co z tego ¿e przyty³am, robiê to po to aby ¶licznie wygl±daæ w tañcu! - nie têdy droga. Idealny brzuszek do tañca, to przede wszystkim brzuch umiê¶niony, dziêki któremu jeste¶ w stanie wykonywaæ wszystkie ruchy, ale miê¶nie te s± ukryte pod delikatn± warstewk± t³uszczyku. Dziêki temu masz estetyczny, miêciutki, uleg³y na drgania ale i mocny brzuch. No i co bardzo wa¿ne, trzeba wzmocniæ miê¶nie pleców bo inaczej mo¿na sobie nie¼le zaszkodziæ!

A je¶li o gustach dyskutujemy, to moim zdaniem, nie wa¿ne jaki rozmiar nosi tancerka, ale wa¿ne czy jej budowa jest proporcjonalna a cia³o zadbane. Z tego co widaæ na zdjêciach, nie jeste¶ osob± grub± tylko wychodowa³a¶ sobie brzuszek. Nie jest to rpoporcjonalne. A i niestety skóra na brzuszku te¿ nie jest ³adnie zadbana...

Mo¿e to wszystko co piszemy nie jest dla Ciebie mi³e, ale sama prosi³a¶ o nasze uwagi. My¶lê, ¿e przede wszystkim powinna¶ najpierw my¶leæ o swoim zdrowiu (cholesterol, sam t³uszcz nie wsparty miê¶niami itp.) a dopiero potem o walorach estetycznych.

Do³±czy³
    18-09-2007
    Miasto
    Warszawa
    Wiadomo¶ci
    4 113
    Wpisy na blogu
    13
    Punkty reputacji
    111
    Si³a Reputacji
    10

Domy¶lny

Podpisujê siê pod tym, co napisa³y moje przedmówczynie - bardzo zgodnie zreszt±. Piêkny wygl±d i efektowno¶æ tañca nie zale¿y od rozmiaru brzucha. Mo¿na ¶licznie tañczyæ z naprawdê ka¿d± figur±. Uwierz, wszystko zale¿y od umiejêtno¶ci i wdziêku, a nie od wygl±du.

Ponadto, zdrowie powinno byæ na pierwszym miejscu - a taki sposób od¿ywiania, a którym piszesz, bardzo Ci zaszkodzi. Poleca³abym Ci wizytê u dietetyka - on podsunie Ci sposób, w jaki powinna¶ je¶æ, by jak najlepiej przys³u¿yæ siê Twojemu cia³u. Je¶li chcesz przytyæ (choæ z tego, co piszesz wynika, ¿e przyty³a¶ bardzo szybko i wiêcej ni¿ wystarczaj±co), dietetyk poleci ci na to metodê, która nie wp³ynie ¼le na Twoje zdrowie.

I najwa¿niejsze: wydaje mi siê, ¿e powinna¶ porozmawiaæ z psychologiem. To, co piszesz w pierwszej czê¶ci swojego postu brzmi bardzo smutno i niepokoj±co - zapewne Twoja sytuacja w relacjach z osobami, o których wspominasz zawiera sporo problemów. Mam wra¿enie, ¿e nie akceptujesz siebie i chcesz zmieniaæ co¶ w sobie na si³ê - mo¿e pod wp³ywem innych osób. A przecie¿ inni ludzie nie wiedz±, co jest dla Ciebie najlepsze - lub te¿ celowo chc± dla Ciebie czego¶ gorszego. Spróbuj oceniæ siebie i swój wygl±d niezale¿nie od tego, co sugeruj± Ci inni ludzie. Obawiam siê, ¿e za spraw± brzucha i wygl±du kryje siê sporo powa¿niejszych problemów, dlatego my¶lê, ¿e potrzebujesz porady specjalisty.

Piszesz, ¿e zaczê³a¶ naukê tañca - a gdzie? Chodzisz do szko³y tañca, na zajêcia? Musia³a¶ zapewne zauwa¿yæ, ¿e piêknie tañcz±ca instruktorka nie ma strasznie wystaj±cego brzucha i na pewno nie uwa¿a, ¿e nale¿y przytyæ, ¿eby dobrze tañczyæ. Dla tancerki wa¿ne jest zdrowie i proporcjonalna figura, a bardzo mocno wystaj±cy brzuszek to oznaka problemów z uk³adem pokarmowym (wynikaj±cych np. z niezdrowej diety). Moim osobistym zdaniem powinna¶ natychmiast przestaæ siê objadaæ, zacz±æ je¶æ regularne, lekkie posi³ki i sama decydowaæ o tym co jesz - nie pozwalaj±c nikomu, ¿eby ciê "napycha³".

