+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 4 1 2 3 4 OstatniaOstatnia
Wyniki 1 do 20 z 71

Temat: chcê wystêpowaæ

Do³±czy³
    22-09-2007
    Miasto
    Warszawa
    Wiadomo¶ci
    541
    Punkty reputacji
    24
    Si³a Reputacji
    5

Domy¶lny chcê wystêpowaæ

Hej! Chcia³abym zacz±æ wystêpowac (tañcze od pó³tora roku). Nie wiecie gdzie siê zg³osiæ aby wystêpowac lub zacz±æ uczyæ.
    Ostatnio edytowane przez Anisa Hasna ; 23-09-2007 o 01:48

Do³±czy³
    16-09-2007
    Miasto
    Katowice
    Wiadomo¶ci
    39
    Punkty reputacji
    15
    Si³a Reputacji
    5

Domy¶lny

S± organizowane ró¿ne festiwale tañca brzucha (np katowicki festiwal Nova Orient ). Niestety, tylko raz do roku. Na ostatnim nie mia³am odwagi jeszcze siê pokazaæ solo, a ca³± grup± przygotowywa³y¶my choreografiê, ale no có¿, nie wysz³o... to trochê inna historia.
    Teraz natomiast czujê, ¿e wystêp by³by ju¿ bardzo na miejscu . Bo w koñcu bd tañczyæ nale¿y dla kogo¶ . Jak na razie pozostaj± wystêpy przed znajomymi .
    Do³±czam wiêc do pytania figi, jak siê zabraæ za powa¿ne wystêpowanie?

Do³±czy³
    28-08-2007
    Miasto
    Gliwice i okolice
    Wiadomo¶ci
    745
    Punkty reputacji
    16
    Si³a Reputacji
    5

Domy¶lny

Cytat Pierwotnie wys³ane przez figa Zobacz wiadomo¶æ
    Hej! Chcia³abym zacz±æ wystêpowac (tañcze od pó³tora roku). Nie wiecie gdzie siê zg³osiæ aby wystêpowac lub zacz±æ uczyæ.
    chwileczke, bo nie wiem czy dobrze zrozumialam: Ty chcesz sie gdzies zglosic zeby kogos uczyc tanczyc a nie mialas jeszcze nigdy wystepow? to chyba nie najlepszy pomysl... a co do wystepow to rozumiem, ze skoro tanczysz od poltora roku to uczysz sie w jakiejs szkole, tak? no to jaki problem, przeciez szkoly tanca zawsze organizuja jakies wystepy, ludzie zglaszaja sie z ofertami, chca tancerke na jakas impreze itp.

Do³±czy³
    28-08-2007
    Miasto
    Bielsko-Bia³a/Katowice/Rybnik/Wodzis³aw ¦l±ski/Racibórz
    Wiadomo¶ci
    191
    Punkty reputacji
    11
    Si³a Reputacji
    5

Domy¶lny

ja debiutowa³am w Katowicach w zesz³ym roku w 1 edycji festiwalu
    polecam sprawdzic jakie¶ imprezy w twoim mie¶cie, mo¿e jest co¶ dla m³odych talentów jak dobrze poszukac to mo¿na siê zawsze gdzie¶ wcisn±c, trzeba miec tylko si³ê przebicia mo¿e w domach kultury lub na jaki¶ imprezach
    ZAPRASZAM NA MOJ¡ NOW¡ STRONÊ
    www.tahira.pl

ORIENTALNA MAJÓWKA W GÓRACH 01.05.2012
    GOELSZÓW K/USTRONIA

http://tahira.pl/aktualnosci/orientalna-majowka

NOWY SEZON TANECZNY Z TAHIR¡ 2012
    RYBNIK/WODZIS£AW ¦L¡SKI (http://taniec.rybnik.pl/plan-zajec/)
    RACIBÓRZ (http://www.rck.com.pl/n/site/news/1/492.html)

ZAPRASZAM

Do³±czy³
    10-03-2008
    Wiadomo¶ci
    34
    Punkty reputacji
    10
    Si³a Reputacji
    5

Domy¶lny

ja te¿ chcê wystêpowaæ...a raczej...PRAGNÊ...ale do tego czasu trochê minie bo dopiero miesi±c tañczê :-(...

Do³±czy³
    24-03-2008
    Miasto
    Kraków
    Wiadomo¶ci
    1 144
    Punkty reputacji
    15
    Si³a Reputacji
    6

Question

Dziewczyny, piszecie, ¿e wystepujecie przed znajomymi ale w sensie, ¿e w domu? Zapraszacie do siebie na przyk³ad, sadzacie w du¿ym pokoju i wystêpujecie? Czy to o to chodzi w tych wystêpach dla znajmoych czy przybiera to jak±¶ inna formê?

