Warsztaty z Anią Redlin, klasyka i Tribal Fusion. Kraków, 27-28.02.2010 - Taniec brzucha

Wróć   Taniec brzucha > Taniec > Wieści z orientalnych scen > Archiwum "Wieści z orientalnych scen"
Zarejestruj się Galeria Foto FAQ Lista użytkowników Kalendarz Szukaj Dzisiejsze wiadomości Zaznacz fora jako przeczytane

Archiwum "Wieści z orientalnych scen" Imprezy, które już się odbyły. Wspomnienia, komentarze po warsztatach i występach.

Odpowiedz

Narzędzia tematu
Data napisania wiadomości 08-12-2009, 23:37
Zahara emblemat
Zahara Zahara jest teraz online
znawczyni ORIENTu

Siła Reputacji: 5
Reputacja: 71
Zahara grzechocze frędzlami z koralików.
Domyślny Warsztaty z Anią Redlin, klasyka i Tribal Fusion. Kraków, 27-28.02.2010

Serdecznie zapraszam na organizowane przez Strefę Ruchu warsztaty
z niesamowitą tancerką

Anią Redlin

Czekają nas dwa dni warsztatów, w sobotę poznamy technikę oraz kombinację, w niedzielę na ich podstawie nauczymy się choreografii. Zostały dla Was przygotowane dwie całkowicie odmienne tematyki warsztatów- Raqs Sharki oraz Tribal Fusion. Mamy do wyboru dwie choreografie Tribal Fusion- oczekuję Waszego wypowiedzi, której z nich wolałybyście się nauczyć.

Sobota, 27 lutego 2010

Raqs Sharki - technika 2,5h

Prawidłowa postawa to fundament pięknego tańca, i to ona będzie tematem przewodnim zajęć. Skupimy się też na baletowych elementach w tańcu brzucha, którym zawdzięcza on swoją elegancję i emocjonalny wyraz, nad taką techniką izolacji, która pozwala na precyzję, ale zarazem lekkość ruchu, oraz nad przestrzenią, dzięki której taniec zyskuje "oddech" i wielowymiarowość.

Tribal Fusion - technika 2,5h

Technika tribal fusion opiera się na bardzo precyzyjnych izolacjach, na nie położymy więc nacisk na warsztacie. Izolacje są możliwe dzięki dokładnemu rozpoznaniu mięśni odpowiedzialnych za każdy ruch, oraz odpowiedniemu ich wzmocnieniu. Następnym etapem jest layering, czyli nawarstwianie ruchów, będziemy więc doprowadzać mózg do kompletnego pomieszania, w atmosferze świetnej zabawy. Do tego szczypta tribalowego klimatu, czyli trochę zadań aktorskich, dzięki którym porzucimy słodycz tańca brzucha na rzecz tribalowego szaleństwa.

Niedziela, 28 lutego 2010

Raqs Sharki - choreografia 2,5h

Na bazie elementów technicznych, które poznamy na sobotnim warsztacie, zbudujemy choreografię Raqs Sharki. Gracja, zmysłowość i elegancja to znaki rozpoznawcze tego gatunku. Jeśli chcesz poczuć się na scenie jak królowa, musisz go spróbować!

Tribal Fusion - choreografia 2,5h

Do wyboru jedna z dwóch bardzo zmysłowych choreografii, w białej lub czarnej odsłonie
Nova - Amon Tobin
Senna bossanova, która stała się inspiracją do słonecznej i niezwykle zmysłowej choreografii. Przeciągnij sie jak kotka w pełnym słońcu, odpręż się i na chwilę schowaj pazurki.
Black - The Shroud
Choreografia o lekko wampirycznym nastroju, seksowna i miękka, ale kryjąca w sobie siłę, i z tej siły płynącą nonszalancję. Zwiedź widza na pokuszenie - na pewno ci się nie oprze.