¯yczê Ci powodzenia w nauce i mam nadziejê, ¿e zaakceptujesz swoj± figurê i bêdziesz dobrze siê czu³a w swoim ciele.

EDIT: A to ju¿ do naszego Admina - wydaje mi siê, ¿e nazwa tematu nic nie mówi o jego tre¶ci, mo¿e warto by³oby zmieniæ go na np. "Figura a taniec" albo co¶ takiego...???
    Ostatnio edytowane przez Quesse ; 02-01-2008 o 14:33

Do³±czy³
    04-11-2007
    Miasto
    Kraków
    Wiadomo¶ci
    8 877
    Wpisy na blogu
    21
    Punkty reputacji
    330
    Si³a Reputacji
    16

Domy¶lny

Mnie siê, Gabi, nasuwa tylko jedno: na w³asne ¿yczenie zosta³a¶ wpl±tana w sytuacjê, której obecnie ju¿ nie kontrolujesz. My¶lê, ¿e rozmowa z psychologiem mog³aby ci pomóc. Bo na razie tylko ci wspó³czujê - jak gê¶ dajesz siê tuczyæ w imiê urojonego celu, jakim jest uzyskanie idealnej twoim zdaniem figury do tañca brzucha.

Do³±czy³
    28-08-2007
    Miasto
    Gdynia/Mieroszyno
    Wiadomo¶ci
    756
    Punkty reputacji
    10
    Si³a Reputacji
    5

Domy¶lny

Szczerze mówi±c, nie wiedzia³am jak powiedzieæ to co mia³am na my¶li czytaj±c Twój, gabi, post i ogl±daj±c twoje zdjêcia. Na szczê¶cie wszystko powiedzia³y - "wyjmuj±c" mi z ust - kole¿anki z forum. Podpisujê siê obiema rêkami pod ich wypowiedziami. I pamiêtaj, ¿e my nie chcemy Ciê absolutnie zniechêciæ do tañca, upokorzyæ, albo jak±¶ inn± brzydk± rzecz uczyniæ, po prostu chcemy Ci pomóc.
    Uwolniæ dr¿enie!!!

Do³±czy³
    28-08-2007
    Miasto
    Sopot
    Wiadomo¶ci
    319
    Punkty reputacji
    12
    Si³a Reputacji
    5

Domy¶lny

Ech...a ja czytaj±c Twój post powiem, ¿e od razu mi siê nasunêla my¶l, ¿e Panie robi± Ci na zlo¶æ...kurczê to trochê brutalne, ale Twój brzuch jest a¿ za bardzo zaokr±glony...Zreszt±...mam to samo do powiedzenia co dziewczyny wy¿ej.

Do³±czy³
    28-12-2007
    Miasto
    Poznañ
    Wiadomo¶ci
    61
    Punkty reputacji
    10
    Si³a Reputacji
    5

Domy¶lny

Jak by³a¶ w Turcji i ogl±da³a¶ te tancerki to chyba musia³a¶ zauwa¿yæ, ¿e nie wszystkie by³y tej samej figury, co wiêcej mi siê w³a¶nie wydaje, ¿e jest wiêcej tancerek szczup³ych, ale oczywi¶cie bez przesady. Spójrz na Rachel Brice albo na Ansuye, one przecie¿ nie maj± ogromnych brzuchów... Ja jestem akurat w tym zielona, bo nawet nie chodzê jeszcze na zajêcia, ale my¶lê, ¿e wg. BMI bêdzie najodpowiedniejsza. No i te¿ uwa¿am, ¿e ta córka dziewczyny twojego ojca, chyba ma jakie¶ kompleksy i wy³adowuje je na Tobie i troche przykro s³yszeæ o tym ale, Ty siê temu poddajesz i jeszcze my¶lisz, ¿e to jest dla Ciebie dobre. A po za tym jak ju¿ moje poprzedniczki mówi³y nie liczy siê wygl±d tylko technika. Zreszta by³ temat w Belly dance caffe o "wymówkach" tego typu. My¶lê, ¿e tu problem le¿y w Twojej samoakceptacji i nie stety trochê naiwno¶ci... Nie rozumikem tego, wiele dziewczyn siê poci, ¿eby spaliæ zbêdne kilogramy, bo w ich mniemaniu s± "za grube" inne uwa¿aj±, ¿e s± "za chude"... Tylko, ¿e ju¿ zdrowsze jest odchudzanie siê, ni¿ tycie (oczywi¶cie nie mówiê tu o anorektyczkach), no i odchudzanie siê czyli æwiczenia a nie g³odzenie siê. A po za tym jak czyta³a¶ posty, albo zdjêcia u¿ytkowniczek... Nigdzie tam nei by³o o tym jaka powinna byæ waga do belly dance, albo, ¿e chc± przytyæ.
    سمر

