+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 12 1 2 3 4 11 ... OstatniaOstatnia
Wyniki 1 do 20 z 233

Temat: Pierwsze zetkniêcie z bellydance - dlaczego zaczê³a¶ tañczyæ?

Do³±czy³
    28-08-2007
    Miasto
    GDAÑSK
    Wiadomo¶ci
    678
    Punkty reputacji
    18
    Si³a Reputacji
    5

Domy¶lny Pierwsze zetkniêcie z bellydance - dlaczego zaczê³a¶ tañczyæ?

Witam w nowym watku

Jestem ciekawa skad pomysl na taniec bellydance?Gdzie zetknelyscie/liscie sie z tym tancem po raz pierwszy? jak to sie wszystko zaczelo?czy dojrzewalo przez dlugi czas czy to byl moment decyzja i juz?

swoja przygode z bd opowiem troche pozniej, pozdrawiam

Do³±czy³
    11-09-2007
    Wiadomo¶ci
    220
    Punkty reputacji
    11
    Si³a Reputacji
    5

Domy¶lny

Dwa miesi±ce temu by³am w Egipcie. Mia³am tam mieszane odczucia. Pierwszy wystêp jaki widzia³am w ¿yciu by³ w hotelu. Wysz³y na scenê trzy dziewczyny w podartych kostiumach, zaczê³y tañczyæ jak za karê. Niby tañczy³y uk³ad ale ka¿da robi³a co innego. Dziwi³am siê dlaczego tak niektóre dziewczyny podniecaj± siê tym tañcem. Prawdopodobnie nigdy ju¿ bym sie nie zainteresowa³a tym tañcem gdyby nie dwie polki które pozna³am w hotelu. Po paru dniach uda³o im sie wyci±gn±æ mnie do miasta gdzie by³a ustawiona scena. Tam zobaczy³am piêkna tancerkê która mnie zauroczy³a. Jej taniec to by³o zupe³nie cos innego. Dziewczyny które pozna³am juz trochê tañczy³y. Pokaza³y mi pierwsze ruchy na dyskotece.
    Teraz zapisa³am sie na zajecia i ju¿ chodzê od paru tygodni

Do³±czy³
    28-08-2007
    Miasto
    Gdynia/Mieroszyno
    Wiadomo¶ci
    756
    Punkty reputacji
    10
    Si³a Reputacji
    5

Cytat Pierwotnie wys³ane przez Beta Zobacz wiadomo¶æ
    Dwa miesi±ce temu by³am w Egipcie. Mia³am tam mieszane odczucia. Pierwszy wystêp jaki widzia³am w ¿yciu by³ w hotelu. Wysz³y na scenê trzy dziewczyny w podartych kostiumach, zaczê³y tañczyæ jak za karê. Niby tañczy³y uk³ad ale ka¿da robi³a co innego. Dziwi³am siê dlaczego tak niektóre dziewczyny podniecaj± siê tym tañcem. Prawdopodobnie nigdy ju¿ bym sie nie zainteresowa³a tym tañcem gdyby nie dwie polki które pozna³am w hotelu. Po paru dniach uda³o im sie wyci±gn±æ mnie do miasta gdzie by³a ustawiona scena. Tam zobaczy³am piêkna tancerkê która mnie zauroczy³a. Jej taniec to by³o zupe³nie cos innego. Dziewczyny które pozna³am juz trochê tañczy³y. Pokaza³y mi pierwsze ruchy na dyskotece.
    Teraz zapisa³am sie na zajecia i ju¿ chodzê od paru tygodni
    Jak ja bym chcia³a opowiedzieæ tak± w³a¶nie historiê. Ehh ... U mnie teledyski, na¶ladowanie w ³azience jakich¶ ruchów przed lustrem. Potem dowiedzia³am siê, ¿e moja matka chrzestna siê zapisa³a na kurs BD. Pó¼niej nadesz³a Jillina w Zone Club. Aha... by³o co¶ o tañcu brzucha w Salonie Piêkno¶ci w TVN STYLE. Mimo paru miesiêcy od zaczarowania siê tañcem orientalnym, nadal nie mogê siê zapisaæ na kurs. :o
    Uwolniæ dr¿enie!!!

