W tym temacie możecie umieszczac wasze projekty wymarzonego stroju do tańca brzucha. Oczywiście temat otwarty dla wszystkich.
W tym temacie możecie umieszczac wasze projekty wymarzonego stroju do tańca brzucha. Oczywiście temat otwarty dla wszystkich.
Nikt nie ma wymarzonego stroju?
Ja przeglądając zdjęcia na sieci znajduję mnóstwo pięknych, a ostatnio spodobał mi się taki:
![]()
A relaxed, tuned-in dancer is the most enjoyable to watch.
A relaxed, tuned-in dancer is the most enjoyable to play for.
A relaxed, tuned-in dancer is the most enjoyable dancer to be.
no dobra, ten kostium juz od dluzszego czasu wzbudza moj zachwyt:
c0411blacklaceuplegmfs3.jpg
... w tańcu grzech wiedzie nas za rękę...
Farida
"Aby osiągnąć sukces, musisz ciężko pracować, nigdy nie rezygnować, lecz przede wszystkim pielęgnować swą wspaniałą obsesję." Walt Disney
"Jeśli spojrzysz na 20 uczennic na zajęciach, zauważysz, że są między nimi różnice, każda tańczy inaczej. To dlatego, że każda jest inna. A taniec jest jak imię, określa cię. Nie próbuj być kimś innym, nie staraj się tańczyć jak ktoś inny " Ehab Atia
"Nie mam pieniędzy, ale przynajmniej mam pasję"![]()
![]()
Keiro, strój jest piękny.Gdzie go znalazłaś?
Ostatnio edytowane przez Safira ; 21-08-2008 o 16:54
Jak projektować, to projektować...
Takie coś mi się marzy:
(Uprzedzam od razu, że nie umiem rysować, a już zwłaszcza na komputerze, tak więc za wszelkie niedoróbki przepraszam z góry.)
Spódnica z klinów, bardzo szeroka, w kolorze malinowym. Do tego fioletowy pas ze złotymi monetkami (w sumie mogą być frędzle, jak znajdę idealny, to go poznam... Albo sobie uszyję.) Stanik malinowy, z tego samego materiału co spódnica. I takie rękawko-skrzydełka, podobne do tego, co pokazała Keira.
Taki mi się marzy.
Ale muszę najpierw zostać tancerką :-)
KRAKÓW - czerwiec, wrzesień - kolejne warsztaty z polskimi instruktorami!
Mój artykuł na temat tańca orientalnego - czytaj!
Zaznacz się na mapie tancerek orientalnych!
Trafiając na jeden z moich ponad 8 tys. postów na tym forum, ćwicz mięśnie Kegla.
Niedługo mi za to podziękujesz...
Mój strój marzeń ma kilka wersji. Narysuję jakiś szkic, jak będę miała chwilę.
Nr. 1 - taki trochę gotycki, ale z motywami nawiązującymi do starożytnego Egiptu - dość dokładnie wzorowany na stroju Akashy z filmu "Królowa Potępionych". Koniecznie te czarne rękawy, czarna spódnica... Ale stanik trzymający się na magiczne zaklęcie raczej sobie daruję, nie mam takich nadnaturalnych wampirzych mocy, które panują nad grawitacją
http://www.upseros.com/usuario/perfiles/akasha.jpg
Nr. 2
Czarny (tak, tak, dla mnie wszystko musi być czarne), z czarną spódnicą typu syreni ogon. Pas i stanik bogato wyszywane perłami. Trochę ascetyczny - raczej żadnych monetek, cekinów i różnego fiu bździu - po prostu piękne perełki, może odrobina innych koralików. I troszeczkę złotych detali - minimalnie. Do tego biżuteria też z perełek i perły we włosach... Chwilowo próbuję stworzyć wykrój pasa, prawie mam spódnicę i mam stanik do obszycia - więc ten strój marzeń ma szansę stać się kiedyś rzeczywistością
![]()
http://www.neckelmanns.com/id54.html
To jest ta stronaW sumie te wszystkie stroje są na jedno kopyto, ale piękne.
Rękawko skrzydełka pokazała Zafirah
Ech kurczę wszystko się niby da uszyć... kiedyś... jakoś... ale zawsze jak już się biorę za to szycie to się okazuje że to jest straszliwie skomplikowane i w ogóle wszystko idzie nie tak
Ale Vasanto możesz polować na odpowiednie materiały, powoli kupować, szyć, wyszywać wzorki... i akurat będzie gotowy jak będziesz super profesjonalną tancerką![]()
A relaxed, tuned-in dancer is the most enjoyable to watch.
A relaxed, tuned-in dancer is the most enjoyable to play for.
A relaxed, tuned-in dancer is the most enjoyable dancer to be.
chyba czytasz w moich myslachalbo mamy bardzo podobne upodobania
ja wiecznie na czarno ubrana ubralam niedawno jasno szary golfik i kolezanka mnie nie poznala w pracy, przeszla jak kolo powietrza![]()
a z tymi perlami <cmoka z zachwytu> to szal naprawde - i pieknie to ujelas i poetycko - zadne fui bzdziu![]()
Quesse, do tych pereł to bym srebro raczej wrzuciła niż złoto... Zwłaszcza że równie pięknie się komponuje z czernią :-) Twoja wizja mnie porwała. Keiro, właśnie tak zamierzam zrobić :-) Tylko po feriach się za to powolutku zabiorę, bo mam maszynę, ale brakuje mi do niej jednej drobnej części - muszę ją zataszczyć do naprawy.
KRAKÓW - czerwiec, wrzesień - kolejne warsztaty z polskimi instruktorami!
Mój artykuł na temat tańca orientalnego - czytaj!
Zaznacz się na mapie tancerek orientalnych!
