|
|||||||
| Zarejestruj się | Galeria Foto | FAQ | Lista użytkowników | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze wiadomości | Zaznacz fora jako przeczytane |
| Archiwum "Wieści z orientalnych scen" Imprezy, które już się odbyły. Wspomnienia, komentarze po warsztatach i występach. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu |
|
|
||||
|
||||
|
Serdecznie zapraszam na organizowane przez Strefę Ruchu warsztaty z niesamowitą tancerką Anią Redlin Czekają nas dwa dni warsztatów, w sobotę poznamy technikę oraz kombinację, w niedzielę na ich podstawie nauczymy się choreografii. Zostały dla Was przygotowane dwie całkowicie odmienne tematyki warsztatów- Raqs Sharki oraz Tribal Fusion. Mamy do wyboru dwie choreografie Tribal Fusion- oczekuję Waszego wypowiedzi, której z nich wolałybyście się nauczyć .Sobota, 27 lutego 2010 Raqs Sharki - technika 2,5h Prawidłowa postawa to fundament pięknego tańca, i to ona będzie tematem przewodnim zajęć. Skupimy się też na baletowych elementach w tańcu brzucha, którym zawdzięcza on swoją elegancję i emocjonalny wyraz, nad taką techniką izolacji, która pozwala na precyzję, ale zarazem lekkość ruchu, oraz nad przestrzenią, dzięki której taniec zyskuje "oddech" i wielowymiarowość. Tribal Fusion - technika 2,5h Technika tribal fusion opiera się na bardzo precyzyjnych izolacjach, na nie położymy więc nacisk na warsztacie. Izolacje są możliwe dzięki dokładnemu rozpoznaniu mięśni odpowiedzialnych za każdy ruch, oraz odpowiedniemu ich wzmocnieniu. Następnym etapem jest layering, czyli nawarstwianie ruchów, będziemy więc doprowadzać mózg do kompletnego pomieszania, w atmosferze świetnej zabawy. Do tego szczypta tribalowego klimatu, czyli trochę zadań aktorskich, dzięki którym porzucimy słodycz tańca brzucha na rzecz tribalowego szaleństwa. Niedziela, 28 lutego 2010 Raqs Sharki - choreografia 2,5h Na bazie elementów technicznych, które poznamy na sobotnim warsztacie, zbudujemy choreografię Raqs Sharki. Gracja, zmysłowość i elegancja to znaki rozpoznawcze tego gatunku. Jeśli chcesz poczuć się na scenie jak królowa, musisz go spróbować! Tribal Fusion - choreografia 2,5h Do wyboru jedna z dwóch bardzo zmysłowych choreografii, w białej lub czarnej odsłonie ![]() Nova - Amon Tobin Senna bossanova, która stała się inspiracją do słonecznej i niezwykle zmysłowej choreografii. Przeciągnij sie jak kotka w pełnym słońcu, odpręż się i na chwilę schowaj pazurki. Black - The Shroud Choreografia o lekko wampirycznym nastroju, seksowna i miękka, ale kryjąca w sobie siłę, i z tej siły płynącą nonszalancję. Zwiedź widza na pokuszenie - na pewno ci się nie oprze. Cena: do 15.02: 2 warsztaty (technika +choreografia) 140zł/130zł* jeden warsztat (technika) 75zł/70zł* całośc 10godz 260zł/250zł* po 15.02: 2 warsztaty (technika +choreografia) 150zł/140zł* jeden warsztat (technika) 80zł/75zł* całośc 10godz 270zł/260zł* *cena dla dziewczyn ze Strefy Ruchu godziny warsztatów: klasyka 12:30- 15:00 tribal 15:15- 17:45 miejsce warsztatów: ul. Królewska 1, Fit by step zapisy drogą mailową: ahostynska@wp.pl Poziom: średniozaawansowany Cena, dokładne godziny oraz miejsce warsztatów zostaną podane w ciągu najbliższych dwóch tygodni Jak zwykle zapewniamy każdej uczestniczce wodę i batoniki ![]() Afterek ![]() W sobotę po warsztatach planujemy afterek przy kawce, piwku ploteczkach. Spotykamy się o 20:00 w KA ARKA przy 29 Listopada (kampus UR, za wydziałem Ogrodniczym- kolorowe