Do³±czy³
    18-09-2007
    Miasto
    Szczytno
    Wiadomo¶ci
    3
    Punkty reputacji
    10
    Si³a Reputacji
    0

Domy¶lny

To by³ raczej moment , decyzja..
    pierwszy raz gdy kupi³am gazete z p³yta do nauki tañca brzucha
    obej¿a³am i odrazu mi sie spodoba³o i wiedzia³am ze to jest to co mnie interesuje a pozatym jakos tak mi ³awo przysz³o tañczenie tañca brzucha
    potem posz³am na warsztaty tañca brzucha i tak to sie jakos zacze³o ;D

Do³±czy³
    28-08-2007
    Miasto
    Warszawa
    Wiadomo¶ci
    1 114
    Wpisy na blogu
    1
    Punkty reputacji
    321
    Si³a Reputacji
    9

Domy¶lny

Tañczê TB od ponad 2 lat.

Mnie do pój¶cia na zajêcia bellydance zachêci³a kole¿anka - w ramach próbowania ró¿nych zajêæ w ofercie klubu Fitness dla kobiet . Sz³am bez ¿adnych oczekiwañ, marzeñ, czy te¿ uprzedzeñ. Nigdy nie widzia³am tañca brzucha – nie mia³am ¿adnych skojarzeñ ani nie zna³am ¿adnych stereotypów na ten temat. Nawet nie zna³am Shakiry

No i TB okaza³ siê lepszy ni¿ wszystko – lepszy nawet ni¿ Latino Jazz, a móg³ nawet konkurowaæ z Sals± w parach.

Kiedy przysz³am na pierwsze zajêcia to poczu³am siê jakbym od zawsze tañczy³a ten taniec. Zajêcia TB - To by³o moje miejsce. Ka¿dy ruch wydawa³ siê znajomy, tyle ¿e trzeba by³o te ruchy poæwiczyæ by sta³y siê bardziej widoczne i ekspresywne.
    Ostatecznie na dobre „wpad³am w uzale¿nienie TB” po pokazowym tañcu drum solo w wykonaniu Amani podczas zajêæ – w drugim, trzecim miesi±cu nauki

Te pierwsze miesi±ce odkrywania mo¿liwo¶ci swojego cia³a i ekspresji wspominam najlepiej – to by³a czysta euforia.

Dziêkuje Ci Beatko, ¿e zaprowadzi³a¶ mnie na zajêcia TB
    Ju¿ od roku zakochana w baroku

Ech - Chcia³oby sie podzieliæ wiedz± z belly dance, uczyæ, inspirowaæ, tworzyæ....
    Sowillo / Safi

Do³±czy³
    28-08-2007
    Miasto
    GDAÑSK
    Wiadomo¶ci
    678
    Punkty reputacji
    18
    Si³a Reputacji
    5

Domy¶lny

piersze zetkniecie z tancem brzucha bylo w sali gimnastycznej na 'uniwerku' we Francji...poszlysmy z kolezanka z ciekawosci na lekcje tanca brzucha tylko niestety popatrzec...;D tam tanczyly zarowno kobiety dziewczyny jak i dziewczynki lecz troche inaczej niz w szkolach u nas... nie wazne... bylam zauroczona...

minely dwa lata...jarmark dominikanski w gdansku-tam upatrzylam sobie piekna turkusowa chuste z pieniazkami...byla droga ale piekna...nie myslalalm o bd nie wiedzialam ze ten taniec tak sie nazywa...

minal jeszcze rok...jarmark dominikanski w gdansku- tym razem kupilam piekna ale czerwona chuste... po co ? tak zeby miec z samej checi posiadania cena byla wysoka wiec stwierdzilam ze skoro kupilam to cos musze z nia zrobic, w jakis sposob wykorzystac ....przy stoisku z chustami sprzedawca sie spytal czy tancze ??? i tu zarowka mi sie zaswiecila i juz wiedzialam ze to jest to i wiedzialam jzu czego mam szukac i co mam robic tancze rok i mam nadzieje ze nigdy z tym nie skoncze...