Do³±czy³
    04-11-2007
    Miasto
    Warszawa
    Wiadomo¶ci
    3 790
    Wpisy na blogu
    4
    Punkty reputacji
    191
    Si³a Reputacji
    9

Domy¶lny

Figo,z tego co widzê,mieszkasz w Warszawie - jest tam zarówno wiele warsztatów jak i knajpek orientalnych Poczytaj na forum dzia³ "Wie¶ci z orientalnych scen", na pewno co¶ tam znajdziesz

Sakino, mo¿esz zrobiæ odpowiedni nastrój i po prostu wieczór orientalny dla znajomych. Tak,mniej wiêcej tak to wygl±da, ¿e sadzamy znajomych, robimy miejsce i tañczymy
    Ostatnio edytowane przez Firyal ; 25-03-2008 o 18:29

UWAGA! Bardzo proszê o ponawianie maili, szwankuje mi skrzynka przez ostatnie parê dni!

Do³±czy³
    23-02-2008
    Miasto
    Wuwua,Latakia,Damaszek
    Wiadomo¶ci
    321
    Punkty reputacji
    18
    Si³a Reputacji
    5

Domy¶lny

Hm. Nie chcê ,¿eby to zabrzmia³o jak atak, nie daj Bo¿e ale stwierdzenie,¿e belly nale¿y tañczyæ dla kogo¶ ... nie wydaje mi siê prawdziwe. Ale ja chyba taka idealistka jestem,¿e sztuka powinna byæ dla sztuki sztuk± a nade wszystko taniec powinien wzbogacaæ sam± tancerkê. Jasne, je¿eli cieszy równie¿ cudze oczy , to jest to jak najbardziej wskazane, ale ¿eby tak priorytetowo... oj. Ale to moja subiektywna opinia
    My¶lê,¿e dobrze zacz±æ chocia¿by w szkole, albo w³a¶nie jakiej¶ prywatce etc. W wielu miastach s± tez organizowane castingi. Trzeba tylko trochê poszperaæ
    e2ndi beytii fi surye u yaa elbi!
    Po³owa ¿ycia tu,po³owa ¿ycia tam
    studentka arabistyki UW

Do³±czy³
    11-09-2007
    Wiadomo¶ci
    220
    Punkty reputacji
    11
    Si³a Reputacji
    5

Domy¶lny

Cytat Pierwotnie wys³ane przez Sakina Zobacz wiadomo¶æ
    Dziewczyny, piszecie, ¿e wystepujecie przed znajomymi ale w sensie, ¿e w domu? Zapraszacie do siebie na przyk³ad, sadzacie w du¿ym pokoju i wystêpujecie? Czy to o to chodzi w tych wystêpach dla znajomych czy przybiera to jak±¶ inna formê?
    Wystêpy dla pocz±tkuj±cych mog± przybraæ ró¿n± formê.
    Pomys³ z imprezkami w domu jest ¶wietny. Kilka razy tak robi³y¶my z kole¿ankami. Perski dywan, shisha, kadzide³ka, muzyka orientalna i ka¿da z nas po kolei wystêpowa³a przed innymi. ¯adnych ocen, konkursów ani wskazówek tylko czysta zabawa. Mimo to nogi mia³am miêkkie kiedy mia³am zatañczyæ
    Czêsto s± to wystêpy w klubie w którym æwiczysz. Na podsumowanie roku czy semestru lub w pokazie na dni otwarte. Czasami moje kole¿anki wystêpowa³y w "prezencie" na urodzinach, ¶lubach czy wieczorkach panieñskich dla kole¿anek.

Przestrzega³abym pocz±tkuj±ce osoby przed zbyt wczesnymi wystêpami publicznymi. Dopóki nie czujesz ¿e jeste¶ naprawdê dobra, pamiêtasz uk³ad i nie ze¿re ciê stres nie powinna¶ wychodziæ przed obc± publiczno¶æ.
    Tak niestety post±pi³a moja kole¿anka. Niestety przeceni³a swoje mo¿liwo¶ci. Trema j± bardzo zjad³a co uwidoczni³o tylko jeszcze bardziej jej niedostatki techniczne. Mia³a wyst±piæ dwa razy ale po pierwszym wyj¶ciu organizator imprezy poprosi³ j± aby ju¿ nie wychodzi³a drugi raz. Porycza³a siê i przez miesi±c mia³a do³a.
    Mo¿na te¿ w ten sposób zrobiæ szkodê ca³ej naszej spo³eczno¶ci. Kiepski wystêp wyrabia opiniê ludzi ¿e jest to taniec dla niespe³nionych gospodyñ domowych (sama to s³ysza³am na w³asne uszy) albo ¿e to g³upie krêceniem ty³kiem i machanie cyckami (tekst Quesse)