kółeczka nad wejściem ). Osoby chcące dla nas zatańczyc proszę o przyniesienie muzyki w formacie mp3 na pedrivie.ANNA REDLIN Tancerka i nauczycielka tańca flamenco, orientalnego i tribal bellydance. Flamenco zajmuje się od 1996 r. Jej nauczyciele to m.in. Adela Campallo, Pilar Ortega, Alicia Marquez, Carlos Troya, Estefania Suissa. Taniec orientalny studiuje obecnie w prestiżowej Tanzakademie Cifuentes w Berlinie, w ramach dwuletniego szkolenia instruktorskiego CATT (Certified Academic Teacher's Training), a zaczynała w 2002 r. u Jasmin Mazloum i Amiry (Dagmary Filipowskiej). Od 2006 r. tańczy także Tribal Bellydance, którego tajniki zgłębia podczas warsztatów, m.in. z Rachel Brice, Sharon Kihara, Samanthą Emanuel, Elizabeth Strong, Kami Liddle, Uzume, Patricią Zarnovican i Rachel Lazarus Soto. Współpracuje z zespołem Corazón Flamenco i Teatrem Tańca NTF. W sezonie 2002/03 pracowała jako choreograf w łódzkim Teatrze Nowym przy spektaklu "Czarująca Szewcowa" wg Federico Garcii Lorki. Występowała w zespole Rafaela Cortesa podczas jego polskiej trasy koncertowej w 2004 r. Brała udział w spektaklu warszawskiego Studio Flamenco "Mi Camino Flamenco" wystawianym w 2006 r. w Teatrze Komedia, a także w międzynarodowym projekcie Flamenco Pasión wystawianym w 2009 r. w łódzkim Teatrze Nowym. Obecnie gra w spektaklu "Carmen - Concierto" Teatru Tańca NTF. W 2008 r. założyła grupę tańca orientalnego Kardamon, a w 2009 Rewię Orientalną, z którą zdobywa sceny teatralne (Teatr Nowy w Łodzi, Kinoteatr Rialto w Katowicach). Nieustannie podróżuje, zapraszana na warsztaty i festiwale taneczne w całej Polsce. Wszędzie szuka nowych inspiracji i nowych wyzwań, i nigdy nie przestaje się uczyć.
Warsztaty z Dominiką Suchecką, 07.11.2010r., Kraków Urodzinowe warsztaty z Sowillo, Yolandą i Naimą, 16-17.10.2010r., Kraków www.strefaruchu.com.pl Ostatnio edytowane przez Zahara : 23-02-2010 09:51. |
|
|
||||
|
||||
|
Ja poczekam na cene - ale na tribal na pewno sie wybiore. Czy bedzie mozliwosc zapisania sie tylko na technike, bez choreo?
W batoniki i wode nie wierze ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Opis tribal fusion brzmi kusząco nawet dla mnie :P
|
||||
|
||||
|
Obiecuję tym razem nie zatrzasnąć kluczyków w bagażniku ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Hurra ! czekałam na to. Dzięki za organizowanie tego przesięwzięcia, Zaharo
ostatnie warsztaty z Jamilah organizowane przez Ciebie były hitem Ja bym proponowała ze swojej strony tę choreografię:"Nova - Amon Tobin Senna bossanova, która stała się inspiracją do słonecznej i niezwykle zmysłowej choreografii. Przeciągnij sie jak kotka w pełnym słońcu, odpręż się i na chwilę schowaj pazurki." gdyż wydaje mi się, że na na Aniowych warsztatach poświęconych tej drugiej choreografii już byłam Poza tym, znacznie częściej Tribal jest mroczny i drapieżny i jako taki właśnie jawi się na warsztatch, więc proponuję wybrać coś delikatniejszego, subtelniejszego, ale nie mniej Tribalowego. Czekam na więcej info i pozdrawiam gorąco PS. Hehe, może batnoniki tym razem będą miały więcej szczęścia ![]()
[przysłowie egipskie] * * * Nazwa "belly dance" przylgnęła do tańca orientalnego omyłkowo. Laicy którzy mieli pierwszą styczność z egipską odmianą tańca usłyszeli słowo "Beladi/Baladi", które brzmiało dla nich łudząco podobnie do angielskiego "belly". Stąd: "belly dance". ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Super!