Cena:
do 15.02:
2 warsztaty (technika +choreografia) 140zł/130zł*
jeden warsztat (technika) 75zł/70zł*
całośc 10godz 260zł/250zł*

po 15.02:
2 warsztaty (technika +choreografia) 150zł/140zł*
jeden warsztat (technika) 80zł/75zł*
całośc 10godz 270zł/260zł*

*cena dla dziewczyn ze Strefy Ruchu

godziny warsztatów:
klasyka 12:30- 15:00
tribal 15:15- 17:45

miejsce warsztatów:
ul. Królewska 1, Fit by step

zapisy drogą mailową: ahostynska@wp.pl

Poziom: średniozaawansowany
Cena, dokładne godziny oraz miejsce warsztatów zostaną podane w ciągu najbliższych dwóch tygodni
Jak zwykle zapewniamy każdej uczestniczce wodę i batoniki

Afterek
W sobotę po warsztatach planujemy afterek przy kawce, piwku ploteczkach. Spotykamy się o 20:00 w KA ARKA przy 29 Listopada (kampus UR, za wydziałem Ogrodniczym- kolorowe kółeczka nad wejściem). Osoby chcące dla nas zatańczyc proszę o przyniesienie muzyki w formacie mp3 na pedrivie.

ANNA REDLIN
Tancerka i nauczycielka tańca flamenco, orientalnego i tribal bellydance.
Flamenco zajmuje się od 1996 r. Jej nauczyciele to m.in. Adela Campallo, Pilar Ortega, Alicia Marquez, Carlos Troya, Estefania Suissa. Taniec orientalny studiuje obecnie w prestiżowej Tanzakademie Cifuentes w Berlinie, w ramach dwuletniego szkolenia instruktorskiego CATT (Certified Academic Teacher's Training), a zaczynała w 2002 r. u Jasmin Mazloum i Amiry (Dagmary Filipowskiej). Od 2006 r. tańczy także Tribal Bellydance, którego tajniki zgłębia podczas warsztatów, m.in. z Rachel Brice, Sharon Kihara, Samanthą Emanuel, Elizabeth Strong, Kami Liddle, Uzume, Patricią Zarnovican i Rachel Lazarus Soto.
Współpracuje z zespołem Corazón Flamenco i Teatrem Tańca NTF.
W sezonie 2002/03 pracowała jako choreograf w łódzkim Teatrze Nowym przy spektaklu "Czarująca Szewcowa" wg Federico Garcii Lorki.
Występowała w zespole Rafaela Cortesa podczas jego polskiej trasy koncertowej w 2004 r. Brała udział w spektaklu warszawskiego Studio Flamenco "Mi Camino Flamenco" wystawianym w 2006 r. w Teatrze Komedia, a także w międzynarodowym projekcie Flamenco Pasión wystawianym w 2009 r. w łódzkim Teatrze Nowym. Obecnie gra w spektaklu "Carmen - Concierto" Teatru Tańca NTF.
W 2008 r. założyła grupę tańca orientalnego Kardamon, a w 2009 Rewię Orientalną, z którą zdobywa sceny teatralne (Teatr Nowy w Łodzi, Kinoteatr Rialto w Katowicach).
Nieustannie podróżuje, zapraszana na warsztaty i festiwale taneczne w całej Polsce. Wszędzie szuka nowych inspiracji i nowych wyzwań, i nigdy nie przestaje się uczyć.

Ostatnio edytowane przez Zahara : 23-02-2010 09:51.
Odpowiedz z cytatem
Data napisania wiadomości 08-12-2009, 23:47
klymenystra emblemat
klymenystra klymenystra jest offline
znawczyni ORIENTu

Siła Reputacji: 3
Reputacja: 68
klymenystra grzechocze frędzlami z koralików.
Domyślny

Ja poczekam na cene - ale na tribal na pewno sie wybiore. Czy bedzie mozliwosc zapisania sie tylko na technike, bez choreo?

W batoniki i wode nie wierze

http://www.carameldance.com
Odpowiedz z cytatem
Data napisania wiadomości 08-12-2009, 23:59
Szahiya emblemat
Szahiya Szahiya jest offline
InspektorKurak-BrakSłów..
Moderator

Siła Reputacji: 8
Reputacja: 142
Szahiya grzechocze frędzlami z koralików.Szahiya grzechocze frędzlami z koralików.
Domyślny

Opis tribal fusion brzmi kusząco nawet dla mnie :P

Odwyk w modzie więc ja też
Odpowiedz z cytatem
Data napisania wiadomości 09-12-2009, 00:00
Zahara emblemat
znawczyni ORIENTu