Do³±czy³
    14-09-2007
    Wiadomo¶ci
    2
    Punkty reputacji
    10
    Si³a Reputacji
    0

Domy¶lny

Najpierw zakocha³am siê w tangu argentyñskim zaczê³y budziæ siê moje emocje a zmys³y zaostrzy³y siê , powoli budzi³a siê we mnie kobieta, poczu³am siê pewniej i atrakcyjniej, ale kiedy miewa³am problemy z partnerami zaczê³am my¶leæ ¿eby odnale¼æ taki taniec w którym czu³abym siê wolna i radosna i wtedy zobaczy³am w hiszpañskiej telewizji pokaz TB i ju¿ wiedzia³am ¿e to jest w³a¶nie to czego szuka³am. Tamte tancerki wygl±da³y i rusza³y siê zjawiskowo nie wstydzi³y siê swojej kobieco¶ci i seksualno¶ci któr± w naszej kulturze siê spycha na plan dalszy. Zaczê³am uczyæ siê niedawno i jeszcze odkrywam uroki TB i jestem pewna,¿e jeszcze d³ugo bêdê tañczyæ.

Do³±czy³
    28-08-2007
    Miasto
    Kraków i Warszawa
    Wiadomo¶ci
    373
    Punkty reputacji
    13
    Si³a Reputacji
    5

Domy¶lny

Tak siê jako¶ z³o¿y³o ¿e kilka moich bliskich znajomych dziewczyn zapisa³o siê na taniec brzucha. I tak mia³am w planach zacz±æ chodziæ na jakie¶ zajêcia z tañca, by mi³o spêdzaj±c czas pracowaæ nad kondycj±. A ¿e one zachwala³y sobie bardzo zajêcia TB, to w marcu tego roku bodaj¿e i ja zapisa³am siê na swoje pierwsze zajêcia.

Zupe³nie nie planowa³am ¿e to siê tak skoñczy Nie wiedzia³am nawet do koñca o co w tym tañcu chodzi, o tym ¿e Shakira tak tañczy nie mia³am pojêcia, a w necie akurat trafi³am na jakie¶ nieciekawe filmiki... Sz³am wiêc na zajêcia z ciekawo¶ci±, ale bez jakich¶ wiêkszych oczekiwañ. Ale gdy tylko zaczê³am uczyæ siê pierwszych ruchów, us³ysza³am orientaln± muzykê, zrozumia³am o co chodzi z t± magi± tañca brzucha.

Na dzieñ dzisiejszy chodzi³am do 3 szkó³, by³am u kilku instruktorek i jak by³a okazja to na warsztatach. Nied³ugo bêdê koñczyæ kurs drugiego stopnia i ju¿ planujê trzeci. TB z¿era wszystkie moje pieni±dze i mnóstwo czasu a ja mam nadziejê ¿e tak bêdzie jeszcze bardzo d³ugo

Do³±czy³
    05-09-2007
    Miasto
    Trójmiasto / Szczecin
    Wiadomo¶ci
    4 765
    Punkty reputacji
    89
    Si³a Reputacji
    9

Domy¶lny

Ja narodzi³am sie dla ¶wiata orientu przez szczesliwy przypadek Wczesniej uczestniczy³am w roznych zajeciach "muzyczno-wokalno-tanecznych" wiec, ze tak powiem, od zawsze mnie cos ci±gne³o jakas niewyjasniona moc. Tym razem mia³am zacz±æ chodziæ na salse Zanim jednak zapisa³am sie na te zajecia postanowi³am sprawdzic pozosta³± oferte szko³y. Tam moj± uwagê przyku³a salsa oriental (po³±czenie salsy i tañca brzucha) Opis (i zdjecie haha) wyda³y mi sie na tyle ciekawe, ¿e postanowi³am poszukaæ info co to w ogole jest ten taniec brzucha To by³y nieprzespane noce przy komputerze. Tyle sie dowiedzia³am, zobaczy³am...tyle mitów zosta³o obalonych...Postanowi³am zapisaæ sie na 1 miesi±c, zeby sprobowac, a pozniej isc tak jak chcia³am na salse. W szkole, w ktorej chcialam spróbowaæ Tb nie bylo miejsc. Nieszczesliwie trafi³am na TB najpierw do innej "szkoly tanca", gdzie zajecia bardzo mi sie nie spodoba³y (Ale przemilcze ten temat) Bylam tam tylko raz. Pozniej trafi³am do drugiej szko³y, gdzie zostalam na dluzej...Tak oto z miesi±ca zrobi³y sie dwa...Pó¼niej zacze³am chodzic na TB do dwóch szkó³ tañca jednoczesnie...Minely 4 miesiace...dosz³o do tego, ze na zajecia chodzi³am 3 razy w tygodniu i tak to sie potoczy³o dalej...Oszala³am po prostu Taniec brzucha okaza³ sie czym¶, czego poszukiwa³am przez ca³e ¿ycie Okaza³ sie w³a¶nie t± modlitw±, której moje cia³o potrzebowa³o by móc ¿yæ szczê¶liwie i w zgodzie z sob±.