Będę!
|
||||
|
||||
|
Bo to ma być warsztat nie tylko dla tribalek, ale przede wszystkim dla osób, które dopiero zaczęły "smakować ciemną stronę tańca"
lub zawsze chciały spróbować ale jakoś nie było okazji![]()
![]() Agto cieszę się że będziesz Oficjalne zgłoszenia zostaną rozpoczęte, gdy już podam cenę, czyli mam nadzieję, że w ciągu najbliższego tygodnia |
|
|
||||
|
||||
|
Ja się nie zaliczam ani do pierwszej, ani do drugiej grupy
Jako że fuzji próbowałam, ale smakować dalej zasadniczo nie mam ochoty (nie bijcie!). Tyle że ten opis wygląda kusząco na tyle, że kto wie... jeśli wytrzasnę kasę to pewnie się zjawię ![]()
|
||||
|
||||
|
Na raks sharki na pewno, Ania jest wspaniała!
|
|
|
||||
|
||||
|
Chętnie się wybiorę na Anię bo jeszcze nie miałam okazji poznać. Ale raczej tylko Raks Sharki, bo Tribal to nie moja działka
![]()
|
||||
|
||||
|
Jeśli będę miała akurat wolny weekend, to chętnie się pofatyguję do Krakowa - do Ani zawsze na wszystko, co możliwe
![]() Oooo, a Ania już gdzieś tego uczyła? I ja przegapiłam? ...
"If you don't know what you are fusing with what, fusion becomes confusion" Isidora Bushkovski __________________________ "When the need for a name for the dance troupe arose, a friend suggested the playfull rhyme FatChanceBellyDance, based on the silly question dancers often get from onlookers who think that beautiful, feminine belly dance is merely an exotic enteirtainment for their personal pleasure. In other words, the answer is: "Fat chance you can have a private show." źródło: strona FCBD |
|
|
||||
|
||||
|
i ja też chcę, ja też!!!
![]()
Cokolwiek potrafisz lub myślisz, że potrafisz, zrób to. Odwaga ma w sobie geniusz, potęgę i magię. (Johann Wolfgang Goethe ) Nie uznaję niemożliwości. (Henry Foyd) ----------------------------------------------------------------- |
|
|
||||
|
||||
z Tobą, Agatko ![]() Do Ani, warto na wszystko :-)! (my będziemy miały Anię w trójmieście w lutym i marcu, więc do Krakowa chyba nie będę musiała tym razem jechać :-)) chyba ![]() ![]() )
Farida "Aby osiągnąć sukces, musisz ciężko pracować, nigdy nie rezygnować, lecz przede wszystkim pielęgnować swą wspaniałą obsesję." Walt Disney "Jeśli spojrzysz na 20 uczennic na zajęciach, zauważysz, że są między nimi różnice, każda tańczy inaczej. To dlatego, że każda jest inna. A taniec jest jak imię, określa cię. Nie próbuj być kimś innym, nie staraj się tańczyć jak ktoś inny " Ehab Atia "Nie mam pieniędzy, ale przynajmniej mam pasję" |
|
|
||||
|
||||
|
Ooo, a w lutym to kiedy dokładnie, wiecie już? Ja do końca sama nie wiem, gdzie kiedy będę
![]()
|
||||
|
||||
Tzn. ja wiem ale jeszcze nie powiem ![]() ![]() ![]()
Farida "Aby osiągnąć sukces, musisz ciężko pracować, nigdy nie rezygnować, lecz przede wszystkim pielęgnować swą wspaniałą obsesję." Walt Disney "Jeśli spojrzysz na 20 uczennic na zajęciach, zauważysz, że są między nimi różnice, każda tańczy inaczej. To dlatego, że każda jest inna. A taniec jest jak imię, określa cię. Nie próbuj być kimś innym, nie staraj się tańczyć jak ktoś inny " Ehab Atia "Nie mam pieniędzy, ale przynajmniej mam pasję" |
|
|
||||
|
||||
|
To nie przyjdę :P
A tak serio, to zależy od egzaminów ![]()
|
||||
|
||||
|
Phi!
Jakby co zapraszamy, dla bajaderek zawsze miejsce się znajdzie!!!![]() ![]() ![]()
|
|
||||
|
||||
Kto był teraz na show w Grotesce, miał okazję ją widzieć w wykonaniu grupowym Kardamonek. (Teraz zastanawiam się która z poprzednich moich choreografii mogła się zdać wampiryczna... ) |
|
|
||||
|
||||
|
i polecam wszystkim ten warsztat , całkowicie zmienia wyobrażenie o tribal fusion!! ![]()
|
||||
|
||||
|
O, ja chcę na klasykę
![]()
| Narzędzia tematu | |
|
|