|
|||||||
| Zarejestruj się | Galeria Foto | FAQ | Lista użytkowników | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze wiadomości | Zaznacz fora jako przeczytane |
| Archiwum "Wieści z orientalnych scen" Imprezy, które już się odbyły. Wspomnienia, komentarze po warsztatach i występach. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu |
|
|
||||
|
||||
|
Anna Redlin - warsztaty tańca brzucha i tribal fusion w Lublinie - szkoła tańca Rosa Maria - www.rosamaria.pl Grupy: Taniec brzucha (poziom początkujący i wyższy początkujący) sob - 18.45-20.45, niedz - 13.00-15.00 Tribal Fusion (średniozaaw. - wymagane podstawy ATS lub tańca brzucha) sob - 13.00-15.00, niedz - 10.00-12.00 Koszt: 80 zł Miejsce: Szkoła tańca Rosa Maria, ul. Kowalska 4, Lublin. Informacje i zapisy: 503082162, biuro@rosamaria.pl Zapraszam serdecznie! Ostatnio edytowane przez Vasanta : 25-09-2008 15:10. |
|
|
||||
|
||||
|
Miałam okazję i niewątpliwą przyjemność podziwiać Pani występy na festiwalu "Fiesta Alegria" w Lublinie. Niezatarta pozostaje w mej pamięci Pani rola w Carmen (rola byka). Asceza stroju, oszczędność ruchów i ich precyzja wyzwalająca bujne emocje, zapierająca dech w piersiach technika to mikstura, o zażywaniu, której marzę każdego dnia.
A gdy w brązach zgaszonych, w formie swej prostych a w prostocie swej wyszukaną elegancją porażajacych, oślepiając szmaragdowym blaskiem kolczyków wieczora kolejnego wstąpiła Pani na scenę pokazując kobiece oblicze tego tańca ech...i finał z kapeluszem! Nigdy tego nie zapomnę pozostając dozgonną Pani admiratorką. Zapisałabym się więc chyżo na warsztaty ale zdaje się na tribal się nie nadaję bo za dużo we mnie stron mrocznych więc do jasności raczej zwiewnej może winnam zmierzać. Gotyk mnie przeraża za to renesans lubię nasz lubelski, biały, a jeśli juz muszle to tylko na rozgrzanym piasku....lecz kto wie...może przyjdę popatrzeć na Panią po prostu ![]() Wiem Wielki Szejku, że nie całkiem na temat, ale musiałam, wierzaj mi musiałam to napisać. Bo to tak w ramach skrzyżowania kultur, co bardzo blisko siebie były onego czasu czerpiąc z siebie wzajem. Wybacz raz jeszcze. Nieokiełznana jest bowiem natura Anielskichharmonii a i dusza w nich rogata. Phi ![]() ![]()
Dopóki nie wyschną wszystkie rzeki bądźmy dla siebie mili, dopóki w klepsydrze naszej jest jeszcze trochę piasku Ostatnio edytowane przez Anielskaharmonia : 18-09-2008 15:18. |
|
|
||||
|
||||
|
Polecam Tribal z Anią, nie jest mroczny, tylko bardzo kobiecy.
|
|
|
||||
|
||||
|
Anielska - pięknie napisane jak zawsze!
Sama miałam przyjemność podziwiać Anię i we flamenco (we wspomnianej roli byka w "Carmen") i w tribalu - więc mogę się pod tymi peanami podpisać obiema rękami, jak również przyłączyć do grona fanek ![]() I bardzo Ci polecam spróbowanie tej formy tanecznej - nie jest mroczna, lecz właśnie pełna intensywnej, tajemniczej kobiecości, którą widać było i w Twoim tańcu na obozie. Więc może jednak warto spróbować, choćby dla rozszerzenia tanecznych horyzontów ![]()
"If you don't know what you are fusing with what, fusion becomes confusion" Isidora Bushkovski __________________________ "When the need for a name for the dance troupe arose, a friend suggested the playfull rhyme FatChanceBellyDance, based on the silly question dancers often get from onlookers who think that beautiful, feminine belly dance is merely an exotic enteirtainment for their personal pleasure. In other words, the answer is: "Fat chance you can have a private show." źródło: strona FCBD |
|
|
||||
|
||||
![]() ![]() ... i bardzo mi to poszerzanie smakuje. Yołłłł ![]() A zatem, po Waszych słowach zachęty spróbuję także potribalować czy może potrajbalić . Dzięki dziewczyny ![]()
Dopóki nie wyschną wszystkie rzeki bądźmy dla siebie mili, dopóki w klepsydrze naszej jest jeszcze trochę piasku Ostatnio edytowane przez Anielskaharmonia : 19-09-2008 09:42. |
|
|
||||
|
||||
|
Dziękuję wszystkim za miłe słowa!