Domyślny

Pierwotnie wysłane przez klymenystra Zobacz wiadomość
Ja poczekam na cene - ale na tribal na pewno sie wybiore. Czy bedzie mozliwosc zapisania sie tylko na technike, bez choreo?
Oczywiście, będzie można się zapisać na pojedynczy warsztat. Dokładną cenę podam jak dostanę potwierdzenie od klubu, gdzie będę wynajmować salę na warsztaty, będzie ona w granicach 75-80zł za pojedynczy warsztat oczywiście w pakietach będzie taniej, ale nie chce jeszcze pisać oficjalnie cen, dopóki rezerwacja sali nie będzie potwierdzona

Pierwotnie wysłane przez klymenystra Zobacz wiadomość
W batoniki i wode nie wierze
Obiecuję tym razem nie zatrzasnąć kluczyków w bagażniku
Odpowiedz z cytatem
Data napisania wiadomości 09-12-2009, 02:19
Anbar emblemat
Anbar Anbar jest offline
zORIENTowana

Siła Reputacji: 2
Reputacja: 10
Anbar pobrzękuje nieśmiało monetkami.
Domyślny

Hurra ! czekałam na to. Dzięki za organizowanie tego przesięwzięcia, Zaharo ostatnie warsztaty z Jamilah organizowane przez Ciebie były hitem Ja bym proponowała ze swojej strony tę choreografię:

"Nova - Amon Tobin
Senna bossanova, która stała się inspiracją do słonecznej i niezwykle zmysłowej choreografii. Przeciągnij sie jak kotka w pełnym słońcu, odpręż się i na chwilę schowaj pazurki."

gdyż wydaje mi się, że na na Aniowych warsztatach poświęconych tej drugiej choreografii już byłam Poza tym, znacznie częściej Tribal jest mroczny i drapieżny i jako taki właśnie jawi się na warsztatch, więc proponuję wybrać coś delikatniejszego, subtelniejszego, ale nie mniej Tribalowego. Czekam na więcej info i pozdrawiam gorąco

PS. Hehe, może batnoniki tym razem będą miały więcej szczęścia

* * *

Nazwa "belly dance" przylgnęła do tańca orientalnego omyłkowo. Laicy którzy mieli pierwszą styczność z egipską odmianą tańca usłyszeli słowo "Beladi/Baladi", które brzmiało dla nich łudząco podobnie do angielskiego "belly".
Stąd: "belly dance".
Odpowiedz z cytatem
Data napisania wiadomości 09-12-2009, 06:21
agta emblemat
agta agta jest offline
miłośniczka ORIENTu

Siła Reputacji: 4
Reputacja: 110
agta grzechocze frędzlami z koralików.agta grzechocze frędzlami z koralików.
Domyślny

Super! Będę!

Szukam sposobu na wydłużenie doby do 48 h. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie... proszony jest o kontakt!

Pomóż poprawić hasło "Taniec brzucha" na Wikipedii!

Stanikowa wiedza w pigułce!
Odpowiedz z cytatem
Data napisania wiadomości 09-12-2009, 07:35
Zahara emblemat
znawczyni ORIENTu

Domyślny

Pierwotnie wysłane przez Sahiya Zobacz wiadomość
Opis tribal fusion brzmi kusząco nawet dla mnie :P
Bo to ma być warsztat nie tylko dla tribalek, ale przede wszystkim dla osób, które dopiero zaczęły "smakować ciemną stronę tańca" lub zawsze chciały spróbować ale jakoś nie było okazji

Pierwotnie wysłane przez Anbar Zobacz wiadomość
Hurra ! czekałam na to. Dzięki za organizowanie tego przesięwzięcia, Zaharo Ja bym proponowała ze swojej strony tę choreografię:

"Nova - Amon Tobin
Senna bossanova, która stała się inspiracją do słonecznej i niezwykle zmysłowej choreografii. Przeciągnij sie jak kotka w pełnym słońcu, odpręż się i na chwilę schowaj pazurki."
Cieszę się, że trafiłam w Wasz gust, ale tak mówiąc w sekrecie, to zaprosiłam Anię samolubnie- uwielbiam jej lekkość, kobiecość, pazurki w tańcu, poza tym Ania świetnie wszystko tłumaczy, tak że nawet najbardziej sztywne osoby są w stanie zatańczyć jej choreografię z subtelną kobiecością. Zajęć z Anią dla mnie nigdy dość, a nie chciało mi się jeździć po kraju, więc sprowadziłam Anię do Krakowa