Do³±czy³
    01-01-2008
    Wiadomo¶ci
    5
    Punkty reputacji
    10
    Si³a Reputacji
    0

Domy¶lny

Troche mnie to przerazilo co napisalyscie i dalo do myslenia, ale dziewczyny nigdy na sile mnie nie karmily, sa mile, doceniaja moje starania. Lubiê je¶æ i sama chcia³em trochê kr±glejszego brzuszka, ale oczywi¶cie te¿ nie jakiego¶ ogromnego. Te tancerki które mia³am mozliwo¶æ obserwowaæ w tañcu w Turcji na wystepie w barze czy restaracji to bylo, mia³y do¶æ wydatne brzuchy i to jak one siê ruszaly bardzo mi siê podoba³o.
    Dziewczyny nie zmusza³y mnie do niczego, a wrêcz popar³y w tym, ¿e jak chcê to mog³abym trochê przybraæ na wadze i chwala za kazde nowe kobiece kszta³ty Mo¿e tylko przesadzaj± z ilo¶ci± i wielko¶ci± posi³ków, bo czsem brzuch mnie boli jak nie chce zostawiaæ jedzenia, ale zapowiedzialam im zeby nie robily juz tyle jedzenia - wydaja sie rozumieæ moje obawy, bo chc± bym siê nie przejmowa³a tym, ¿e zabardzo przytyjê, bo tañcu i tak siê spala, a po za tym usopokajaj±, zê to przez wzdêcia mogê odnosiæ mylne wyobra¿enia
    Ostatnio edytowane przez gabi ; 02-01-2008 o 23:44

Do³±czy³
    25-11-2007
    Miasto
    Kraków,Katowice
    Wiadomo¶ci
    172
    Punkty reputacji
    10
    Si³a Reputacji
    5

Domy¶lny

Cytat Pierwotnie wys³ane przez gabi Zobacz wiadomo¶æ
    Troche mnie to przerazilo co napisalyscie i dalo do myslenia, ale dziewczyny nigdy na sile mnie nie karmily, sa mile, doceniaja moje starania. Lubiê je¶æ i sama chcia³em trochê kr±glejszego brzuszka, ale oczywi¶cie te¿ nie jakiego¶ ogromnego. Te tancerki które mia³am mozliwo¶æ obserwowaæ w tañcu w Turcji na wystepie w barze czy restaracji to bylo, mia³y do¶æ wydatne brzuchy i to jak one siê ruszaly bardzo mi siê podoba³o.
    Dziewczyny nie zmusza³y mnie do niczego, a wrêcz popar³y w tym, ¿e jak chcê to mog³abym trochê przybraæ na wadze i chwala za kazde nowe kobiece kszta³ty Mo¿e tylko przesadzaj± z ilo¶ci± i wielko¶ci± posi³ków, bo czsem brzuch mnie boli jak nie chce zostawiaæ jedzenia, ale zapowiedzialam im zeby nie robily juz tyle jedzenia - wydaja sie rozumieæ moje obawy, bo chc± bym siê nie przejmowa³a tym, ¿e zabardzo przytyjê, bo tañcu i tak siê spala, a po za tym usopokajaj±, zê to przez wzdêcia mogê odnosiæ mylne wyobra¿enia
    Nie, nie , nie.
    Nie poddawaj siê temu co one mówi±. Stañ przed lustrem w bieli¼nie i powiedz sobie czy chcesz mieæ jeszcze wiêkszy brzuch? Nie ma takiej mo¿liwo¶ci aby przez jedzenie powiêkszyæ sobie ylko brzuch. Niestety tkanka t³uszczowa rozk³ada siê na ca³ym ciele. Na zdjêcieach, które wklei³a¶ widaæ dok³adnie jak to siê dzieje. Na pierwszym jeste¶ o wiele bardziej... hmmm apetyczna ni¿ na ostatnim zdjêciu. Uwierz mi.