Keira:
    TB z¿era wszystkie moje pieni±dze i mnóstwo czasu a ja mam nadziejê ¿e tak bêdzie jeszcze bardzo d³ugo
    Ja równie¿ mam nadzieje, ze TB ju¿ nigdy nie opu¶ci mojej "¶wi±tyni"
    Ostatnio edytowane przez Farida ; 22-12-2008 o 19:09 Powód: literowki
    Farida

"Aby osi±gn±æ sukces, musisz ciê¿ko pracowaæ, nigdy nie rezygnowaæ, lecz przede wszystkim pielêgnowaæ sw± wspania³± obsesjê." Walt Disney

"Je¶li spojrzysz na 20 uczennic na zajêciach, zauwa¿ysz, ¿e s± miêdzy nimi ró¿nice, ka¿da tañczy inaczej. To dlatego, ¿e ka¿da jest inna. A taniec jest jak imiê, okre¶la ciê. Nie próbuj byæ kim¶ innym, nie staraj siê tañczyæ jak kto¶ inny
    "
    Ehab Atia

"Nie mam pieniêdzy, ale przynajmniej mam pasjê"

Do³±czy³
    28-08-2007
    Miasto
    Bielsko-Bia³a/Katowice/Rybnik/Wodzis³aw ¦l±ski/Racibórz
    Wiadomo¶ci
    191
    Punkty reputacji
    11
    Si³a Reputacji
    5

Domy¶lny

to brzmi jak spotkanie AA
    wiêc 2 lata temu na spotkaniach kabaretowych organizowanych w moim mie¶cie wyst±pi³a moja obecna instruktorka. jej taniec oczarowa³ mnie do tego stopnia, ¿e stwierdzi³am: jak nie spróbujê, to siê potnê a ¿e chcia³am jeszcze trochê po¿yc, to uczestniczê w zajêciach BD o 2lat i jestem z tego powodu bardzo, bardzo szczê¶liwa
    ZAPRASZAM NA MOJ¡ NOW¡ STRONÊ
    www.tahira.pl

ORIENTALNA MAJÓWKA W GÓRACH 01.05.2012
    GOELSZÓW K/USTRONIA

http://tahira.pl/aktualnosci/orientalna-majowka

NOWY SEZON TANECZNY Z TAHIR¡ 2012
    RYBNIK/WODZIS£AW ¦L¡SKI (http://taniec.rybnik.pl/plan-zajec/)
    RACIBÓRZ (http://www.rck.com.pl/n/site/news/1/492.html)

ZAPRASZAM

Do³±czy³
    08-09-2007
    Miasto
    Warszawa
    Wiadomo¶ci
    611
    Punkty reputacji
    51
    Si³a Reputacji
    5

Domy¶lny

Ja chodzi³am do klubu fitnes na wszystkie mo¿liwe aerobiki od kilku lat. Mia³am na tym punkcie fio³a, nawet randki podporz±dkowywa³am swoim zajêciom Po pewnym czasie zacze³o mi w tym czego¶ brakowaæ, znudzi³o mi siê powtarzanie w kó³ko tych samych kroków na stepie. W klubie wprowadzono nowe zajecia z tañca brzucha. Mija³y¶my sie z dziewczynami w szatni i wybaczcie mi to co powiem ale na pocz±tku pod¶miewa³y¶my sie z tych zajêæ.
    Kilkakrotnie trochê d³u¿ej sie przebiera³am i wychodz±c widzia³am jak dziewczyny tañcz± i pierwsz± rzecza na któr± zwróci³am uwagê by³y stroje . Trochê im tego zazdro¶ci³am bo my zawsze æwiczy³y¶my w leginsach, topikach itp.
    Do koñca jednak przekona³ mnie wystêp dziewczyn podczas dni otwartych klubu kiedy zobaczy³am je w pe³nych strojach! Wtedy ju¿ nie wytrzyma³am i posz³am na zajêcia i tak zosta³o.

