|
|||||||
| Zarejestruj się | Galeria Foto | FAQ | Lista użytkowników | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze wiadomości | Zaznacz fora jako przeczytane |
| Archiwum "Wieści z orientalnych scen" Imprezy, które już się odbyły. Wspomnienia, komentarze po warsztatach i występach. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu |
|
|
||||
|
||||
|
WARSZTATY TRIBAL FUSION
AGATA ZAKRZEWSKA – QUESSE PREZENTUJE
-SHIMMIES -LAYERING - CHOREOGRAFIA TRIBAL DRUM SOLO Przybliżymy techniki niezbędne do interpretowania utworów drum solo w stylu tribal fusion. Nauczymy się i wyszlifujemy tribalowe izolacje z naciskiem na precyzję ruchu oraz świadome użycie mięśni.Poznamy kilka podstawowych w tribal fusion shimmies oraz technikę layeringu - czyli efektownej sztuki nakładania ruchów na siebie, wymagającej dużej koordynacji , i robiącej niezwykłe wrażenie w tribalu, i w klasycznym tańcu orientalnym. Na koniec poznamy fragment dynamicznej choreografii tribal drum solo, by przekonać się, jak interpretacja muzyki w typowo tribalowy sposób może wyglądać w praktyce. Będzie energicznie, różnorodnie, szybko... Bardzo szybko! Zapraszamy osoby po około semestrze nauki tańca brzucha lub tribalu.Całość warsztatów – 4 h / 95zł !!! Miejsce - Katowice AWF Organizator -AsiaSekrety Data\czas - 20 luty 2010 godz. 13:00 - 17:00 Zapisy- email asiasekrety@gmail.com Zapisy tel. 032/254 66 42 , 504 255 009 , 501 005 091 INFORMACJA O PROWADZĄCEJ Agata Zakrzewska QUESSE Tańcem orientalnym i tribalem zaczęła zajmować się w 2007 roku, niezwykle intensywnie, gdyż od razu stał się jej wielką pasją. Wcześniej tańczyła taniec towarzyski, próbowała także tańca bollywood, jazzu, klasycznych tańców indyjskich, obecnie próbuje flamenco, tańca cygańskiego, tańca klasycznego, fitnessu i jogi, by poszerzyć swoją wyobraźnię ruchową i świadomość ciała. Jednak właśnie taniec orientalny w bardzo wielu odmianach pochłania ją w największym stopniu. Naukę tańca arabskiego rozpoczęła i kontynuuje u Jasmin Mazloum, potem zaczęła się uczyć równolegle także u Łady Toulik i Dominiki Sucheckiej - u tej ostatniej uczy się regularnie po dziś dzień i uważa ją za swoją najważniejszą mentorkę. Miała okazje uczyć się od licznych uznanych instruktorek polskich oprócz wyżej wymienionych, najwięcej zawdzięcza zajęciom lub warsztatom z Donyą Rashidą, Anią Redlin, Jasmin Wachowiak, Nadirą. Występowała m. in. na Warszawskim Wielokulturowym Street Party (2008, 2009). Jest tancerką Rewii Orientalnej Jasmin Mazloum. Stale szkoli się na warsztatach u licznych zagranicznych gwiazd tańca orientalnego, takich jak: Elwira Janitzki (Niemcy), Munique Neith (Hiszpania), Zaza Hassan (Egipt/Francja), Sadie (USA), Rena Milgrom (Czechy/USA), Mayodi (Egipt/Francja), Magdy El-Leisy (Egipt/Niemcy), Mustapha i Khadejah (Tunezja/Niemcy), Isidora Bushkovsky (USA), Djamila (Niemcy), Ehab Atia (Egipt/Niemcy), Aziza (USA), Diana Tarkhan (Egipt). Taniec tribal poznawała początkowo u Basi Ilczuk - głównie American Tribal Style, potem także tribal fusion. W 2008 roku zaczęła się uczyć stylu tribal fusion od Dominiki Sucheckiej i u niej kontynuuje naukę, zawdzięczając jej lwią część umiejętności. Miała także okazję uczestniczyć w licznych warsztatach tribalowych u innych uznanych instruktorek polskich - Yolandy i Ani Redlin. Stale szkoli się także u największych zagranicznych gwiazd tribalu: Patricii Zarnovican (Niemcy), Bri Hurley (Czechy/USA), Elizabeth Strong (USA), Samantha Emanuel (Wielka Brytania/USA), Sharon Kihara (USA), Kami Liddle (USA), Moria (USA), Wendy Marlatt (Irlandia), Mardi Love (USA), Morgana (Hiszpania). Pasjonują ją także tańce cygańskie i turkish roman, pociąga ją amerykańska odmiana belly dance (American Cabaret Style) - ceni w niej niezwykłą świadomość ciała i precyzję techniczną. Stara się czerpać inspirację z różnych styli i stale poszerzać swoją wiedzę i umiejętności. Nieliczne wolne od tańca chwile również poświęca na realizowanie swojej orientalnej pasji studiując na Wydziale Orientalistyki Uniwersytetu Warszawskiego.
|
||||
|
||||
|
A dałoby radę przesunąć o godzinę do przodu? Wtedy bym się tylko leciutko spóźniła...