Do³±czy³
    28-08-2007
    Miasto
    Gliwice i okolice
    Wiadomo¶ci
    745
    Punkty reputacji
    16
    Si³a Reputacji
    5

Domy¶lny

Gabi... zeby spalic wyatrczajaca ilosc kalorii w TYM tancu musialabys chyba teraz cwiczyc codziennie po kilka godzin na maksa... nie ukrywajmy ale mimo wszystko, bellydance nie jest jakims strasznym wysilkiem fizycznym. Nie daj sobie robic wody z mozgu - Twoj brzuch juz jest za duzy i nieproporcjonalny w stosunku do sylwetki sadzac po zdjeciach. Jezeli juz chcesz koniecznie jakis wytycznych odnosnie tego jak powinien wygladac brzuch tancerki to prosze - ktos juz o tym pisal: brzuch powinien byc napiêty (a nie zwisac!), lekko umiesniony i przy tym lekko wypukly od tkanki tluszczowej. Istotne jest slowo "lekko". Moiim zdaniem jak najszybciej powinnas przestac jesc kaloryczne posilki i zaczac cwiczyc chocby brzuszki - dla wlasnego dobra...
    Btw Gabi ile masz lat jesli mozna zapytac?

powodzenia
    ... w tañcu grzech wiedzie nas za rêkê...

Do³±czy³
    30-11-2007
    Miasto
    Wroc³aw
    Wiadomo¶ci
    1 049
    Punkty reputacji
    89
    Si³a Reputacji
    6

Domy¶lny

Witaj gabi,Zgadzam siê z wszystkim, co napisa³y wcze¶niej dziewczyny. Od siebie dodam tylko jedno: czy jeszcze kto¶ oprócz dziewczyny twojego ojca i twojej przyszywanej siostry chwali twoje nowe, kobiece kszta³ty? Powinno Ci to daæ do my¶lenia...Trzymam kciuki ¿eby¶ osi±gnê³a zdrow± sylwetkê i nie da³a siê wmanewrowaæ w jakie¶ niedobre uk³ady. Powodzenia!

Do³±czy³
    28-08-2007
    Miasto
    Wroc³aw
    Wiadomo¶ci
    1 021
    Punkty reputacji
    269
    Si³a Reputacji
    8

Domy¶lny hmmm

tez jestem zaskoczona tym co przeczytalam... wydaje mi sie, ze skoro poprosilas nas o zdanie w kwestii swojego nowego brzuszka, to znaczy ze szukasz gdzie indziej potwierdzenia, ze postepujesz slusznie. jak widzisz zadna z dziewczyn nie pochwalila sposobu w jaki zabralas sie do nauki tanca. ja jestem chuda, zebra mi wystaja i fajnie wygladajace shimmy to dla mnie straszny wysilek jak na razie. ale nie zamierzam z tego powodu utyc 15 kilogramow. bo najbardziej podobasz sie innym, kiedy akceptujesz siebie i gdy taniec sprawia ci radosc. wtedy widac, ze jestes szczesliwa i inni tez w to wierza. po tym co napisalas wnioskuje, ze akceptacja u ciebie nie dziala tak, jak powinna.
    na twoim miejscu przestalabym sie objadac w imie budowania dobrych wiezi. zacznijcie po prostu razem tanczyc i z tego czerpac radosc. bo wydaje mi sie, ze sytuacja typu: "ona mi ugotuje, ja zjem, ona bedzie zadowolona i ja bede zadowolona, przytyje i ona bedzie jeszcze bardziej zadowolona" jest, nazwijmy to, lekko popaprana... nie uszczesliwia sie innych tyjac. a przynajmniej mi taka metoda nie wydaje sie logiczna... :/

Do³±czy³
    16-10-2007
    Wiadomo¶ci
    2 839
    Punkty reputacji
    125
    Si³a Reputacji
    8

Domy¶lny

Cytat Pierwotnie wys³ane przez gabi Zobacz wiadomo¶æ
    (...) Postanowi³am siê trochê podtuczyc. Dziewczyna ojca pomaga mi w tym. Dba bym zawsze mia³a pe³ny brzuch, nawet zaczê³a przyrz±dzac specjalnie tylko dla mnie desery. Wed³ug niej im czê¶ciej napycham brzuszek do pe³na tym bardziej zaokr±gli mi siê on a zamiast reszta. Zrobi³am spore postêpy i dobrze siê z tym czuje, lubie kraglosci(zawsze z reszta mia³am troszkê cia³ka): przed wakacjami wa¿y³am 53kg a po swiêtach wa¿e ju¿ 68kg i wydaje mi siê ¿e ju¿ wystarczy, choc ci±gle mnie dokarmiaj± i powtarzaj±, ¿e wcale nie jest taki duzy i mogê jeszcze trochê nabrac brzuszka.