Do³±czy³
    04-09-2007
    Miasto
    Wawa
    Wiadomo¶ci
    467
    Punkty reputacji
    40
    Si³a Reputacji
    5

Domy¶lny

Moja historia jest najprostsza, posz³am na zajêcia pod wp³ywem opowie¶ci kole¿anki. Chcia³am zobaczyæ to, o czym mi w kó³ko opowiada³a od kilku tygodni. I tak narodzi³am siê dla ¶wiata orientu
    -Gdy kobieta tañczy, tworzy sztukê, a zarazem staje siê bardziej zmys³owa. (Ehab Atia)

Do³±czy³
    16-09-2007
    Miasto
    Katowice
    Wiadomo¶ci
    39
    Punkty reputacji
    15
    Si³a Reputacji
    5

Domy¶lny

Piêknie opisujecie swoje belly-historie .
    No có¿, ja chyba napisze prosto, bo wena gdzie¶ siê zapodzia³a .
    Zainteresowa³am siê BD jakie¶ 1,5 roku temu za spraw± znajomej, która tañczy³a ju¿ wcze¶niej. Na pierwsze zajêcia i dodatkowe warsztaty zapisa³am siê rok temu i tak siê to ci±gnie . Po drodze zahaczy³am o tribal, ale jednak zdecydowa³am siê i¶æ w kierunku bardziej tradycyjnego raqs sharki. I nie mam zamiaru nigdy z tym koñczyæ .

Do³±czy³
    28-08-2007
    Wiadomo¶ci
    14
    Punkty reputacji
    10
    Si³a Reputacji
    0

Domy¶lny

Siedz±c ca³ymi dniami przy komputerze w pracy szuka³am zajêæ, które wype³ni± potrzebe a) ruchu b) kontaktu z tañcem, bo przed rozpoczêciem pracy zawsze gdzie¶ co¶ robi³am, albo taniec ludowy albo nowoczesny albo "klubowy". Najpierw naiwnie myslalam, ze namówie meza na tango. Poszlismy pare razy przed slubem i grzecznie odmowil. Potem pomyslalam o flamenco - ale okazalo sie, ze jestem troche zbyt radosna i do skupienia i delikatnej mrocznosci tego tanca jeszcze "nie doros³am". Wreszcie trafi³am na zajecia TB. Reszta by³a ju¿ prosta i oczywista. Od tamtego czasu minê³y blisko trzy lata, a ja ci±gle jak na skrzyd³ach lecê na zajêcia
    Dr¿yjcie przede mn±...

Do³±czy³
    04-09-2007
    Wiadomo¶ci
    80
    Punkty reputacji
    11
    Si³a Reputacji
    5

Domy¶lny

Witajcie :-)

pozwólcie, ze do³±czê swoje "wyznanie" i ostrzegam od razu - jest rzewne i zalatuje telenowel± brazylijsk± ale co¿ - takie te¿ czasem jest ¿ycie :-)

moj pierwszy kontakt z muzyka arabsk± by³ - w moim ówczesnym mniemaniu - pierwszym i ostatnim.i klub i muzyka i ludzie wydawali mi siê dziwni - zdecydowanie by³o to co¶ nowego dla mnie, czego chyba nie umia³am "ugry¼æ".

