+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 56 1 2 3 4 11 51 ... OstatniaOstatnia
Wyniki 1 do 20 z 1109

Temat: Włosy

Miasto
    Sopot
    Punkty reputacji
    12
    Siła Reputacji
    5

Domyślny Włosy

Dużo tancerek ma bardzo długie włosy, których strasznie im zazdroszczę. Sama byłam w trakcie zapuszczania, jednakże zachciało mi się blondu i musiałam ściąć aż do ramion przez co bardzo cierpię Słyszałam, że włosy są dobrym rekwizytem w tańcu. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?

Miasto
    Bielsko-Biała/Katowice/Rybnik/Wodzisław Śląski/Racibórz
    Punkty reputacji
    11
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

długie włosy chyba od zawsze były uważane za kobiece
    moim zdaniem wyglądają bardzo ładnie w tańcu, ale nie są niezbędne z krótkimi też można zrobic niezłe show
    ZAPRASZAM NA MOJĄ NOWĄ STRONĘ
    www.tahira.pl

ORIENTALNA MAJÓWKA W GÓRACH 01.05.2012
    GOELSZÓW K/USTRONIA

http://tahira.pl/aktualnosci/orientalna-majowka

NOWY SEZON TANECZNY Z TAHIRĄ 2012
    RYBNIK/WODZISŁAW ŚLĄSKI (http://taniec.rybnik.pl/plan-zajec/)
    RACIBÓRZ (http://www.rck.com.pl/n/site/news/1/492.html)

ZAPRASZAM

Miasto
    Warszawa
    Punkty reputacji
    23
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Zawsze mozna zalozyc peruke
    Ja uwielbiam nosic peruke na brzuchowych imprezach - dzieki temu czuje sie jak "nie ja" i latwiej mi sie otworzyc.

Miasto
    Gdynia/Mieroszyno
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Ja podzielam opinię, że w każdym tańcu (nie tylko belly) są trzy najważniejsze części ciała: ramiona, biodra i włosy.
    Propos, czy włosy to część ciała?
    Uwolnić drżenie!!!

Miasto
    Warszawa
    Punkty reputacji
    51
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Cytat Pierwotnie wysłane przez MarTinka Zobacz wiadomość
    Ja podzielam opinię, że w każdym tańcu (nie tylko belly) są trzy najważniejsze części ciała: ramiona, biodra i włosy.
    Propos, czy włosy to część ciała?
    Włosy to na pewno część ciała, bo jeżeli nie to czym są?

A tak przy okazji, najprostszym i najtańszym rozwiązaniem jest dopięcie treski Podejrzałam nawet że sporo tancerek tak robi. I naprawdę bardzo fajnie to wygląda.

Miasto
    GDAŃSK
    Punkty reputacji
    18
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

ja oczywiscie zapuszczam ale juz ledwo ledwo ...tak mnie korci zeby sciac prawdziwe wlasne piekne wlosy to jednak duzy atut...zwlaszcza w bd ... wiec zapuszczam poki jeszcze mloda jestem pozniej bedzie trudniej...

btw ciekawe czy ktoras z bd ss ma krotkie wlosy tzn czy tanczyla kiedys z krotkimi wlosami...sa jakies nato dowody ?? jakies fotki filmiki ??

Miasto
    Warszawa
    Punkty reputacji
    23
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Z wielkich tancerek w Polsce Jasmin Mazloum ściela wlosy i nadal nie przeszkadza to wcale w odbiorze jej tanca.

