+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 18 1 2 3 4 11 ... OstatniaOstatnia
Wyniki 1 do 20 z 354

Temat: Czy określenie taniec erotyczny obraża tancerki?

Miasto
    Katowice
    Wpisy na blogu
    4
    Punkty reputacji
    112
    Siła Reputacji
    6

Domyślny Taniec erotyczny???!!!

MUSIAŁAM SIĘ Z WAMI TYM PODZIELIĆ
    OTO TREŚĆ LISTU KTÓRY OTRZYMAŁAM

Szanowna Pani,
    czy wyraża Pani zgodę na opublikowanie w katalogu szkół tańca brzucha
    www.WildWind.pl zdjęć z Pani serwisu?
    Zarówno wpis do katalogu szkół, jak i opublikowanie zdjęć są darmowe.

Pozdrawiam,
    Rafał Drewnowski
    www.WildWind.pl

PO CZY WESZŁAM NA STRONE I UJRZAŁAM SWOJE IMIE WSRÓD SZKÓŁ TAŃCA EROTYCZNEGO

WYDAJE MI SIE ZE DZIEWCZYNY KTÓRE SĄ NA TEJ STRONIE NIE ZDAJĄ SOBIE Z TEGO SPRAWY

POZDRAWIAM
    PS OCZYWIŚCIE ODMÓWIŁAM

Miasto
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    6
    Punkty reputacji
    598
    Siła Reputacji
    11

Domyślny

Obawiam się, że odmówiłaś nie dość skutecznie - nadal tam figurujesz! Miejmy nadzieję, że jedynie do 8 rano, jak ten Pan przyjdzie do pracy i włączy komputer.

Kondolencje
    r.

Miasto
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    7
    Punkty reputacji
    176
    Siła Reputacji
    10

Domyślny

Właśnie tez miałem o tym napisać. Prawdopodobnie ten mail który otrzymałaś jest wynikiem mojej korespondencji z tym Panem. Kilka dni temu przeglądając logi serwera znalazłem wejścia na naszą stronę z serwisu erotycznego tańca.
    Bardzo się zdziwiłem widząc na tej stronie nasz serwis ze wszystkimi naszymi danymi kontaktowymi.

Napisałem do właściciela tego serwisu maila z prośbą o usuniecie naszych danych. Umotywowałem to tym iż jego serwis łamie wszystko to z czym walczymy.
    Pan mi bardzo miło odpisał, że nie rozumie mojej decyzji ale oczywiście usunie dane. Tłumaczył, że chce popularyzować taniec erotyczny do którego niewątpliwie w jego ocenie taniec brzucha się zalicza.

Według mnie jego intencje nie są złe, natomiast zupełnie nie rozumie sytuacji tańca brzucha.

Myślę, że warto aby wszystkie wymienione tam tancerki i szkoły wyraźnie napisały, że nie chcą być łączone w żaden sposób z tańcem erotycznym i nie życzą sobie aby ich dane były tam podawane.

Jeżeli czytają nas dziewczyny ze szkół wymienionych poniżej, warto aby powiedziały swoim instruktorką o tym fakcie.

Szkoły i tancerki wymienione na tej stronie:

· Akademia Dom Tańca Pałacyk

· Akademia Isadory

· Akademia Ruchu

· Centrum Tańca Ananday

· Copa Cabana

· Djamila

· EL DUENDE

· Fitness Everybody

· Galeria "Szafa"

· Jamilah

· Jasmin Mazloum

· Mahavisnupriya

· Negma

· Poznańska Akademia Tańca

· Puella

· Rasha

· Saida Taniec Orientalny

· Salsa Fever

· Szkoła tańca CUBANA

· Tancerze.pl

Miasto
    Kraków
    Wpisy na blogu
    21
    Punkty reputacji
    330
    Siła Reputacji
    16

Domyślny

Cytat Pierwotnie wysłane przez WildWind
    Najpopularniejszym i rodzajami tańca erotycznego są:
    - taniec na rurze,
    [...]
    - striptease,
    - taniec arabski (znany również jako taniec brzucha).
    POMINĘ fatalny poziom edycyjny tej strony - moje korektorskie paluszki aż się rwą do poprawiania - ale wrzucać do jednego worka belly dance i striptiz? A zapomnieli na przykład o tzw. strip-aerobiku :-P Ten pan na pewno ma dobre chęci, którymi brukuje małe piekiełko dla tancerek bellydance i ich krewnych i znajomych Królika. Taka strona po prostu psuje opinię i degraduje każdą z nas do roli obiektu seksualnego. O to można by się sądzić nawet. Obrzydliwe...