Do³±czy³
    24-03-2008
    Miasto
    Kraków
    Wiadomo¶ci
    1 144
    Punkty reputacji
    15
    Si³a Reputacji
    6

Domy¶lny

Beta, w³a¶nie przekaza³am te ideê kole¿ance, która ma nied³ugo urodziny a te¿ tañczy. ¯eby zrobic take party z wystêpami. Ale wiesz co jest najdziwniejsze, ze bardziej nas to przera¿a ni¿ taniec przed obcymi. Ale nei wiem czemu - mo¿e chodzi o to ,¿e samemu jest siê inicjatorem, co wymaga wiêkszej odwagi ni¿ tylko uczestniczenie w jakim¶ projekcie. Spróbuje j± przekonaæ, mo¿e byæ fajnie. No i wiadomo ¿e jak sie opanuje ten stres to potem juz inny nie taki straszny.

Do³±czy³
    05-12-2007
    Miasto
    Warszawa
    Wiadomo¶ci
    616
    Punkty reputacji
    12
    Si³a Reputacji
    5

Domy¶lny

Cytat Pierwotnie wys³ane przez Beta Zobacz wiadomo¶æ
    Przestrzega³abym pocz±tkuj±ce osoby przed zbyt wczesnymi wystêpami publicznymi. Dopóki nie czujesz ¿e jeste¶ naprawdê dobra, pamiêtasz uk³ad i nie ze¿re ciê stres nie powinna¶ wychodziæ przed obc± publiczno¶æ.
    Zgadzam siê w zupe³no¶ci! Dopóki taniec nie staje siê ca³kowicie swobodny i naturalny, a jest jedynie odtwarzaniem wyuczonych figur, to mo¿na siê niemi³o przejechaæ. Sama uczê siê nieca³e pó³ roku, wiêc jeszcze wszystko przede mn±, ale bêd±c niedawno na pokazie by³am bardzo zawiedziona tym, co zobaczy³am.
    Otó¿ wyra¼nie widaæ by³o zdenerwowanie tancerek. WYRA¬NIE. Co w moich oczach, w moich odczuciach odebra³o ca³± magiê i ideê tego tañca. Ma on byæ przecie¿ wyra¿eniem rado¶ci, wyra¿eniem siebie i poch³oniêcie t± naturaln± energi± publiczno¶ci.
    Dlatego nie zacznê wystêpowaæ dopóki nie poczujê, ¿e mój taniec jest naturalny i p³ynie z duszy, a nie z ruchu cia³a.
    We need to see to believe.

Have a bellyutiful day!

Do³±czy³
    18-09-2007
    Miasto
    Warszawa
    Wiadomo¶ci
    4 113
    Wpisy na blogu
    13
    Punkty reputacji
    111
    Si³a Reputacji
    10

Domy¶lny

Cytat Pierwotnie wys³ane przez Elh Zobacz wiadomo¶æ
    Hm. Nie chcê ,¿eby to zabrzmia³o jak atak, nie daj Bo¿e ale stwierdzenie,¿e belly nale¿y tañczyæ dla kogo¶ ... nie wydaje mi siê prawdziwe. Ale ja chyba taka idealistka jestem,¿e sztuka powinna byæ dla sztuki sztuk± a nade wszystko taniec powinien wzbogacaæ sam± tancerkê. Jasne, je¿eli cieszy równie¿ cudze oczy , to jest to jak najbardziej wskazane, ale ¿eby tak priorytetowo... oj. Ale to moja subiektywna opinia
    To ja to inaczej odbieram Oczywi¶cie, tañczenie dla siebie jest przyjemne, rozwijaj±ce - ale to wchodzenie w relacjê z widzem, tañczenie dla kogo¶, pokazywanie w tañcu kawa³ka swojej duszy jest tym, co czyni to sztuk±. Zawsze mia³am wra¿enie, ¿e tu nie chodzi o zatañczenie dla siebie i ewentualne cieszenie cudzych oczu przy okazji (mówiê o tb a nie o tribalu) ale o podzielenie siê sob± z innymi... Sorry za dwuznaczno¶æ
    Ale to moja subiektywna opinia