"pech" chcia³, ¿e szukanie rozrywki zakoñczy³o siê zgubieniem serca ;-) ON mia³ bardzo du¿o wspólnego z muzyk± arabsk± i bardzo hojnie mnie ni± obdarowywa³. niestety musia³ wyjechaæ (a jak¿e, na zawsze ;-) ) a ja zosta³am sama. po Nim zosta³a mi muzyka. Kojarzy³a mi siê z Nim, tote¿ ci±gle jej s³ucha³am. az pewnego razu zauwa¿y³am, ze zaczynam sie jako¶ dziwnie ko³ysaæ, poruszaæ do tej Jego muzyki - chyba te d¼wieki, rzewne i smutne zaczê³y mi w sercu graæ.

zaczê³am siê "obserwowaæ" i stwierdzi³am, ¿e czujê siê w tym wspaniale. ale ci±gle skupia³am sie na s³uchaniu muzyki, coraz bardziej chcia³am j± poznawaæ, wg³ebiaæ siê, rozumieæ, nawet przewidywaæ. jak muzyka zajê³a Jego miejsce w moim sercu i sta³a siê Numero Uno przyszed³ czas na zajêcie siê tañcem. Poniewa¿ by³ to czas Shakirowego "Hips dont lie" w tym to teledysku po raz pierwszy zobaczy³am ósemkê i ... hahaha stwierdzi³am, ze jest to fotomonta¿ ale parê miesiêcy pó¼niej musia³am to dementowaæ :-))) parê miesiêcy pó¼niej zna³am ju¿ bowiem i ósemke i Amani . a to jak siê pozna³y¶my z Amani to tez swoj± droga kolejna super historia

w³asnie obchodzê swoj± pierwsz± rocznicê z TB i na pewno nie planuje rozwodu
    I'm a survivor,I'm gonna make it

Do³±czy³
    28-08-2007
    Miasto
    Warszawa
    Wiadomo¶ci
    1 114
    Wpisy na blogu
    1
    Punkty reputacji
    321
    Si³a Reputacji
    9

Domy¶lny

Cytat Pierwotnie wys³ane przez Martina27 Zobacz wiadomo¶æ
    "Hips dont lie" w tym to teledysku po raz pierwszy zobaczy³am ósemkê i ... hahaha stwierdzi³am, ze jest to fotomonta¿ ale parê miesiêcy pó¼niej musia³am to dementowaæ :-))) parê miesiêcy pó¼niej zna³am ju¿ bowiem i ósemke i Amani
    8 ósemki pionowe na ca³ych stopach to twój numer popisowy

Cytat Pierwotnie wys³ane przez Martina27 Zobacz wiadomo¶æ
    w³asnie obchodzê swoj± pierwsz± rocznicê z TB i na pewno nie planuje rozwodu
    Gratulujê pierwszego roczku z TBNazwa:	tort 1.gif
Wy¶wietleñ:	577
Rozmiar:	9.6 kb
    kto by pomy¶la³ ¿e to tylko roczek patrz±c na twój dojrza³y taniec
    Ju¿ od roku zakochana w baroku

Ech - Chcia³oby sie podzieliæ wiedz± z belly dance, uczyæ, inspirowaæ, tworzyæ....
    Sowillo / Safi

Do³±czy³
    04-09-2007
    Wiadomo¶ci
    80
    Punkty reputacji
    11
    Si³a Reputacji
    5

Domy¶lny

Cytat Pierwotnie wys³ane przez Safiro Zobacz wiadomo¶æ
    8 ósemki pionowe na ca³ych stopach to twój numer popisowy
    dziekujê Safi

a wiesz, ile ja siê mêczy³am z tymi ósemkami na pe³nych stopach? i to nie by³ problem, ¿eby je wykonaæ, bo jakos od pocz±tku tak mi siê dzieje, ale ja siê ba³am Amani zapytaæ o to, a w³a¶ciwie zaczê³am siê jej kiedy¶ t³umaczyæ, ¿e nie umiem podnie¶æ stopy hahahaha my¶la³am ¿e na pe³nych to niedobrze - gópia
    I'm a survivor,I'm gonna make it

Do³±czy³
    18-09-2007
    Miasto
    Warszawa
    Wiadomo¶ci
    239
    Punkty reputacji
    23
    Si³a Reputacji
    5

Domy¶lny

W moim przypadka zadecydowal troche przypadek. Zapisalam sie do szkoly tanca na taniec hinduski - niestety, okazal sie dla mnie za trudny Pomijajac trudne ruchy dloni, uklad, ktorego sie uczylysmy w ogromnej czesci odbywa³ sie na podlodze, w wygieciu w jedna strone. Moj kregoslup pekal z bolu. Meczylam sie tak pol roku... Wtedy zagadnieta na korytarzu instruktorka belly dancing zachecila mnie do swoich zajec.