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Szkoda, bo nie mam kasy
![]() A do kiedy wpłata? |
|
|
||||
|
||||
|
Czas ,w którym wydarzenie ma się odbyć, jest już ustalony,leciutkie spóznienie dozwolone
![]()
Eruannriel Eriell Ostatnio edytowane przez Eriell : 13-01-2010 00:51. |
|
|
||||
|
||||
|
Sądzę że w przypadku moim i Abirka jeśli zostaną takie godziny, to nie będzie lekkie opóźnienie
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
No, Eru, słonko, mamy do 14:00 zajęcia... Zróbmy od 14:00
. |
|
|
||||
|
||||
|
super! no i w Katowicach a nie gdzieś na drugim końcu świata
Już sie zapisuje!!
|
||||
|
||||
|
Kochane moje, zobaczymy co da się zrobić,generalnie decydujący głos należy do Quesse. Buziole :*
|
||||
|
||||
|
Mnie też od 14 by kręciło
![]()
|
||||
|
||||
|
Sprawdzę pociągi i przemyślę, dam znać
Myślę, że skoro jest Was kilka w takiej sytuacji, to da się coś zrobić![]()
"If you don't know what you are fusing with what, fusion becomes confusion" Isidora Bushkovski __________________________ "When the need for a name for the dance troupe arose, a friend suggested the playfull rhyme FatChanceBellyDance, based on the silly question dancers often get from onlookers who think that beautiful, feminine belly dance is merely an exotic enteirtainment for their personal pleasure. In other words, the answer is: "Fat chance you can have a private show." źródło: strona FCBD |
|
|
||||
|
||||
|
Teraz dopiero zerknęłam do kalendarza- 20 lutego jestem na wyjeździe warsztatowym z chórem, więc mnie nie będzie
![]() |
|
|
||||
|
||||
. |
|
|
||||
|
||||
|
A w którym budynku dokładnie są te warsztaty? W sumie nigdy sie nie szlajałam po AWFie ale z tego co wiem to raczej więcej budynków tam jest. No i czy na 13stą czy na 14stą są warsztaty?
I czy ktoś wie czym najlepiej jest tam dojechać? Oprócz auta bo takowe rozwiązanie u mnie chwilowo odpada Chyba autobusy tam stają ale na którym przystanku najlepiej wysiąść?
Ostatnio edytowane przez milka936 : 19-02-2010 12:07. |
|
|
||||
|
||||
|
Na 13tą - przynajmniej według mojego stanu wiedzy
![]() Do zobaczenia już niedługo!! Przypominam o zabraniu wody do picia - to podczas kilkugodzinnych warsztatów naprawdę niezbędne![]()
"If you don't know what you are fusing with what, fusion becomes confusion" Isidora Bushkovski __________________________ "When the need for a name for the dance troupe arose, a friend suggested the playfull rhyme FatChanceBellyDance, based on the silly question dancers often get from onlookers who think that beautiful, feminine belly dance is merely an exotic enteirtainment for their personal pleasure. In other words, the answer is: "Fat chance you can have a private show." źródło: strona FCBD |
|
|
||||
|
||||
|
Coś o tym wiem - w Częstochowie na warsztatach było gorrąco
![]()
|
||||
|
||||
|
Wiadomo, to tribal fusion, nie obijamy się
![]()
|
|
||||
|
||||
|
"obijać" to sie będziemy na obozie w Poroninie
![]()
|
|||
|
|||
|
Quesse, a szykujesz jakieś warsztaty w Warszawie?
|
|
|
||||
|
||||
przystanek dokładnie nazywa się AWF (swego czasu mikołowska I badź II ). blizej sie nie da, poniewaz przystanek jest idealnie pod wejsciem na teren uczelni. swoja drogą z dworca jest też blisko spacerkiem ![]()
|
||||
|
||||
|
Tak szeptem zdradzę, że szykują się pewne stałe zajęcia - ale informacje będę na forum już za jakiś czas
Planów warsztatowych na razie nie mam![]()
![]() |
| Obecnie 1 osób przegląda ten temat (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia tematu | |
|
|