Agto cieszę się że będziesz Oficjalne zgłoszenia zostaną rozpoczęte, gdy już podam cenę, czyli mam nadzieję, że w ciągu najbliższego tygodnia
Odpowiedz z cytatem
Data napisania wiadomości 09-12-2009, 07:50
Szahiya emblemat
Moderator

Szahiya grzechocze frędzlami z koralików.Szahiya grzechocze frędzlami z koralików.
Domyślny

Ja się nie zaliczam ani do pierwszej, ani do drugiej grupy Jako że fuzji próbowałam, ale smakować dalej zasadniczo nie mam ochoty (nie bijcie!). Tyle że ten opis wygląda kusząco na tyle, że kto wie... jeśli wytrzasnę kasę to pewnie się zjawię

Odpowiedz z cytatem
Data napisania wiadomości 09-12-2009, 08:21
Abir emblemat
Abir Abir jest offline
znawczyni ORIENTu

Siła Reputacji: 4
Reputacja: 156
Abir migocze jak brokat.Abir migocze jak brokat.
Domyślny

Na raks sharki na pewno, Ania jest wspaniała!
Odpowiedz z cytatem
Data napisania wiadomości 09-12-2009, 10:28
Almass emblemat
Almass Almass jest offline
miłośniczka ORIENTu

Reputacja: 10
Almass pobrzękuje nieśmiało monetkami.
Domyślny

Chętnie się wybiorę na Anię bo jeszcze nie miałam okazji poznać. Ale raczej tylko Raks Sharki, bo Tribal to nie moja działka

Zapraszam na zajecia do Modern Dance Center i Ananday. Niedługo ruszają jesienne grupy!

almass-taniec@tlen.pl
Odpowiedz z cytatem
Data napisania wiadomości 09-12-2009, 13:07
Quesse emblemat
Quesse Quesse jest teraz online
znawczyni ORIENTu

Siła Reputacji: 6
Reputacja: 89
Quesse grzechocze frędzlami z koralików.
Domyślny

Jeśli będę miała akurat wolny weekend, to chętnie się pofatyguję do Krakowa - do Ani zawsze na wszystko, co możliwe

gdyż wydaje mi się, że na na Aniowych warsztatach poświęconych tej drugiej choreografii już byłam

Oooo, a Ania już gdzieś tego uczyła? I ja przegapiłam? ...

"If you don't know what you are fusing with what, fusion becomes confusion"

Isidora Bushkovski

"When the need for a name for the dance troupe arose, a friend suggested the playfull rhyme FatChanceBellyDance, based on the silly question dancers often get from onlookers who think that beautiful, feminine belly dance is merely an exotic enteirtainment for their personal pleasure. In other words, the answer is: "Fat chance you can have a private show."
źródło: strona FCBD

Odpowiedz z cytatem
Data napisania wiadomości 09-12-2009, 13:28
Szelma emblemat
Szelma Szelma jest offline
ORIENTująca się

Siła Reputacji: 1
Reputacja: 11
Szelma pobrzękuje nieśmiało monetkami.
Domyślny

i ja też chcę, ja też!!!

Nie uznaję niemożliwości. (Henry Foyd)

-----------------------------------------------------------------

Odpowiedz z cytatem
Data napisania wiadomości 09-12-2009, 13:43
Farida emblemat
Farida Farida jest offline
znawczyni ORIENTu
Moderator

Farida grzechocze frędzlami z koralików.
Domyślny

Pierwotnie wysłane przez Quesse Zobacz wiadomość
Jeśli będę miała akurat wolny weekend, to chętnie się pofatyguję do Krakowa - do Ani zawsze na wszystko, co możliwe
Zgadzam się z Tobą, Agatko
Do Ani, warto na wszystko :-)!
(my będziemy miały Anię w trójmieście w lutym i marcu, więc do Krakowa chyba nie będę musiała tym razem jechać :-)) chyba)

"Aby osiągnąć sukces, musisz ciężko pracować, nigdy nie rezygnować, lecz przede wszystkim pielęgnować swą wspaniałą obsesję." Walt Disney

"Jeśli spojrzysz na 20 uczennic na zajęciach, zauważysz, że są między nimi różnice, każda tańczy inaczej. To dlatego, że każda jest inna. A taniec jest jak imię, określa cię. Nie próbuj być kimś innym, nie staraj się tańczyć jak ktoś inny
"
Ehab Atia