Miasto
    Gliwice i okolice
    Punkty reputacji
    16
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

myślę, że warto byłoby tego pana postraszyc prawnikiem, bo treści na jego stronie moznaby podciagnąc pod zniesławienie...

Przedmiotem czynu zabronionego z art. 212 k.k. polegającego na zniesławieniu ( w obecnej wersji kodeksu karnego – pomówienia) jest dobre imię, dobra opinia jednostki, grupy osób lub instytucji, osoby prawnej lub jednostki organizacyjnej nie posiadającej osobowości prawnej. Jest to występek ścigany z oskarżenie prywatnego. Nie jest to wykroczenie. Sprawa będzie toczyć się przed sadem rejonowym a nie przed sądem grodzkim. Osoba dopuszczająca się takiego czynu w zależności od okoliczności popełnienia podlega karze grzywny, ograniczenia wolności lub pozbawienia wolności do roku. Jeżeli natomiast zniesławienie nastąpiło za pomocą środków masowego komunikowania grozi za to kara grzywny, ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
    Zniesławienie polega na pomawianiu podmiotu o takie postępowanie lub o takie właściwości, które mogą poniżyć pomawianego w opinii publicznej lub narazić go na utratę zaufania potrzebnego dla sprawowania danej funkcji, wykonywania danego zawodu, zajmowania stanowiska lub prowadzenia określonego rodzaju działalności gospodarczej. Ustaleni co może daną osobę poniżyć w opinii ogółu należy przeprowadzić w oparciu o przyjęte oceny społeczne z zastosowaniem zasad wiedzy i doświadczenia życiowego.
    no bo bez przesady - czyjas matka wejdzie sobie przypadkiem (albo "zyczliwi" doniosa) na taka strone i zobaczy, ze jej corka uczy tanca erotycznego

Miasto
    Wawa
    Punkty reputacji
    40
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Cytat Pierwotnie wysłane przez admin Zobacz wiadomość
    Według mnie jego intencje nie są złe, natomiast zupełnie nie rozumie sytuacji tańca brzucha.
    Ja też nie mam zwyczaju od razu przypisywać złych intencji ludziom.
    Jestem przekonana, że autor strony kierował się ogólnie przyjętymi stereotypami które pokutują w naszym społeczeństwie.

Wydaje mi sie, ze wystarczy mu wytłumaczyć w czym problem i jak dużo dla nas to znaczy. Rozesłanie takiego maila z zapytaniem czy ktoś nie ma nic przeciwko temu aby jego dane figurowały na jego stronie wg mnie świadczy o chęci wyjaśnienia sprawy.
    Może zamiast straszyć sądem wystarczy wytłumaczyć i poprosić.
    -Gdy kobieta tańczy, tworzy sztukę, a zarazem staje się bardziej zmysłowa. (Ehab Atia)

Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    0

Domyślny Taniec brzucha a taniec erotyczny

Drodzy forumowicze,
    jednym z celów przyświecających powstaniu serwisu www.WildWind.pl było wpłynięcie na opinię publiczną w celu zmiany postrzegania tańca erotycznego. Taniec jest czynnością bardzo zmysłową i taki jego aspekt zamierzamy akcentować w naszym serwisie. Z informacji, które znalazłem w wikipedii, taniec brzucha

"To pradawny taniec kobiet starożytnego Egiptu, wywodzący się z kultu bogini Izydy. Taniec ten łączy kuszące ruchy bioder z subtelnym ruchem rąk i od wieków robi niezwykłe wrażenie poprzez wyzwolenie tego, co najbardziej uwodzicielskie, zmysłowe i kobiece." (źródło: http://pl.wikipedia.org/wiki/Taniec_brzucha)

Jednym z argumentów, którymi zamierzamy poprzeć zmianę wizerunku tegoż tańca jest promowanie tzw. sexy aerobic poprzez reklamę fitness clubów oferujących takie zajęcia. Nie jest zatem prawdą, to co pisze vasanta.
    Pragnę zwrócić, że mamy w serwisie kilka katalogów szkół tańca: Katalog szkół tańca brzucha, katalog szkół tańca erotycznego, katalog fitness clubów prowadzących sexy aerobic.

W katalogu szkół tańca brzucha zamieszczamy wyłącznie te informacje, które znajdziemy w Internecie na Waszych stronach, więc takie które sami upubliczniacie.