Miasto
    Wawa
    Punkty reputacji
    40
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

W peruce czuję się niekomfortowo podczas tańca. Jest mi gorąco, mam poczucie że zaraz mi się zsunie.
    Świetnym rozwiązaniem jest treska. W tańcu zapominam o niej, czuję się z nią dobrze. Tańcząc czuję się bardziej kobieca. Włosy stają się dodatkową częścią ciała, którą można wykorzystać podczas tańca.
    Wiem co mówię sprawdziłam to na wielu dyskotekach
    -Gdy kobieta tańczy, tworzy sztukę, a zarazem staje się bardziej zmysłowa. (Ehab Atia)

Miasto
    GDAŃSK
    Punkty reputacji
    18
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Cytat Pierwotnie wysłane przez feroMonik Zobacz wiadomość
    Z wielkich tancerek w Polsce Jasmin Mazloum ściela wlosy i nadal nie przeszkadza to wcale w odbiorze jej tanca.

Czy ktos ma jakies zdjecia Jasmin Mazloum z krotkimi wlosami lub innych tancerek ?

Punkty reputacji
    11
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Gdzieś widziałam, tylko nie pamiętam gdzie Jasmin miała na głowie cos w rodzaju korony, może inaczej to się nazywa.
    Jak znajdę to wkleję.

Miasto
    Sopot
    Punkty reputacji
    12
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Alaya Shirin też ma krótkie wlosy.

Miasto
    Gdynia/Mieroszyno
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Czy myślicie, że wplątywanie koralików, albo lepiej, muliny we włosy mogłoby pasować do strojów w bd? Koraliki chyba nie, pewnie by uderzały w twarz...
    Uwolnić drżenie!!!

Miasto
    Warszawa
    Punkty reputacji
    23
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Mam np. takie
    Ostatnio edytowane przez feroMonik ; 23-08-2010 o 22:02

Miasto
    Warszawa
    Punkty reputacji
    23
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Rzeczywiscie czesto ma na glowie jakis "stroik" dopasowany do stroju.

Miasto
    Warszawa
    Punkty reputacji
    13
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Zachęcam Was do zapuszczanie włosów!!!
    Oczywiscie jest z nimi trochę roboty, ale naprawdę warto!
    Według mnie długie włosy podkreślają kobiecość, dodają zmysłowości, można je właściwie określić mianem rekwizytu.
    Świetnie "rozwiewają sie" przy obrotach......

Życzę cierpliwosci przy zapuszczaniu

Pozdrawiam
    Aga

Miasto
    Katowice:)
    Punkty reputacji
    10
    Siła Reputacji
    0

Domyślny

Jeśli chodzi o Jasmin, to miałam ogromną przyjemność zobaczyć jej występ na gali Festiwalu Tańca Brzucha w Katowicach..miała krótkie włosy, a publiczność mimo wszystko oszalała (zresztą jak zawsze na jej występach )

Miasto
    Trójmiasto / Szczecin
    Punkty reputacji
    89
    Siła Reputacji
    9

Domyślny

Cytat Pierwotnie wysłane przez Jaga Zobacz wiadomość
    Zachęcam Was do zapuszczanie włosów!!!
    Oczywiscie jest z nimi trochę roboty, ale naprawdę warto!
    Według mnie długie włosy podkreślają kobiecość, dodają zmysłowości, można je właściwie określić mianem rekwizytu.
    Świetnie "rozwiewają sie" przy obrotach......
    Tak zgadzam sie z Tobą ,że długie włosy są fajne, maja wiele plusów itp. Ale mi np. BARDZO BARDZO przeszkadzaja na treningach. Nie dosc,ze gorąco w nich, to jak je zwiaze to i tak po krótkim czasie wszystko sie rozwala Do tego przy obrotach czasami wszystko zostaje mi z przodu - jak narazie szukam sposobu jak tego uniknac

Mimo wszystko i tak je kocham i czesto mecza mnie sny, że je ścielam
    Farida

"Aby osiągnąć sukces, musisz ciężko pracować, nigdy nie rezygnować, lecz przede wszystkim pielęgnować swą wspaniałą obsesję." Walt Disney

"Jeśli spojrzysz na 20 uczennic na zajęciach, zauważysz, że są między nimi różnice, każda tańczy inaczej. To dlatego, że każda jest inna. A taniec jest jak imię, określa cię. Nie próbuj być kimś innym, nie staraj się tańczyć jak ktoś inny
    "
    Ehab Atia

"Nie mam pieniędzy, ale przynajmniej mam pasję"

Miasto
    Kraków
    Wpisy na blogu
    21
    Punkty reputacji
    330
    Siła Reputacji
    16

Domyślny

Co ONA robi z włosami podczas tańca?
    Polecam zwłaszcza trzecią minutę.