Sama te¿ chcia³abym wystêpowaæ - bo choæ oczywi¶cie wiele muszê siê jeszcze nauczyæ, to czujê siê psychicznie gotowa. Po swoich pierwszych wystêpach (egzamin, konkurs) wiem, ¿e jestem w stanie (przynajmniej w przyzwoitym stopniu) ukryæ tremê i pokazywaæ tylko wybrane emocje w tañcu, ¿e cieszy mnie tañczenie przed widowni± i pozytywny odzew publiczno¶ci. Wiêc jak bêdê mia³a okazjê wyst±piæ, to pewnie nie odmówiê. Tego siê trzeba nauczyæ - opanowania stresu, swobody i obycia z widowni±. To umiejêtno¶æ cenniejsza dla wystêpuj±cej, ni¿ doskona³a technika. Wiêc my¶lê, ¿e lepiej zacz±æ wcze¶nie - choæ te¿ bez przesady, nie przeceniaj±c swoich mo¿liwo¶ci, jak zdarzy³o siê to kole¿ance Bety.

Do³±czy³
    24-03-2008
    Miasto
    Kraków
    Wiadomo¶ci
    1 144
    Punkty reputacji
    15
    Si³a Reputacji
    6

Domy¶lny

Cytat Pierwotnie wys³ane przez Quesse Zobacz wiadomo¶æ
    Tego siê trzeba nauczyæ - opanowania stresu, swobody i obycia z widowni±. To umiejêtno¶æ cenniejsza dla wystêpuj±cej, ni¿ doskona³a technika. Wiêc my¶lê, ¿e lepiej zacz±æ wcze¶nie
    Te¿ tak my¶le, a co wa¿niejsze- je¶li wiesz, ¿e masz wystêp to jestes tak zmotywowana, ¿e ch³oniesz du¿o wiêcej, æwiczysz du¿o wiêcej i jeste¶ w stanie poprawiæ technikê w tempie ekspresowym.

My¶lê, ¿e regularne wystêpy s± najbardziej rozwijajce.

Do³±czy³
    04-09-2007
    Miasto
    Wawa
    Wiadomo¶ci
    467
    Punkty reputacji
    40
    Si³a Reputacji
    5

Domy¶lny

Cytat Pierwotnie wys³ane przez Sakina Zobacz wiadomo¶æ
    Te¿ tak my¶le, a co wa¿niejsze- je¶li wiesz, ¿e masz wystêp to jestes tak zmotywowana, ¿e ch³oniesz du¿o wiêcej, æwiczysz du¿o wiêcej i jeste¶ w stanie poprawiæ technikê w tempie ekspresowym.

My¶lê, ¿e regularne wystêpy s± najbardziej rozwijajce.
    I tak i nie

To prawda ¿e perspektywa wystêpu bardzo motywuje, ale niestety nie przeskoczysz ograniczeñ mo¿liwo¶ci cia³a i mózgu. Nie licz na ekspresowe tempo, prawdziwy postêp robi siê ma³ymi kroczkami czyli konsekwentnym æwiczeniem codziennie zgodnie z mo¿liwo¶ciami cia³a. (dla mnie to 20 -30 minut dziennie bez dni w których mam zajêcia)
    Takie nag³e przed wystêpowe przyspieszenie mo¿e skoñczyæ siê tylko przemêczeniem, frustracj± i zniechêceniem.

Wystêp powinien byæ wydarzeniem, wisienk± na torcie, noc± po¶lubn±
    Regularne wystêpowanie tylko zniszczy i stêpi emocje które temu towarzysz±. Po pewnym czasie staje siê to dla ciebie obowi±zkiem który musisz odwaliæ.
    -Gdy kobieta tañczy, tworzy sztukê, a zarazem staje siê bardziej zmys³owa. (Ehab Atia)

Do³±czy³
    24-03-2008
    Miasto
    Kraków
    Wiadomo¶ci
    1 144
    Punkty reputacji
    15
    Si³a Reputacji
    6

Domy¶lny

My¶lê, ¿e je¶li kochasz taniec to nie stanie siê on nigdy obowi±zkiem, a je¶li tak to chyba bêdzie czas zej¶æ ze sceny. Co do motywacji przed wystêpem to nie mówie, ¿e pocz±tkuj±ca tancerka- jêsli ma w perspektywie wystêp -przeskoczy nagle o kilka poziomów. Mówiê o motywacji, o tym, ¿e zamiast przed telewizor ( jutro tez jest dzieñ) pójdziesz tañczyæ. ¯e dopracujesz "gorsze" elementy bo wiesz, ¿e masz deadline. Kto¶ ciê bedzie ogl±da³ wiêc chcesz wypa¶æ dobrze. Gdyby nie taka motywacja, nauka moglaby przebiegaæ du¿o wolniej.