No i to byl strzal w dziesiatke! Mimo, ze bylam drewniana, bylo ciezko, moje cialo opieralo sie i za nic nie chcialo (nadal nie chce!) wygladac wdziecznie i ponetnie to jednak zapalilam sie do tanca. Ucze sie na zajeciach, chodze na warsztaty, bylam na wakacjach z belly, chodze na orientalne potancowki, szyje stroje, probuje sie malowac i... nie trace nadziei, ze sie naucze

Do³±czy³
    05-09-2007
    Miasto
    Trójmiasto / Szczecin
    Wiadomo¶ci
    4 765
    Punkty reputacji
    89
    Si³a Reputacji
    9

Domy¶lny

AAA w sumie to przypomnia³o mi sie, ze widzia³am wystep belly na zywo W szkole tanca, do ktorej chodzi³am na towarzyski by³ pokaz tanca brzucha :> I podobno nawet by³y zapisy na zajecia Ale nam z kolezanka sie to jakos nie spodoba³o, ona tanczy³a jakos tak od niechcenia pamietam Pamietam jak sie nabijalysmy z t± kol., ze sie zapiszemy na taniec brzucha Oj g³upie g³upie Ale to by³o kilka lat temu Do wszystkiego trzeba dojrzec
    Ostatnio edytowane przez Farida ; 28-09-2007 o 11:25 Powód: +
    Farida

"Aby osi±gn±æ sukces, musisz ciê¿ko pracowaæ, nigdy nie rezygnowaæ, lecz przede wszystkim pielêgnowaæ sw± wspania³± obsesjê." Walt Disney

"Je¶li spojrzysz na 20 uczennic na zajêciach, zauwa¿ysz, ¿e s± miêdzy nimi ró¿nice, ka¿da tañczy inaczej. To dlatego, ¿e ka¿da jest inna. A taniec jest jak imiê, okre¶la ciê. Nie próbuj byæ kim¶ innym, nie staraj siê tañczyæ jak kto¶ inny
    "
    Ehab Atia

"Nie mam pieniêdzy, ale przynajmniej mam pasjê"

Do³±czy³
    11-10-2007
    Miasto
    Katowice:)
    Wiadomo¶ci
    6
    Punkty reputacji
    10
    Si³a Reputacji
    0

Domy¶lny

hmm a moja historia to zbieg przypadków (?). Pierwszy raz us³ysza³am nazwê "Taniec Brzucha" bêd±c chyba w przedszkolu i nawet nie wiedzia³am co to, ale juz mi siê podoba³o :P Wróci³o siê w gimnazjum, ale wtedy my¶la³am, ¿e w Polsce nikt tego nie tañczy <hahaha>. W liceum stwierdzi³am, ¿e trzeba siê w koñcu zabraæ za taniec, wiêc zapisa³am sie do jednej ze szkó³ na disco dance...muzyka mnie wykoñczy³a i po miesi±cu to rzuci³am, jednak dziêki temu trafi³am do mojej obecnej szko³y..Po przejrzeniu oferty nie mog³am siê zdecydowaæ miêdzy TB I irlandzkim, ale sk³ania³am siê bardziej ku irlandzkiemu.."Pech" chcia³, ¿e ostatnia grupa z irlandzkiego ruszu³a 2 miesi±ce wczesniej, a poczatkuj±ca z TB mia³a ruszyæ w nastepnym tygodniu..No i tak jako¶ wysz³o ( na ca³e szczê¶cie ) Obecnie tañcze i TB i irlandzki wiêc rado¶ci nie ma koñca...
    Ostatnio edytowane przez indianka ; 12-10-2007 o 00:42

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 12 1 2 3 4 11 ... OstatniaOstatnia

Regu³y pisania

• Publikowaæ nowe tematy: nie mo¿esz
  • Pisaæ wiadomo¶ci: nie mo¿esz
  • Dodawaæ za³±czniki: nie mo¿esz
  • Edytowaæ swoje wiadomo¶ci: nie mo¿esz