Cześć, jestem nowa , od niedawna interesuje się tańcem brzucha, chciałam sie spytać jak się szyje stanik to kostiumu oraz pas. I czy osoba z ok. 20 kilogramową nadwagą może tańczyć. Z góry dzięki![]()
Cześć, jestem nowa , od niedawna interesuje się tańcem brzucha, chciałam sie spytać jak się szyje stanik to kostiumu oraz pas. I czy osoba z ok. 20 kilogramową nadwagą może tańczyć. Z góry dzięki![]()
Co do szycia zajrzyj do tematu 'pas'A co do tańca to pewnie, że może tańczyć! Osoba ta polubi swoje ciało a przy regularnym treningu będzie zrzucała kilogramy ;-)
Patrzyłam, lecz nie widzę tam nic o staniku...![]()
Mam nadzieję, że nie złamię regulaminu podając link do innego forum
Tutaj masz trochę o pasie i staniku.
http://www.taniecbrzucha.fora.pl/szy...ghlight=stanik
i trochę tu:
http://www.taniecbrzucha.fora.pl/zap...ghlight=stanik
Dzięki wielkie :*
Kilka porad w sprawie uszycia stanika:
Możesz wybrać stanik lub topik. Obfite panie zazwyczaj wybierają topik, ponieważ zasłania za dużo ciała w niektórych miejscach, lub doszywają rękawki do stanika. Wybierz ten, w którym będziesz się lepiej czuła.
Dobierz dobrze dopasowany model tak, aby przy shimmy biustem nie przesuwał się i dobrze trzymał.
Potem zostaje obszycie materiałem. Bardzo ważne, – jeżeli stanik ma ramiączka i tył z gumy to podczas obszywania materiałem i naszywania aplikacji musisz naciągnąć ramiączka i tył, bo się inaczej później nie zapniesz. Przydaje się do tego pomoc drugiej osoby.
O dobrym zapięciu warto powtórzyć jeszcze raz.
Drżyjcie długo i szczęśliwie...
haha pamietam jak obszywalam pierwzy stanik i wlasnie to mnie spotkalo - licznie obszylam, wykonczylam cekinami, chce zalozyc i... nic z tegoale poradzilam soebie w prosty spodob: z materialu ktorym obszywalam dorobilam takie paski rozszerzajace sie lekko z jednej strony i doszylam jako troczki do wiazania. paski specjalnie zrobilam dosc dlugie i nawet to ladnie wygladalo jak tak powiewaly mi z plecow w czasie obrotow. sumujac - wszystko sie da naprawic
![]()
Wielkie dziękiCzy możecie mi polecić jakieś ćwiczenia lub strony dla początkujących, o bardzo niskich predyspozycjach:o? Oraz powiedzieć jak uszyć spódnice? Czytałam o jakiś wycinanych z koła, kwadratów, prostokątów ale nigdzie nie było jak je uszyć
![]()