W ramach tego weekendu będę też prowadzić warsztaty flamenco (zaczynają się od piątku, czyli dzień wcześniej) - technika stepu na dwóch poziomach zaawansowania. Nie uwzględniłam tego wcześniej, żeby nie robić offtopów, ale skoro samo wyszło, to niniejszym zapraszam ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
To wspaniałą wiadomość!
Bardzo się cieszę majac nadzieję, że dodatkowo (poza poziomami 1 i 2) powstanie grupa zerowa.... bo we flamenco to ja dopiero raczkuję a bardzo bym chciała wziąć udział zarówno w zajęciach z tribalowych fuzji jak i stepu flamenco. Tak czy siak do zobaczenia na Kowalskiej .
|
||||
|
||||
W radosnych podskokach biegnę na warsztaty z Anią. Cieszę się bardzo.
|
||||
|
||||
|
Niestety z przykrością donoszę, że zmógł mnie jakiś jesienny wirus i moje warsztaty w Lublinie trzeba będzie przenieść - najwcześniej na luty, bo wszystkie wcześniejsze terminy mam poblokowane.
Pozdrawiam wszystkie lublinianki... ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Życzymy zdrowia i szybkiego powrotu do formy, Aniu.
|
||||
|
||||
|
Przykro mi z powodu choroby Pani.
Życząc szybkiego powrotu do formy pozostaje nam jedynie czekać z utęsknieniem na luty .... choć każe on wkładać ciepłe buty nasze serca pozostaną gorące .CZEKAMY! ![]()
|
||||
|
||||
|
Zdrowia życzę...i będę czekać
![]() ![]()
|
||||
|
||||
|
Świeże wiadomości - warsztat będzie już w listopadzie, bo zwolnił mi się jeden weekend.
A więc 28-30 listopada, szczegóły wkrótce ![]() Pozdrawiam! |
|
|
||||
|
||||
|
Tak się cieszę. Już wpisuję w kalendarz.
|
||||
|
||||
|
Świetnie
. Bardzo się cieszę, że znalazł się wcześniejszy termin . Czy już można się zapisywać?
|
||||
|
||||
|
Informacje i zapisy:
503082162, biuro@rosamaria.pl Szkoła tańca Rosa Maria, ul. Kowalska 4, Lublin. Wszelkie pytania do organizatora, czyli Moniki Lewockiej ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Szczegóły są już na stronie: www.rosamaria.pl - wklejam poniżej. Dodam tylko, że obie grupy (taniec brzucha i tribal fusion) są na poziomie średniozaawansowanym, wymagane min. 6 miesięcy regularnej nauki. Do grupy fusion zapraszamy też osoby, które wcześniej miały doświadczenie tylko z tańcem brzucha.
Pozdrawiam! Warsztaty z TRIBAL Fusion i Tańca Arabskiego 29-30 listopada zapraszamy na warsztaty z Anią Redlin 29 listopad 16.00 - 18.00 taniec arabski 18.00 - 20.00 tribal Po warsztatach proponujemy wspólną zabawę w arabskim stylu na Andrzejkach 30 listopad 9.00 - 11.00 taniec arabski 12.00 - 14.00 tribal Koszt całości (4 h) dla grupy arabskiej 80 zł Koszt całości (4 h) dla grupy tribalowej 100 zł Osoby zainteresowane proszę o wpłacanie zaliczek w wysokości 30 zł na podany niżej numer konta do 20 listopada 2008. Proszę również w tytule wpłaty wpisać swoje imię i nazwisko oraz którą grupę wybrano. 12 1140 2004 0000 3902 5054 0230 Monika Lewocka Rosa Maria Ul. Kowalska 4 20-115 Lublin Ostatnio edytowane przez anna.redlin : 19-11-2008 15:19. |
![]() |
| Obecnie 1 osób przegląda ten temat (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia tematu | |
|
|