|
|||||||
| Zarejestruj się | Galeria Foto | FAQ | Lista użytkowników | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze wiadomości | Zaznacz fora jako przeczytane |
| Tribal American Tribal Style, Tribal fusion, Gothic belly dance i inne style oparte na tribalu. Tribalko, oto miejsce dla Ciebie! |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu |
|
|
|||
|
|||
|
Pamiętam, że kiedyś na e bay kosztowała przesyłka 80zł, przy takiej cenie nie muszę się martwić o osoby, które się ze mną na tą paczkę złożą ze mną
jupi ![]() |
|
|
||||
|
||||
Wysyłka jednej pary kosztuje w tej chwili prawie 53 USD (i to już ze zniżką) bo wszystkie paczki idą teraz UPS'em.
|
||||
|
||||
|
Sama wysyłka kosztuje $53?? Powariowali???
I to ze zniżką?
|
||||
|
||||
|
Specjalnie sprawdziłam. Do momentu zakończenia płatności w PayPal przesyłka kosztuje 53 USD więc to pewnie już ze zniżką. Dla mnie to jest szczyt wszystkiego żeby tyle płacić za przesyłkę
![]()
|
|||
|
|||
|
Eh, to jednak bardziej opłaca się w kilka osób zamawiać paczkę, cena na prawdę szokuje :/
|
|
|
|||
|
|||
|
Hello, na początek się ładnie przywitam, bo w końcu trzeba.
Przeglądam forum od dawna,dawna ale nie pisałam, bo ja nieśmiała jestem <hehe, kto w to uwierzy.. ale taka prawda> . W każdym razie tańczę sobie od niedawna, wymarzony tribal.. Raptem 3 miesiące, a i w klasyce nie mam doświadczenia bogatego, bo tylko 2 miechy (tak wiem, przekonałam się na własnym tyłku jak bardzo podstawy są potrzebne, ale akurat godziny pasowały i to mogła być moja jedyna szansa więc skoczek na głęboką wodę i oto jestem ). Ale do rzeczy. Tak czy inaczej zamierzam zglebić tajniki tańca ze skrzydłami Isis.. Zastanawiałam się gdzie znajdę mroczne i czarne, w moim klimacie, bo takich to raczej nie ma (tak przyszłościowo mocno).... I oto dziś natrafiłam na cudo, boskie przepiękne skrzydła, tysiąckroć lepsiejsze niż w mojej wyobraźni się jawiły... Oto i one ![]() ![]() I czy wiecie, gdzie skąd i jak takie zdobyć? Ktoś robi coś takiego na zmówienie? Zakochałam się totalnie. I ta miłość będzie mnie gnębić póki nie posiądę obiektu moich uczuć!![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Wyglądają na specjalnie robione, zatem w sklepach z akcesoriami do t.b. ich nie znajdziesz. Możliwe, że ta tancerka sama je sobie zrobiła.
|
|||
|
|||
|
Dziewczyny, wiecie może jak mniej więcej wychodzą melo phoenixy charcoal tribal spiral z rozmiaru XS? Nie będa mi za małe? Mam 160 wzrostu, w biodrach mam niej więcej 74 cm. Czy lepiej wybrać M? I ile kosztuje obecnie przesyłka z Phoenix Rising?
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Ponoć MeloPhoenixy są nieco ciaśniejsze od oryginalsów, ale jak Cię pamiętam z Krakowa zaryzykowałabym xs, s w ostateczności. Zwłaszcza, że nie musisz się jakoś specjalnie martwić, że mogą być za krótkie.
Ja napisałam do Phoenix Rising i policzyli sobie 18.45 $ za przesyłkę dwóch par. Możesz delikatnie zasugerować, że zależy Ci na jak najmniejszych kosztach (ja tak zrobiłam). edit: wszystkie rozmiary z tego modelu są już wyprzedane
|
|||
|
|||
|
Zobaczcie o znalazłam
http://www.tribalbellydance.org/reso...wriefalls.htmlMyślę, że tutorial bardzo przydatny ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
juz sie tu kilka razy w tym wątku przewijał :P
|
|||
|
|||
|
Będę zamawiała zaniedługo spodnie z phoenix rising, jeśli któraś z was chce się dołączyć do paczki piszcie
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Uch :/
Wprawdzie Melodie (dwie pary) z PhoenixRising są już w Polsce, ale niestety zatrzymały się na Urzędzie Celnym. Wnioskując z tego postu będzie trzeba się liczyć z dopłatą ok. 120 zł za parę. Paczka ma zadeklarowaną wartość 208$. Na Twoim miejscu zdecydowałabym się teraz na pojedynczą wysyłkę - już chyba lepiej dopłacić od siebie te 30 zł niż 4 razy więcej . Z tego co pamiętam, przy ostatniej przesyłce za ~150$ obyło się bez interakcji z celnikami.A tak się cieszyłam, jak dostałam powiadomienie, że coś na mnie czeka! ![]()
Every time, when you say "I can't" bellydance fairy dies. Mira Betz Ostatnio edytowane przez szarlotka : 15-02-2010 21:31. |
|
|
||||
|
||||
|
Aaa.... Sylwia dostała właśnie powiadomienie na poczcie, mam nadzieję, że nie od celników... ;_;
|
||||
|
||||
|
Tego Wam życzę
![]()
|
||||
|
||||
|
Jeśli wartość zamówienia [czyli koszty strojów + koszt wysyłki] przekracza 150 euro, naliczane jest cło i podatek.
|
|||
|
|||
|
Myślałam, że można się ugadać jakoś z Phoenix Rising, żeby wpisali mniejszą wartość przesyłki...chyba zależy im na tym by klienci nie zniechęcali się przez cło
|
|
|
||||
|
||||
|
Próbuj zatem
![]()
|
||||
|
||||
|
I'm sorry to say we are not willing to do this, as the fines and fees for manipulating the customs information are too high. We hope you will understand that we need to protect the integrity of our business practices. Przypuszczam, że na poczcie czekają na mnie paczki bo tak zresztą jest napisane na awizo, nie ma tez nic o opłatach. Jak odbiorę to dam znać jak to dokładnie opisali.
|
||||
|
||||
|
Szkoda, że już nie zaniżają wartości paczki, co jest częstą praktyką wśród zagranicznych sprzedawców i sklepów. Jak zamawiałam swoje melophoenixy pół roku temu, to na moją prośbę wpisali na kopercie $39 i nie było z tym żadnych problemów
Wygląda na to, że zmienili politykę ![]()
| Obecnie 3 osób przegląda ten temat (0 użytkowników i 3 gości) | |
| Narzędzia tematu | |
|
|