+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 7 1 2 3 4 ... OstatniaOstatnia
Wyniki 1 do 20 z 124

Temat: zakup miecza/szabli

Miasto
    Warszawa
    Punkty reputacji
    88
    Siła Reputacji
    6

Question zakup miecza/szabli

Czy któraś z Was sprowadzała miecz/szablę z zagranicy? I czy w związku z tym miałyście problemy z Urzędem Celnym? Chcę sprowadzić miecz z amerykańskiego sklepu zajmującego się sprzedażą broni białej i zastanawiam się, czy UC nie będzie miało swoich 3 gr. ...

PS. Wiem, że mogę kupić miecz w Polsce, w szeherezadzie. Zrobię to, jeśli nie będzie innego wyjścia.

Miasto
    Warszawa
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Maju, miecze do tańca nie są bronią!!! Są one tępe z obu stron (przynajmniej te, które ja widziałam) i dosyć ciężkie. To nie są prawdziwe ostre szable, tylko egzemplarze robione specjalnie do tańca!

Miasto
    Warszawa
    Wpisy na blogu
    13
    Punkty reputacji
    111
    Siła Reputacji
    10

Domyślny

Niby tak, my to wiemy - ale kto wie, jakie zdanie na ten temat ma Urząd Celny? A jeśli nawet sprowadzając miecz tępy, taki do tańca, można mieć kłopoty?
    Zaciekawiło mnie to, bo te z szeherezady nie są takie ładne jak te z zagranicznych sklepów, może kiedyś będę chciała coś sobie zorganizować

Miasto
    Kraków
    Punkty reputacji
    233
    Siła Reputacji
    7

Domyślny

Z Egiptu.Musiałam wysłać pismo do UC, że przedmiot ten jest do użytku własnego itp.Jakiś wielkich problemów nie było.
    Uważałabym na Twoim miejscu ze sprowadzaniem mieczy ze"zwykłych" sklepów.Miecz do tańca musi być odlewany i specjalnie wyważony. Jeżeli nie masz pewności,że ten,który zamierzasz sprowadzić,będzie taki,kup w Sheherezadzie.Dostaniesz go szybciej i będziesz mieć pewność,że będzie się dobrze trzymał głowy,biodra,ramienia itp........
    زينا
    Gdyby kiedykolwiek kazano mi wybierać:taniec czy oddychanie,bez chwili wahania wybrałabym to pierwsze.
    Bo bez tańca życia nie ma...

Miasto
    Kraków
    Punkty reputacji
    233
    Siła Reputacji
    7

Domyślny

aaaaaaaaa i zapomniałam o najważniejszym,o czym wspomniała już Altaira,te miecze nie są ostre!!
    زينا
    Gdyby kiedykolwiek kazano mi wybierać:taniec czy oddychanie,bez chwili wahania wybrałabym to pierwsze.

Miasto
    Warszawa
    Punkty reputacji
    88
    Siła Reputacji
    6

Domyślny

Dziewczyny, dzięki za odzew o mieczach wiem wszystko, co wiedzieć powinnam i o czym wspominałyście. Źle się wyraziłam z tym sklepem - on sprzedaje m.in. atrapy i jest jednym z najbardziej szanowanych sklepów z mieczami w USA, z którego korzystają tancerki brzucha. Żeby nie być gołosłowną: http://www.kultofathena.com/swords.htm Zatem to nie jest "zwykły" sklep
    O Szeherezadzie wiem, ale ich miecze mnie nie zachwycają. Co do sklepów egipskich - czy któryś ma stronę www? Bo nie wyobrażam sobie inaczej zamawiać. Nie wybieram się również w tamtejsze rejony
    Tak jak napisała Quesse - UC może mieć swoje wymysły.
    Zaina, a czy płaciłaś cło i podatek od ceny towaru? I jak dużo to mniej więcej wyniosło?

Miasto
    Gdynia/Mieroszyno
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Fajne są te podróbki z filmów. Ciekawe.
    Uwolnić drżenie!!!

Miasto
    Kraków
    Punkty reputacji
    233
    Siła Reputacji
    7

Domyślny

hihi,a my tu z takimi pouczeniami wyskoczyłyśmy... przyznam się nawet,że przez sekundkę przez myśl przeszło mi,że odważna jesteś,skoro chcesz z prawdziwym mieczem tańczyć

ja zamawiałam miecz od Klaudii,chyba znanej nam wszystkim bardzo dobrze.Jednak mój miecz był chyba ostatnim,który udało się jej wysłać,bo zaczeli robić jakieś problemy na granicy.Nie wiem jak jest teraz,właśnie pisałam do niej w tej sprawie,bo chciałabym sobie jeszcze 2 miecze sprawić(o tak,będę z 3 tańczyć)

Dokładnie nie pamiętam jak to wszystko było,nie płaciłam nic,ale wartość nie mogła przekroczyć jakiejś kwoty(zywcem nie pamiętam jakiej)powyżej tej kwoty opłaty nie były jakieś ogromne(chyba,że sprowadzisz sobie miecz za 1000zł).Najistotniejsze jest to,żebyś napisała,że do celów własnych,a nie np na sprzedaż.Wyceń miecz na 100zł.Wtedy nie powinni się już czepiać.(żeby mnie tu ktoś nie dopadł z UC za takie rady...)
    زينا

Miasto
    Warszawa
    Punkty reputacji
    88
    Siła Reputacji
    6

Domyślny

Tak tak, u Klaudii też kupowałam. Na forum gazetowym wygrzebałam jej topic, w którym pisała, że mieczy nie wysyła już, bo się czepiają, że te miecze to może antyki, dziedzictwo narodowe etc. albo broń Napisała to chyba niecały rok temu, może teraz coś się zmieniło.
    A masz jakieś zdjęcie swojego miecza, którym mogłabyś się podzielić?