"Nie mam pieniędzy, ale przynajmniej mam pasję"

Odpowiedz z cytatem
Data napisania wiadomości 09-12-2009, 13:44
Szahiya emblemat
Moderator

Domyślny

Ooo, a w lutym to kiedy dokładnie, wiecie już? Ja do końca sama nie wiem, gdzie kiedy będę

Odpowiedz z cytatem
Data napisania wiadomości 09-12-2009, 13:51
Farida emblemat
znawczyni ORIENTu
Moderator

Domyślny

Ooo, a w lutym to kiedy dokładnie, wiecie już? Ja do końca sama nie wiem, gdzie kiedy będę
Wiemy, wiemy Tzn. ja wiem ale jeszcze nie powiem

"Aby osiągnąć sukces, musisz ciężko pracować, nigdy nie rezygnować, lecz przede wszystkim pielęgnować swą wspaniałą obsesję." Walt Disney

"Jeśli spojrzysz na 20 uczennic na zajęciach, zauważysz, że są między nimi różnice, każda tańczy inaczej. To dlatego, że każda jest inna. A taniec jest jak imię, określa cię. Nie próbuj być kimś innym, nie staraj się tańczyć jak ktoś inny
"
Ehab Atia

Odpowiedz z cytatem
Data napisania wiadomości 09-12-2009, 13:54
Szahiya emblemat
Moderator

Domyślny

To nie przyjdę :P

A tak serio, to zależy od egzaminów

Odpowiedz z cytatem
Data napisania wiadomości 09-12-2009, 13:59
Farida emblemat
znawczyni ORIENTu
Moderator

Domyślny

To nie przyjdę :P

A tak serio, to zależy od egzaminów
Phi!
Jakby co zapraszamy, dla bajaderek zawsze miejsce się znajdzie!!!

"
Ehab Atia

Odpowiedz z cytatem
Data napisania wiadomości 09-12-2009, 19:08
anna.redlin emblemat
anna.redlin anna.redlin jest offline
zORIENTowana

Siła Reputacji: 3
Reputacja: 26
anna.redlin pobrzękuje nieśmiało monetkami.
Domyślny

Ja bym proponowała ze swojej strony tę choreografię:

"Nova - Amon Tobin

gdyż wydaje mi się, że na na Aniowych warsztatach poświęconych tej drugiej choreografii już byłam
To niemożliwe, bo jeszcze jej nie robiłam na żadnych warsztatach.
Kto był teraz na show w Grotesce, miał okazję ją widzieć w wykonaniu grupowym Kardamonek.

(Teraz zastanawiam się która z poprzednich moich choreografii mogła się zdać wampiryczna... )
Odpowiedz z cytatem
Data napisania wiadomości 09-12-2009, 19:22
Katarzyna emblemat
Katarzyna Katarzyna jest offline
zORIENTowana

Reputacja: 17
Katarzyna pobrzękuje nieśmiało monetkami.
Domyślny

Pierwotnie wysłane przez anna.redlin Zobacz wiadomość
To niemożliwe, bo jeszcze jej nie robiłam na żadnych warsztatach.
Kto był teraz na show w Grotesce, miał okazję ją widzieć w wykonaniu grupowym Kardamonek.
i tutaj musze poprawić , bo ja sama w tych warsztatach uczestniczyłam , w Warszawie u Amiry 30. maja bodajże :P

i polecam wszystkim ten warsztat , całkowicie zmienia wyobrażenie o tribal fusion!!
Data napisania wiadomości 09-12-2009, 19:54
Firyal emblemat
Firyal Firyal jest teraz online
znawczyni ORIENTu

Siła Reputacji: 7
Reputacja: 147
Firyal grzechocze frędzlami z koralików.Firyal grzechocze frędzlami z koralików.
Domyślny

O, ja chcę na klasykę

http://www.firyal.pl/

Odpowiedz z cytatem
Odpowiedz

Obecnie 1 osób przegląda ten temat (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia tematu

Reguły pisania
Zakładać nowe tematy: nie możesz
Odpowiadać: nie możesz
Dodawać załączniki: nie możesz
Edytować własne wiadomości: nie możesz

Kod vB Tak
Buźki Tak
[IMG] Tak
Kod HTML Nie
Skok do forum