Trafiając na jeden z moich ponad 8 tys. postów na tym forum, ćwicz mięśnie Kegla.
Niedługo mi za to podziękujesz...
Fiu bździu w moim przypadku nie wchodzi w gręJa lubię różne kolorki tak na co dzień - ale raczej ciemne, mocne (czerwień, fiolet) i zawsze mam na sobie coś czarnego. Stuprocentowa czerń - u mnie tak było kiedyś, przez dobre dwa lata w mojej szafie wszystko do wszystkiego pasowało
Innym razem przez parę miesięcy nosiłam wyłącznie połączenie czerni i bieli. A teraz oswajam różne kolorki. Ale czarny to takie tło, spaja je w całość
Jak zrobię ten perłowy strój, to wrzucę zdjęcia. Może uda mi się jakoś w ciągu miesiąca...
Keira - bardzo ładne te stroje z tej strony, piękne kolory
EDIT: Vasanto, myślałam o tym, żeby dorzucić srebro, ale złoto też się ładnie komponuje, a do mojego typu urody przyda się taki "ocieplający" akcentPerły są boskie - kojarzą mi się z tancerkami z działu "Przepiękne stare filmy", takie romantyczne i eleganckie
![]()
Ostatnio edytowane przez Quesse ; 22-01-2008 o 20:59
a za mna chodza od niedawna takie rekawki jak na tym filmiku
wiem ze juz go wklejalam ale tutaj powtorze zeby nie trzeba bylo szukac
ultra gypsy
http://www.youtube.com/watch?v=ydMv17AsMJo
przeczytalam gdzies - chyba wywiad z Carolena z FCBD ze takie rekawy pomagaja ukryc involuntary triceps shimmy (bezwiedne shimmy tricepsa ;- jesli moge sie pokusic o tlumaczenie)- poplakalam sie ze smiechu, potem zas polecialam do lustra i... bez rekawow albo silowni nie bedzie...
normalnie jak jakis pelikan
![]()
chyba Rachel Brice miala jeszcze lepsze rekawy w ktoryms filmiku - takie wyciete kolka na ramiona w choli....
Oj, dobrze wiedzieć - zawsze mnie irytowało, że jak robię shimmy, to drży mi skóra ramienia... I to zjawisko, o ile zaobserwowałam, występujące u wielu tancerek - o ile są nieco pulchniejsze lub mniej wysportowane niż Rachel B.Dlatego ja też lubię różne ozdoby na ramiona i rękawki w strojach
![]()
A ja mam takie rękawkiSuper w nich ręce wyglądają
A drŻenie skóry ramienia...ja jestem szczuplutka, raczej wysportowana, a też mi drży
Jedyna rada na to to bransoletki na ramie
![]()
Farida
"Aby osiągnąć sukces, musisz ciężko pracować, nigdy nie rezygnować, lecz przede wszystkim pielęgnować swą wspaniałą obsesję." Walt Disney
"Jeśli spojrzysz na 20 uczennic na zajęciach, zauważysz, że są między nimi różnice, każda tańczy inaczej. To dlatego, że każda jest inna. A taniec jest jak imię, określa cię. Nie próbuj być kimś innym, nie staraj się tańczyć jak ktoś inny " Ehab Atia
![]()
Po długich poszukiwaniach takich rękawkówI obejrzeniu wszystkich balowych rękawiczek
I tłumaczeniu sprzedawcom, jak wyglądają takie rękawiczki...Najpierw sie załamałam...a później zrobiłam sobie takie rękawki sama
Z takich dłuuuuugich skarpetek
![]()
I naprawde wyglada to super, a dziewczyny smieją sie z mojej pomysłowościOstatnio stwierdziły -ogladajac moja chuste z monetkami - ze nie dziwiwiłyby sie gdyby sie okazało, że zrobiłam ją sama
hahahahaha
Wkleje zdjęcie, ale w piątek dobrze?Chyba, ze wystarczy Ci takie robione w biegu, bo troche już takich mam
![]()
Ostatnio edytowane przez Farida ; 23-01-2008 o 10:17
Farida
![]()
Moim marzeniem są ostatnio spodnie takie jak z Melodia Designs, a dokładnie te:
http://melodiapants.tribe.net/photos...7-a24eee282037
a mnie sie taki stroj sodobal tak ze stron gdzies znaleziony... kosztuje - bagatela - kolo 600$
i bardzo bardzo podoba mi sie stroj wklejony powyzej przez Zafirah - ale matka grawitacja nie pozwolilaby mi takiego ubrac jesli wiecei co mam na mysli
a w glowie mam taki projekt tylko jeszcze nie umiem go na kartke przeniesc a co dopiero na monitor... ;p
ale jestem z siebie dumna - sama wkleilam zdjeciemozecie sie smiac -a le bylam w tym wzgledzie jak ta lilija dziewicza
i mialam pytac juz Adminka (wiem ze by cierpliwie odpowiedzial - swoja droga skad u Niego TAKIE poklady cierpliwosci???? ) ale sie zaparlam ze sama i udalo sie <skacze do gory z radosci>
Ostatnio edytowane przez Sparrow ; 24-01-2008 o 20:44
wirtuallain: świetne te spodnie!!!
Sparrow: Brawotak, nasz Admin ma cierpliwość świętego.
Z tą grawitacją kompletnie nie złapałam, muszę przyznać - miałby gdzieś spaść czy coś?
A wspominałaś kiedyś chyba że jesteś raczej szczupła - a myślę, że strój wklejony przez Zafirah bardzo ładnie wyglądałby u szczupłych osób
Ten, który wkleiłaś, tez jest bardzo ładny i ciekawy - i spróbuj sobie taki uszyć, na pewno wyjdzie taniej niż 600$![]()