Jeżeli dla kogokolwiek z Was umieszczenie wpisu na stronie http://www.wildwind.pl/szkoly_tanca/taniec_brzucha.html jest chociaż odrobinę uwłaczające, gorąco przepraszam i proszę o przesłanie jakiegokolwiek maila na adres, który jest podany na dole strony z danymi szkoły. Usuniemy wpis natychmiast po otrzymaniu takiego maila.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich tancerzy i tancerki. Proszę, uwierzcie, że nie mieliśmy zamiaru Was obrażać.

Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    0

Domyślny

oczywiście, że pousuwa

Miasto
    Gliwice i okolice
    Punkty reputacji
    16
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Cytat Pierwotnie wysłane przez wildwind Zobacz wiadomość
    oczywiście, że pousuwa
    no to chyba miło

Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    0

Domyślny

Abstrahując od porównywania tańca brzucha z tańcem erotycznym, chciałbym zapytać:

czy ktokolwiek z Was udzielał firmie Google Inc. zgody na umieszczenie w wyszukiwarce dostępnej pod adresami www.google.pl, www.google.com, www.google.de (i wieloma innymi adresami) linków do Waszych stron?

Zastanówcie się proszę nad istotą Internetu i nad tym, czy chcecie w ogóle, żeby ktokolwiek do Was linkował. Po co tworzyliście swoje strony www? Czy nie po to, żeby były widoczne?

Dostałem już kilka maili z prośbą o usunięcie wpisów z katalogu i sukcesywnie usuwam te szkoły z naszego katalogu. Chciałbym tylko nadmienić, że zawierane w nich groźby "podjęcia działań przewidzianych prawem" są psu na budę, bo umieszczać linki do dowolnych serwisów może w Internecie każda osoba i nie trzeba o to nikogo pytać. Ochronie podlegają dane osobowe, a takie nie są u nas gromadzone, ani tym bardziej pokazywane.

Maile, które wysyłamy do szkół są przejawem tylko i wyłącznie naszych dobrych chęci.

Miasto
    Warszawa
    Punkty reputacji
    26
    Siła Reputacji
    6

Domyślny

No i ilu ludzi tyle zdań na jakikolwiek temat. Dla jednych taniec to sposób wyrażania siebie, pływanie w muzyce, rytmie i już. Kuszące czy nie kuszące? - kobiece po prostu, tak normalnie ciepło z szacunkiem - należytą dumą i pięknem ale w żadnym razie nie wyzudane ani tanie łatwe i przystępne o każdej godzinie i w każdy sposób. Natomiast samo określenie, że coś jest erotyczne czy nie można roztrząsać na milion sposobów. Jest tylko jedno zasadnicze pytanie, mianowicie czy ta konkretna strona zarabia na tym słowie czyli czerpie kożyści materialne lub barterowe.I z kim się w takim razie dzieli. W dzisiejszych czasach wiele można wszystko i wszyscy sobą handlują dla kasy, ale dla osób, które nie wyobrażają siebie tańczących przy rurze określenie, że uprawiają taniec erotyczny może być obraźliwe. Tak po prostu - po ludzku.

Miasto
    Gliwice
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Ostatnio dodane szkoły tańca erotycznego
    1. Szkoła tańca CUBANA
    2. Mahavisnupriya
    3. Centrum Tańca Ananday
    4. Rasha
    5. Akademia Isadory

a to przed sekundą znalazłam na stronie (w prawej jej części) wchodząc w link podany wyżej jako katalog szkół z tańcem brzucha: http://www.wildwind.pl/szkoly_tanca/taniec_brzucha.html, chyba ktoś ma schizofrenię z adminów tej strony...

Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    0

Domyślny

Czy to, że internauci będą mogli łatwiej znaleźć Wasze strony nie jest cenne? Z całym szacunkiem, ale do niektórych stron było bardzo trudno dotrzeć, a WildWind.pl jest coraz lepiej widoczny w Internecie. Powtórzę apel z poprzedniego postu: jeżeli ktoś ma coś przeciwko umieszczeniu w serwisie WildWind.pl, proszę o info. Usuniemy od razu.

Nikt tu nikogo pod pistoletem nie trzyma
    Ostatnio edytowane przez wildwind ; 20-11-2007 o 13:32

Miasto
    Warszawa
    Punkty reputacji
    26
    Siła Reputacji
    6

Domyślny

Chyba nie ma problemu, aby pod linkiem: taniec erotyczny umieścił pan grupy taneczne lub inne miejsca, które mają w tytule występu czy nazwie własnej słowa: TANIEC EROTYCZNY. W taki sposób unikniemy nieporozumień i wszyscy będą zadowoleni, chociaż lista będzie niewątpliwie nieco uboższa. Nie ma sensu podniecać się takimi drobiazgami...

Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    0

Domyślny

Cytat Pierwotnie wysłane przez aurinko Zobacz wiadomość
    Natomiast samo określenie, że coś jest erotyczne czy nie można roztrząsać na milion sposobów. Jest tylko jedno zasadnicze pytanie, mianowicie czy ta konkretna strona zarabia na tym słowie czyli czerpie kożyści materialne lub barterowe.I z kim się w takim razie dzieli.
    Czy Google zarabia na tym, że posiada w swojej bazie linki do Waszych stron? TAK, ZARABIA NA TYM MILIARDY DOLARÓW
    Wy zarabiacie również, ale nie wprost, tylko dzięki temu, że internauci odnajdują Wasze strony i zapisują się na Wasze zajęcia.

Cytat Pierwotnie wysłane przez aurinko Zobacz wiadomość
    Chyba nie ma problemu, aby pod linkiem: taniec erotyczny umieścił pan grupy taneczne lub inne miejsca, które mają w tytule występu czy nazwie własnej słowa: TANIEC EROTYCZNY. W taki sposób unikniemy nieporozumień i wszyscy będą zadowoleni, chociaż lista będzie niewątpliwie nieco uboższa. Nie ma sensu podniecać się takimi drobiazgami...
    Pewnie, że nie ma. To bardzo celna uwaga i przyznaję, że nie przemyślałem do końca tej kwestii wcześniej.

Wszystkie te komentarze są dla nas bardzo cenne i bierzemy je pod rozwagę. To, co obecnie można znaleźć w serwisie to wersja "beta", testowa. Docelowo każda szkoła będzie mogła samodzielnie edytować swój opis i rodzaje tańca, które oferuje.
    Ostatnio edytowane przez Blancari ; 22-01-2009 o 01:21

Miasto
    Kraków
    Wpisy na blogu
    21
    Punkty reputacji
    330
    Siła Reputacji
    16

Domyślny

jednym z celów przyświecających powstaniu serwisu www.WildWind.pl było wpłynięcie na opinię publiczną w celu zmiany postrzegania tańca erotycznego. Taniec jest czynnością bardzo zmysłową i taki jego aspekt zamierzamy akcentować w naszym serwisie.
    Żadna z nas nie zaprzecza temu, że bellydance jest zmysłowy. Jednakowoż wrzucanie go pod definicję "taniec erotyczny" (którą można rozumieć dwojako - słownikowo, jako taniec opiewający miłość, zmysłowy, z gr. erotikos, albo potocznie, jako taniec mający w widzu wzbudzić podniecenie seksualne, tylko dla widzów i tancerek pełnoletnich.

"To pradawny taniec kobiet starożytnego Egiptu, wywodzący się z kultu bogini Izydy. Taniec ten łączy kuszące ruchy bioder z subtelnym ruchem rąk i od wieków robi niezwykłe wrażenie poprzez wyzwolenie tego, co najbardziej uwodzicielskie, zmysłowe i kobiece."
    Każdy taniec łączy ruchy bioder z ruchami rąk. Każdy taniec jest zmysłowy, każdy taniec wyzwala kobiecość i zmysłowość.

Jednym z argumentów, którymi zamierzamy poprzeć zmianę wizerunku tegoż tańca jest promowanie tzw. sexy aerobic poprzez reklamę fitness clubów oferujących takie zajęcia. Nie jest zatem prawdą, to co pisze vasanta.
    Na pana stronie stoi czarno na białym, że najpopularniejszymi formami tańca erotycznego są: taniec na rurze, salsa solo, latino solo, striptease, taniec arabski. Nie ma tam nic o strip-aerobiku, nie zagłębiałam się w katalog. Nie twierdzę, że NIE MA informacji o wspomnianej już formie aerobiku, lecz że w definicji tańca erotycznego, którą zamieszczono na głównej stronie, nie ujęto strip-aerobiku, za to ujęto taniec orientalny.

W katalogu szkół tańca brzucha zamieszczamy wyłącznie te informacje, które znajdziemy w Internecie na Waszych stronach, więc takie które sami upubliczniacie.[...]Czy to, że internauci będą mogli łatwiej znaleźć Wasze strony nie jest cenne?
    Czy na jakiejkolwiek stronie znalazł pan informację o tym, że taniec orientalny jest tańcem erotycznym? Chodzi tylko o nazewnictwo.

Internet jest miejscem publicznym i taki charakter mają informacje, jakie są w nim zamieszczane, chyba że autor strony zaznaczy inaczej. Powstawanie takich baz linków jest primo konieczne, secundo potrzebne, tertio chwalebne. Oczywiście, dobrze, że internauci będą mogli znaleźć łatwiej strony szkół tańca orientalnego - ale chodzi o KONTEKST.