Miasto
    Kraków
    Punkty reputacji
    233
    Siła Reputacji
    7

Domyślny

Dam znać,jak mi odpisze.
    ...zerknij w kierunku stopy...
    jeśli nie jest to satysfakcjonujące dla Ciebie dokładniejsze zdjęcie postaram się wkleić jutro,bo....za 12h mam egzamin....
    Załączone obrazki
    زينا

Miasto
    Warszawa
    Punkty reputacji
    88
    Siła Reputacji
    6

Domyślny

Dzięki za zdjęcie! I powodzenia na egzaminie! Ja dziś wywalczyłam zwolnienie z jednego

Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Maju, Jesli jeszcze nie złożyłaś zamówienia na miecz, to chętnie się do Ciebie przyłącze, koszty przesyłki podzielimy wtedy na dwie osoby

Podaje mojego maila:
    latifah.nour@gmail.com

Pozdrawiam,
    Latifah

Miasto
    Warszawa
    Punkty reputacji
    88
    Siła Reputacji
    6

Domyślny

Och, dzięki za propozycję, ale ja się na razie rozglądam. Mój chłopak napisał maila do tego sklepu z pytaniami o doświadczenie z wysyłką do Polski itp. Jeszcze mu nie odpisali. Do tego czekam też na kasę, którą ze spokojem mogę wydać na miecz. Zbliżają się warsztaty z Elizabeth Strong w Krakowie, więc na nie trzymam pieniądze [nie wiadomo jeszcze, ile ta przyjemność będzie kosztować]. Jeśli nie spieszy Ci się z mieczem, to chętnie skorzystam z Twojej propozycji!

Miasto
    Trójmiasto / Szczecin
    Punkty reputacji
    89
    Siła Reputacji
    9

Domyślny

Ja też będe chciała kiedyś zamówić miecz Wiec jakby co to napiszcie dziewczyny jak Wam poszło z tym zamówieniem Narazie, tak jak Maja, odkładam pieniążki na Kraków
    Farida

"Aby osiągnąć sukces, musisz ciężko pracować, nigdy nie rezygnować, lecz przede wszystkim pielęgnować swą wspaniałą obsesję." Walt Disney

"Jeśli spojrzysz na 20 uczennic na zajęciach, zauważysz, że są między nimi różnice, każda tańczy inaczej. To dlatego, że każda jest inna. A taniec jest jak imię, określa cię. Nie próbuj być kimś innym, nie staraj się tańczyć jak ktoś inny
    "
    Ehab Atia

"Nie mam pieniędzy, ale przynajmniej mam pasję"

Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Czy macie więcej informacji na temat warsztatów z Elizabeth Strong?

Latifah

Miasto
    Warszawa
    Punkty reputacji
    88
    Siła Reputacji
    6

Domyślny

Nie ma jeszcze więcej informacji ponad to, że przyjedzie z Bri Hurley w dn. 29-30.03. Więcej info ma być wkrótce...

Miasto
    Gliwice, Bytom, Chorzów, Katowice
    Punkty reputacji
    14
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Polecam rowniez zakup miecza przez czeska strone. Sprawdzone i dobre.
    http://shop.khalida.info/
    Dance first. Think later. It's the natural order.
    Samuel Beckett

Miasto
    Warszawa
    Punkty reputacji
    88
    Siła Reputacji
    6

Domyślny

Ooo! Dzięki Aisha! A czy Ty musiałaś jakieś pisemka pisać do UC? Były jakieś problemy z przesyłką?

Miasto
    Trójmiasto / Szczecin
    Punkty reputacji
    89
    Siła Reputacji
    9

Domyślny

Aisha super stronka, dzieki!!
    Farida

"Aby osiągnąć sukces, musisz ciężko pracować, nigdy nie rezygnować, lecz przede wszystkim pielęgnować swą wspaniałą obsesję." Walt Disney

"Jeśli spojrzysz na 20 uczennic na zajęciach, zauważysz, że są między nimi różnice, każda tańczy inaczej. To dlatego, że każda jest inna. A taniec jest jak imię, określa cię. Nie próbuj być kimś innym, nie staraj się tańczyć jak ktoś inny
    "
    Ehab Atia

"Nie mam pieniędzy, ale przynajmniej mam pasję"

Miasto
    Gliwice, Bytom, Chorzów, Katowice
    Punkty reputacji
    14
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Cytat Pierwotnie wysłane przez maja_329 Zobacz wiadomość
    Ooo! Dzięki Aisha! A czy Ty musiałaś jakieś pisemka pisać do UC? Były jakieś problemy z przesyłką?
    ekhm , ja te szabelke po prostu przewiozłam w bagazniku
    Dance first. Think later. It's the natural order.
    Samuel Beckett

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 7 1 2 3 4 ... OstatniaOstatnia

Reguły pisania

• Publikować nowe tematy: nie możesz
  • Pisać wiadomości: nie możesz
  • Dodawać załączniki: nie możesz
  • Edytować swoje wiadomości: nie możesz