Długie włosy podczas tańca wyglądają pięknie i mogą służyć jako dodatkowa ozdoba i jako rekwizyt. Kłopot w tym, że trudno sobie z nimi poradzić, kiedy praktycznie by było, żeby żadne kosmyki się wokół twarzy sie majtały :-) No i dochodzi pewna różnica - kobiety Wschodu mają chyba troszkę inny rodzaj włosów niż statystyczna Polka. Grubsze, gęstsze, mocniejsze. Cieniutkie, rzadkie "piórka" sięgające do pasa żadnej tancerki nie ozdobią. Zatem jeśli się ma co zapuszczać - to zapuszczać. Jeśli nie ma co - to pozostają treski albo stroiki na głowę, które nawiasem mówiąc, nie wyglądają wcale źle.

Aha, jeszcze jedno - co do fryzury: grzywka nie wygląda dobrze. Na występ lepiej ją podpiąć i odsłonić czoło, ozdobić je np. tiką.

Miasto
    Gliwice i okolice
    Punkty reputacji
    16
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Cytat Pierwotnie wysłane przez MarTinka Zobacz wiadomość
    Czy myślicie, że wplątywanie koralików, albo lepiej, muliny we włosy mogłoby pasować do strojów w bd? Koraliki chyba nie, pewnie by uderzały w twarz...
    moim zdaniem swietnie to bedzie wygladac w Tribalu jesli masz dlugie wlosy to koraliki zawsze mozesz doczepic na samych koncach kilku cieniutkich warkoczykow, ktore pozaplatasz w kilku miejscach.

lekarstwem na grzywkę i majtajace wokol twarzy kosmyki sa roznego rodzaju opaski. elastyczne, wyszywane po kolor stroju, metalowe cieniutkie w kolrze zlota lub srebra, opaski-diademy. albo ozdobne spinki wsuwki, ktore nie tylko trzymaja wlosy ale tez sa ozdobą.

co do roznicy miedzy wlosami arabek i europejek to zauwazylam (takie zboczenie zawodowe ) ze prawie kazda arabka z dlugimi wlosami ma je rowne na calej dlugosci natomiast my, europejki najczesciej cieniujemy dlugie wlosy na dlugosci i koncach co w tancu daje wlasnie efekt "rozwianych piorek" zamiast "miękkiej fali" . no i faktem jest tez, ze ich wlosy sa duzo grubsze i gestsze - to juz prezent Matki Natury

moge wam za to polecic swietny produkt do wlosow, ktory sprawia, ze sa cudownie gladkie, miekkie, lsniace, nie plącza sie i nie "piórkują" prawie wcale - JEDWAB do wlosow w płynie . ja uzywam wlasciwie na codzien, po umyciu wlosow a przed suszeniem.

Miasto
    Gliwice, Bytom, Chorzów, Katowice
    Punkty reputacji
    14
    Siła Reputacji
    5

Domyślny

Cytat Pierwotnie wysłane przez vasanta Zobacz wiadomość
    Aha, jeszcze jedno - co do fryzury: grzywka nie wygląda dobrze. Na występ lepiej ją podpiąć i odsłonić czoło, ozdobić je np. tiką.
    mnie sie tam moja grzywka podoba
    Dance first. Think later. It's the natural order.
    Samuel Beckett

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 56 1 2 3 4 11 51 ... OstatniaOstatnia

Reguły pisania

• Publikować nowe tematy: nie możesz
  • Pisać wiadomości: nie możesz
  • Dodawać załączniki: nie możesz
  • Edytować swoje wiadomości: nie możesz