Spróbuję wytłumaczyć na prostym przykładzie.
    Strona, która w tytule ma wpisane "orientmania" i podaje adresy szkół tańca orientalnego, sklepów z odzieżą orientalną itd. - nie przekracza swoich kompetencji.
    Strona, która w tytule ma wpisane "taniec erotyczny" i podaje adresy szkół tańca orientalnego i szkół striptizu - przekracza swoje kompetencje, bo o ile informacje o wspomnianych szkołach można znaleźć w sieci, to nigdy w kontekście tańca erotycznego, które to określenie ma swoje konotacje w świadomości masowej i przez to krzywdzi tancerki tańca brzucha, które NIE SĄ tancerkami erotycznymi - tak, jak są nimi rozbierające się w tańcu panie w nocnych klubach. Chyba pan widzi różnicę.

Osobiście mnie takie informacje także dotykają, bo w każdym moim CV w zainteresowaniach figuruje "taniec orientalny". Jeżeli potencjalny pracodawca zechce sprawdzić, co to takiego i wyskoczy mu stronka, która ma w tytule "taniec erotyczny", to niestety, mimo pana dobrych chęci w zmienianiu stereotypów ja takiej pracy po prostu nie dostanę.

Na litość boską, i niechże pan postów nie dubluje, od tego jest przycisk Edytuj.

Re martusiab: tak jest, cały problem rozbija się o nomenklaturę - dla pana WildWinda określenie "erotyczny" jest niewinne, dla nas ma całkiem inną wymowę.
    Ostatnio edytowane przez Vasanta ; 20-11-2007 o 14:47

Miasto
    Warszawa
    Punkty reputacji
    51
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

A mi sie jednak wydaje, że od "kuszącego" do "erotycznego" to daleka droga...

Miasto
    Gliwice i okolice
    Punkty reputacji
    16
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Czy to, że internauci będą mogli łatwiej znaleźć Wasze strony nie jest cenne? Z całym szacunkiem, ale do niektórych stron było bardzo trudno dotrzeć,
    ale Pan chyba nadal nie rozumie sensu tego calego zamieszania: TANIEC BRZUCHA to NIE JEST w zadnym wypadku TANIEC EROTYCZNY.
    kiedy umieszcza pan adresy tancerek i szkol tanca brzucha pod etykietka tanca erotycznego po prostu rzuca pan w nie błotem. taniec brzucha byl wymyslony przez kobiety dla kobiet a nie jako tania rozrywka w hotelikach, konczaca sie dawaniem du.. :/ jasne, z kazdego tanca mozna zrobic erotyczny, na upartego nawet z krakowiaka.

taniec brzucha jest tancem zmyslowym, delikatnym, kobiecym. wzbudza zachwyt, jest piekny. a nazwanie tego tancem erotycznym, ktory z kolei sluzy tylko i wylacznie po to, zeby jakies napalone capy mogly sie wulgarnie podniecac to jest taki mentalny policzek w twarz.

moze i nie chcial pan zle ale zle sie wlasnie stalo bo odkad taniec brzucha pojawil sie w Polsce to wszystkie walczymy o to, aby byl odpowiednio postrzegany...

Miasto
    Kraków
    Wpisy na blogu
    21
    Punkty reputacji
    330
    Siła Reputacji
    16

Talking

Cytat Pierwotnie wysłane przez Zafirah Zobacz wiadomość
    jasne, z kazdego tanca mozna zrobic erotyczny, na upartego nawet z krakowiaka.
    Zafirah: padłam
    Ja tylko czekam, aż się odblokuje limit pytań w Poradni Językowej PWN. Ciekawa jestem, co na temat określenia "taniec erotyczny" i jego negatywnego wydźwięku powiedzą specjaliści.

Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    0

Domyślny

Cytat Pierwotnie wysłane przez Zafirah Zobacz wiadomość
    taniec brzucha byl wymyslony przez kobiety dla kobiet a nie jako tania rozrywka w hotelikach, konczaca sie dawaniem du.. :/
    Jeżeli uważa Pani, że taniec erotyczny jest tożsamy z prostytucją, to ja się wycofuję z dyskusji, gdyż nie mam tu czego szukać.

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 18 1 2 3 4 11 ... OstatniaOstatnia

Reguły pisania

• Publikować nowe tematy: nie możesz
  • Pisać wiadomości: nie możesz
  • Dodawać załączniki: nie możesz
  • Edytować swoje wiadomości: nie możesz