Mo¿e powiedzia³by¶ co o nim s±dzicie i co zrobiæ, ¿eby by³o lepiej?

Tak wygl±da mój brzuch:
    http://img215.imageshack.us/img215/6632/98624528zk8.jpg
    http://img215.imageshack.us/img215/3782/71947907re9.jpg
    http://img215.imageshack.us/img215/3192/20925085wo0.jpg

Mój wydêty brzuch po kolacji ¶wi±tecznej tak mnie nakarmi³y, ¿e ledwo siê rusza³am:
    http://img215.imageshack.us/img215/8195/84394009fz2.jpg
    http://img215.imageshack.us/img215/7396/11419759um5.jpg

I dzi¶:
    http://img215.imageshack.us/img215/7703/87490839qg4.jpg

Z gory dzieki za ocene i porady, bede bardzo wdzieczna za nie.

Jestem przera¿ona podej¶ciem do sprawy. Dziewczyny w³a¶ciwie napisa³y w tej kwestii wszystko. A moje osobiste spostrze¿enia:

1/ od napychania siê jedzeniem jedyne co siê dzieje to rozpycha siê ¿o³±dek i z czasem domaga siê coraz wiêcej pokarmu, co mo¿e prowadziæ do oty³o¶ci (potem nieraz dochodzi do skrajnych przypadków gdy ludzie sobie chirurgicznie musz± zmniejszaæ ¿o³±dek jako element terapii odchudzaj±cej).

2/ Je¶li lubisz po prostu je¶æ, nie dorabiaj lepiej do tego ideologii. W TB nie o to chodzi. Wiem co to posi³ki regeneracyjne z czasów gdy ostro trenowa³am kolarstwo górskie, przygotowuj±c siê do kolejnych startów w zawodach - wierz mi, kilkadziesi±t km peda³owania w terenie lub na szosie dziennie, to nijak siê ma do znikomego w porównaniu wysi³ku w TB.

3/ nie wiemy jaki masz wzrost ani jak± sylwetkê mia³a¶ nim zaczê³a¶ siê tuczyæ. Bo waga a sylwetka to 2 odrêbne rzeczy. S± ludzie, którzy naprawdê maj± problem z niedowag±. Umiejêtne przybieranie na wadze jest duuu¿o trudniejsze ni¿ zrzucanie wagi. Niemniej jednak przybranie 15 kg w parê miesiêcy wydaje mi siê sporym obci±¿eniem dla organizmu.

4/ Nie mam pewno¶ci, czy dziewczyny nie wspieraj± ciê tak gorliwie i nie utwierdzaj± ciê w takim przekonaniu z czystej z³o¶liwo¶ci.

5/ Patrz±c na zdjêcia i czytaj±c twoj± uwagê, ¿e chcia³aby¶ mieæ du¿y, ³adny brzuch i o "postêpach" w tej materii - wybacz szczero¶æ, ale o "³adnym" brzuchu nawet przy du¿ym rozmiarze chyba raczej my¶l± kobiety w zaawansowanej ci±¿y.

6/ Je¶li chodzi o to zdanie: "ci±gle mnie dokarmiaj± i powtarzaj±, ¿e wcale nie jest taki duzy i mogê jeszcze trochê nabrac brzuszka" - pytam: ile? a¿ bêdziesz mia³a taki jak kobieta tu¿ przed porodem wcale nie bêd±c w ci±¿y?? Tylko ¿e ci±¿a jest naturalnym dla kobiety stanem przej¶ciowym i jak dla mnie jest czym¶ piêknym - natomiast hodowanie podobnego brzucha poza tym nie jest najzdrowszym zabiegiem. Mówiê o zdrowiu bo gusta nie podlegaj± dyskusji. A tu chyba panie maj± gust niezmiernie wysublimowany.

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniaOstatnia

Regu³y pisania

• Publikowaæ nowe tematy: nie mo¿esz
  • Pisaæ wiadomo¶ci: nie mo¿esz
  • Dodawaæ za³±czniki: nie mo¿esz
  • Edytowaæ swoje wiadomo¶ci: nie mo¿esz