Do³±czy³
    05-12-2007
    Miasto
    Warszawa
    Wiadomo¶ci
    616
    Punkty reputacji
    12
    Si³a Reputacji
    5

Domy¶lny

Haaaa Moja instruktorka jakby mi w my¶lach czyta³a Dzi¶ na zajêciach pierwszy raz da³a nam woln± rêkê w grupach i wreszcie mog³am daæ maleñki upust mojej belly-fantazji i w 4-osobowej grupie, przed reszt± dziewczyn to zaprezentowaæ Cudowne uczucie!! Bo bez tremy
    We need to see to believe.

Have a bellyutiful day!

Do³±czy³
    20-01-2008
    Miasto
    Warszawa
    Wiadomo¶ci
    616
    Punkty reputacji
    189
    Si³a Reputacji
    6

Domy¶lny

zawsze mo¿na zostaæ gwiazd± you tube
    krêcisz sobie filmik, zamieszczasz i miliony ogl±daj±
    w ka¿dym razie MY na pewno
    shalom / salam

Do³±czy³
    28-08-2007
    Miasto
    Gliwice i okolice
    Wiadomo¶ci
    745
    Punkty reputacji
    16
    Si³a Reputacji
    5

Domy¶lny

no nie wiem czy "gwiazda youtuba" to dobre wyjscie... "gwiazda" to kojarzy dwuznacznie
    ... w tañcu grzech wiedzie nas za rêkê...

Do³±czy³
    28-08-2007
    Miasto
    Lublin
    Wiadomo¶ci
    1 128
    Wpisy na blogu
    2
    Punkty reputacji
    167
    Si³a Reputacji
    7

Domy¶lny

Cytat Pierwotnie wys³ane przez Beta Zobacz wiadomo¶æ
    Przestrzega³abym pocz±tkuj±ce osoby przed zbyt wczesnymi wystêpami publicznymi. Dopóki nie czujesz ¿e jeste¶ naprawdê dobra, pamiêtasz uk³ad i nie ze¿re ciê stres nie powinna¶ wychodziæ przed obc± publiczno¶æ.(......)
    Mo¿na te¿ w ten sposób zrobiæ szkodê ca³ej naszej spo³eczno¶ci. Kiepski wystêp wyrabia opiniê ludzi ¿e jest to taniec dla niespe³nionych gospodyñ domowych (sama to s³ysza³am na w³asne uszy) albo ¿e to g³upie krêceniem ty³kiem i machanie cyckami (tekst Quesse)
    Podpisuje siê pod Twoimi s³owami Beta.
    Wystêp nie mo¿e byæ polem do æwiczeñ,prób czy do pokonywania lêków.
    Widz zawsze oczekuje profesjonalizmu.
    Wiadomo,¿e kiedy¶ trzeba zacz±æ ale tak jak pisze wiêkszo¶c-wtedy gdy taniec jest swobodny i sprawia nam rado¶c.
    Ja swoje uczennice wdra¿am w ten sposób-organizujê im wystêpy, zaznaczaj±c ¿e bêd± tañczyæ uczennice szko³y a nie tancerki-wtedy nie ok³amujê publiczno¶ci a dziewczyny maj± komfort,¿e w razie jakich¶ niedoci±gnieæ (które przecie¿ zdarzaj± siê wiêkszo¶ci przy stawianiu pierwszych kroków na scenie) s± usprawiedliwione,¿e siê jeszcze ucz±, ¿e to dopiero zapoznawanie siê ze scen±.
    A na wystêpy zlecone wybieram z tych pokazów pere³ki, które s± dobre i technicznie i dobrze czuj± siê na scenie.
    Figa-zapytaj u siebie w szkole o perspektywê wystêpów. Twoja nauczycielka najlepiej oceni czy to juz czas.

Do³±czy³
    18-09-2007
    Miasto
    Warszawa
    Wiadomo¶ci
    239
    Punkty reputacji
    23
    Si³a Reputacji
    5

Domy¶lny

Ja tez uwazam, ze powinna cie ocenic Twoja nauczycielka - czy jestes juz gotowa do wystepow, a juz do nauczania to na pewno. Mysle, ze rok nauki to za malo, zeby uczyc innych - zebys nie wiem jak byla zdolna TB to jest chyba taka dziedzina, ze instruktor, guru kieruje losem adepta
    مونيكا

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 4 1 2 3 4 OstatniaOstatnia

Regu³y pisania

• Publikowaæ nowe tematy: nie mo¿esz
  • Pisaæ wiadomo¶ci: nie mo¿esz
  • Dodawaæ za³±czniki: nie mo¿esz
  • Edytowaæ swoje wiadomo¶ci: nie mo¿esz